Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven. (Netflix)

Recenze (132)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Zůstalo to celý tak nějak na půli cesty, má to svoje světlý momenty, ale pak zase přijdou totální hovadiny, že by si člověk ukroutil hlavu. Ale je to režisérova prvotina, takže prostě na chyby se narazit někde musí. Mám rád minimalistický filmy, relativně malej prostor, minimum herců (zombíky tady nepočítám), ale tady tím pomalu plusy končí. Ještě bych vyzdvihl samotný zombíky, resp. masky, je to správně škaredý, a to prostě u zombie filmu chceš. Ale co jsem nemohl vystát, je chování hlavního hrdiny, kterej se chová jako naprostej debil, až jsem si říkal, že by bylo lepší, kdyby ho něco sežralo. No pak najednou z ničeho nic přijde naprostá romance, kterou jsem v tomhle filmu nečekal a nepochopil a vůbec mně tam neseděla. A bohužel tahle nekonzistentnost kazí dojem z celýho filmu. S odřenýma ušima tři hvězdy.... ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

5.5/10 Asi jsem si film neměla pouštět tak krátce po Noc požírá svět, protože náplní jde prakticky o totéž. Korejská verze je nepřekvapivě akčnější, zombie klasicky mručí a bručí, navzdory pokročilému stadiu rozkladu běhají rychleji než medailista olympijské čtyřstovky a konkrétně v této variaci mají taky hyper citlivý sluch a ovládají sportovní úkony, co většina lidí ani zaživa. Teda v případě, že se to zrovna scenáristovi hodí do krámu, podobně jako opakovaně haprující technologie v ten nejnevhodnější moment. Takže správná pitomost pro ty, co přesně tohle vyhledávají. S klišé žánru u zombie filmů tak nějak počítám, ale určitě neoceňuju, když se taky musím potýkat s klišé žánrů jiných - tady korejských telenovel pro puberťáky. Kdyby si tuhle linii tvůrci odpustili, mohlo to dopadnout líp. Škála pro posery: Odporný make-up, akční scény občas o nervy. ()

Reklama

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Korejci jsou, téměř vždy, zárukou kvality a platí to dvojnásob, točí-li pro celosvětovou platformu, jakou je například Netflix, kterého se, právě, tento zombie horor týká. Alive je po všech ohledech originální, což se, v dnešní době, v tomto subžánru, vidí málokdy. Film se z velké části odehrává v menším bytě, obrovského bytového komplexu, což přivádí správnou klaustrofobickou atmosféru a úzké chodby, mezi byty, zase pocity nejistoty a strachu, kdy nevíte odkud se, na našeho hrdinu, vyvalí horda zombie. Přesto, že se děj odehrává na tak malém prostoru, tak tu není žádné hluché místo a stále se děje něco zajímavého. Co se masek týče, tak jejich vzhled je, ve většině případů, výborný a je nutné ocenit maskérskou práci, díky které nebylo potřeba využití digitálního upravování. Zombie jsou nadprůměrně rychlí a hlavně jsou extrémně chytří - nejinteligentnější, jaké kdy bylo, na obrazovkách a plátnech, možné vidět. Vytknout se dá jen gore, které je sice pěkné, ale je ho trestuhodně málo, jelikož je většina akce mimo záběr. Alive je, tedy, rozhodně, doporučení hodný, nejen méně zkušeným divákům, ale i těm náročnějším, jejichž chutě by měly být také uspokojeny. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

Recenze na film #Alive (#Žiju): Je tomu už docela dávno, co jsem poprvé zhlédl trailer a nějakým způsobem tak přišel s tímto filmem do styku. Abych řekl pravdu, čekal jsem od toho víc. Tehdy mě ta upoutávka vážně dostala, těšil jsem se na film a říkal jsem si, že tu bude zase pořádný zombie horror / thriller. Bohužel, když to nakonec vezmu kolem a kolem, #Alive není ničím speciální. Jsou tam světlé okamžiky, které se dají pěkně sestříhat do traileru, ale když to sledujete vcelku, působí to spíše amatérsky. Hlavní hrdina je ponechán v podstatě bez charakteristiky, není tu žádný background, žádný čas před, rovnou naskočíte do času po. Neříkám, že by to nutně bylo špatné, ale film by měl stát buď na dobrých postavách nebo na dobrém příběhu. Vzhledem k tomu, že postavy dobré nemáme – dalo by se říct, že všechny živé postavy jsou dvoudimenzionální (nabízí se tu přirovnání k těm zombíkům), doufal bych alespoň v ten slušný příběh. Ten tu nicméně chybí – dal by se jednoduše shrnout do jedné věty. Zvraty, pokud může být o nějakých řeč, jsou předvídatelné. Je tu plno klišé, která až bijí do očí. To ani nemluvím o tom závěrečném na sílu naroubovaném happy endu – zaprvé bychom "to" měli slyšet přicházet a zadruhé: odkdy se "to" vynořuje zpod paneláku?! Při sledování filmu jsem se místy cítil trochu hloupě (možná za tvůrce – posuďte sami), ale tak proč ne. Závěrem: čekal jsem od toho víc, ale byla to jinak docela fajn žánrovka. Koneckonců se zombie tématikou vznikají občas věci, že by jeden vyletěl z kůže. U tohohle jsem se aspoň dobře bavil. 50 % ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlý nápad ani film. Ale vidno, že je to debut. Skúsenejší režisér by sa viacej vyhral s formou aj s napätím. To tu v zásade absentuje. A ku koncu. Znova raz v posledných 20 minutách príde akcia, ale ako keby vycucaná z prsta. A to ako to skončí ma vôbec neprekvapilo. Skôr sklamalo. Musím ale oceniť formálnu stránku. Kamera, masky a hudba sú na vysokej úrovni. Má to niekoľko chuťových scén, len scenáristicky to postráda hlbšiu logiku. Čo výrazne zamrzí. Na film som sa tešil, ale Train to Busan je zatiaľ neprekonaný. Na druhú stranu, nie je to ten typ filmov, ktoré by som zatracoval aj keď sú priemerné. Ak ho dakedy uvidím niekde inde, je vysoká pravdepodobnosť že neprepnem. Ústredný hrdina je na počudovanie veľmi v pohode. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 1. října do 12. prosince 2019 ve městě Gunsan (Jižní Korea). (ČSFD)

Reklama

Reklama