Reklama

Reklama

Noc požírá svět

(festivalový název)
  • Francie La Nuit a dévoré le monde (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Po evropsku artový a minimalistický zombie horor z Francie pojednává o osudu novodobého Robinsona Crusoea. Pro muzikanta Sama ovšem opuštěný ostrov, na kterém ztroskotal a osaměl, představuje činžovní dům v Paříži, a širým mořem se pro něj staly ulice plné nebezpečných, krvelačných oživlých mrtvol. (Letní filmová škola)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (48)

juta 

všechny recenze uživatele

Existují případy, kdy takto vyprávěný příběh funguje, ale tady to vůbec nefungovalo. Bylo to určitě myšleno dobře, ale myslet je hovno vědět a diváka to spíš nechá chladným a brzo na něco takového zapomene. Nic se tam neděje, celý film je bez pořádného dialogu a ani hlavní hrdina není moc sympatický. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Minimalistické jistě, ale artové? Ačkoliv možná už mi není jasné, co je a není artový film. Nicméně ať tak či onak, z mého pohledu se jedná v rámci žánru o svěží vítr a sám jsem byl překvapen, jak mě to bavilo. A to se tu vlastně nedělo nic zvláštního. Pokud jde o útoky zombíků, tak ty byly spíše sporadické a ačkoliv masky byly celkem fajn, nevybočovaly ze standardů. Každopádně ústředním motivem je samotné počínání hlavního hrdiny. Ten se chová naprosto racionálně. Prolézá byty v opuštěném baráku, bere si co se mu hodí a v nezáviděníhodné situaci si snaží najít i nějaký čas na zábavu. Občas samozřejmě propadá malomyslnosti, ale Rocher u toho netlačí na pilu, takže i to působí přirozeně. Prostě když si položíte otázku, co bych v podobné situaci dělal/a, tak tady naleznete odpověď. A to mě bavilo. 75% ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Názov skvelý, ale film skôr priemerný. Tichší, pomalší zombie počin, ktorému by sedela tiesnivá atmosféra - aká tu však nie je. Celé to plynie tak nejak v pohode, masky a útoky zombíkov sú síce fajn, prostredie tiež, ale hlavný blbeček je zväčša neohrozený a bohužiaľ aj nezaujímavý. Za 3* v pohode, ale čakal som viac; názov a trailer ma pred časom zbytočne nalákali. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hodně originální zombie film se zajímavě variovaným námětem a hodně podařenou hudební složkou...je vždy osvěžující vidět podobný přístup, když to v kontextu žánru vypadá, že už nelze přijít s ničím novým a pak někdo přijde právě s takovýmhle snímkem...pohledem na žánr z jiné strany...zajímavá nálada z bezčasí uvnitř domu, spíše psychologický ponor do vývoje života v osamění a v bezvýchodnosti, hledání motivace a odvahy...spíš drama než hrůza... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Mi se to nelíbilo. :( Děsně jsem se nudil, neurodila se ve mně žádná sympatie k hlavnímu hrdinovi, za celou dobu svého nedobrovolného azylu neudělal nic, čím by si mě (pro film) získal. Základní myšlenka dobrá, žádnou další už k ní ale nepřidali a byť to nebylo dlouhé, těšil jsem se na konec do té míry, že bych vzal po čtyřiceti minutách třeba i jeho sebevražedný skok mezi zombíky. Miluju artové filmy s touhle tematikou, v TOP10 mám The Battery, Noc ale odsouvám na sice pomyslné, avšak mnohem méně lichotivé pozice. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Když Sam (Anders Danielsen Lie) krvácí z nosu, na jeho krabici kapou kapky krve, když však krabici zvedne, na krabici není ani stopa po krvi. (ČSFD)

Související novinky

44. Letní filmová škola Uherské Hradiště

44. Letní filmová škola Uherské Hradiště

21.07.2018

Letní filmová škola Uherské Hradiště letos proběhne od 27. července do 5. srpna a ponese se ve víru oslav – 100 let výročí od narození Ingmara Bergmana, 100 let od vzniku Československé republiky,… (více)

Reklama

Reklama