Reklama

Reklama

Nadosmrti spolu

  • Česko ZOO (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

V den, kdy se Karen a John dozvědí, že nemohou mít děti, ztratí jejich manželství jiskru. Začnou vypadat jako chodící mrtvoly, lapené ve spárech každodenního života a na pokraji rozvodu. Poté, co vypukne zombie apokalypsa, se mladý pár musí zamknout ve svém bytě a čekat na záchranu. Zatímco se okolní svět hroutí, nezbývá, než si k sobě znovu najít cestu a získat zpět ztracenou lásku. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Vědomí odchází, nicota přichází..." POZOR, tohle není HOROR, ani zombárna. V zabedněném bytě s Karen a Johnem neztrácejte čas, pokud jste sami zabednění (viz Radek99), zbytečně vám pak při plivání na film vyschne patro. A prý že se v tom střídají "nesourodé" žánry. Ale to v životě přece taky! Romantika začínajícího vztahu, černý humor sousedských vztahů v činžáku, drama ubíjejícího, již roky trvajícího nenaplněného manželství i tragedie zemřelého dítěte. To poslední je strašné, mnohem horší než jakákoli možná apokalypsa za dveřmi bytu. O tom film ve skutečnosti je, milé děti, žádný "zombie subžánr". Drama jak řemen, uprostřed sobecké, cynické a černohumorné, v závěru pak překlopené do naprosto morbidní romanťárny, zdánlivě bezútěšné, ale ve své podstatě hluboce lidské. Mít někoho, s kým budu až do smrti... Manželé coby dvě "zombie", s již mrtvým mozkem (viz starobní strašák největší, alzheimer), připoutaní řetězy a jejich ruce svázané lepicí páskou, aby se nepustili ani pak, když jejich vědomí odejde do temnoty... A do toho Mozart, tyhle skladby. Neskutečný zážitek a husí kůže jak struhadlo. Kolik hvězd? Celý vesmír. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Filmu ubližuje zmatení žánrů - ze začátku zombie, ale nikoliv horor, jen coby pozadí, kontext, poté psychologické drama o sociálních rolích a maskách, nakonec romantická slaďarna...pak konečně náznak hororu...ale opravdu jen náznak...a nakonec ještě větší romantickej cukrkandl...skoro jak ze Svítání... Tohle se fakt nepovedlo...v zombie subžánru by přece jen měli účinkovat i nějací zombíci...a nejenom za vstupními dveřmi ve filmu, v němž kamera neopustí byt... ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Dánové dokáží vždy zaujmout i překvapit. Originalitu upřít nelze. Žánry se po cca patnácti minutách střídají a ačkoli se to postavami v příběhu nehemží, pocity nudy divák nezakouší. Oba hlavní představitelé oslňují svojí výstavní angličtinou a uvěřitelným projevem lidí, kteří ztratili vše, ale získali jeden druhého. Závěr navýsost dojemný umocněný Adagiem, které mi zní v hlavě i hodinu po závěru. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Trefa do černého. Tím myslím, že venku řádí virus, takže lepší výběr už být ani nemohl. Z filmu mám pocity tak půl na půl. Jsou tu strašně nudné pasáže a naopak, některé výborné. Z těch skvělých scén jsou sousedi, drogy a partička hajzlů. Zbytek mě celkem nudil a ani výběr herců nebyl můj šálek čaje. Finále umělo zahrát na city. Lepší průměr. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení z Dánska. Příběh se zaměřuje na smutný pár, který je nedaleko od rozvodu, ale kvůli nepříznivým podmínkám ( Právě vypuklé zombie apokalypsy) jsou nuceni držet spolu, aby přežili a zároveň se sblíží a snaží se zachránit si manželství. Film je plný černého humoru a párkrát jsem se vyloženě smál nahlas. Velmi vtipné mi přišlo odkrývání manželčino tajemství ( Co schovává tajně celou dobu ve skříňi je vyloženě k popukání), Film také obsahuje kreativní nápady a dojde i na nevítané hosty, díky kterým nepříjemné dusno visí ve vzduchu. Zombie jsou zde bohužel jen na okraj, ale i tak se mi velmi tahle Dánská nezávislá záležitost líbila. Nebude to pro všechny, ale pokud se naladíte na tón filmu budete se slušně bavit. S hororem to však společného moc nemá. 75% ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama