Reklama

Reklama

Ticho před bouří

  • USA Serenity (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Všechna tajemství jednou vyplují na povrch. Baker (Matthew McConaughey) toho má asi dost za sebou. Svoje životni rány si léčí v klidu a vedru rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí se tu jako rybářský průvodce, má svou loď s názvem Ticho před bouří, ve vesnici má domek i milenku (Diane Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Ticho jeho života rozčísne jako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A přinese bouři. Zničehonic se objeví a zoufale požaduje po Bakerovi, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Ve jménu jejich společného syna i ve jménu jednoho milionu dolarů jako odměny má vzít jejího manžela na rybářskou výpravu a uprostřed oceánu ho hodit žralokům. Baker nejprve odmítá, ale klidné vody karibského ráje jsou už nevratně zčeřené. Výčitky a strach o syna ho začnou ještě více pronásledovat a začne o návrhu přemýšlet. Následná vlna vášní, událostí a zvratů odhalí i ta nejskrytější tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (249)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V Hollywoodu si fakt můžou natočit, co chtějí. Během filmu jsem si totiž pořád říkal, kde je sakra to sci-fi a mysteriózní, co je tady popsáno v žánrech. Ke konci filmu to ale dostalo takovej spád, že jsem měl co dělat, abych ho vůbec pochopil (a nakonec nepochopil). Na druhou stranu nemůžu říct, že by mě to karibské prostředí nebavilo. Bavilo...a jak. Matthew tu je opět ten klasickej strhanej chlap životem, kterej si tu celý film uzurpuje pro sebe. Anne vypadá jak umělá, Jason je na přesdržku a naštěstí tu zbejvá ještě místní mnich Djimon Hounsou, kterej tu životní rozvrácenost Matthewa jakž takž tříští. Osobně musím říct, že takovou filmařskou ulítlost s hollywoodskými hvězdami jsem dlouho neviděl. Jak kdybych chvíli koukal na Interstellar z Karibiku, ale přitom vůbec nechápal, co je na tom filmu divně. Dokud se nezačalo schylovat ke konci. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Když na malý tropický ostrov přijede za Matthew McConaugheym jeho bývalá žena Anne Hathaway a chce, aby zabil jejího nového manžela, začnou se dít hodně šílené věci. Nejspíš mnohem šílenější, než byste čekali, ale bohužel ne moc zábavné. Ticho před bouří je kombinace noir filmu s femme fatale s Proyasovým Smrtihlavem, Matrixem, Ztracenými, Počátkem, Total Recall a dokumentem o rybaření. Pokud vám zrovna tohle připadá zajímavé, tak to kino klidně zkuste. V opačném případě doporučuji pustit si cokoliv z výše vypsaných věcí. I kdyby to mělo být podesáté, bavit se u toho budete nejspíš o dost víc. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kolegové komentátoři se asi shodli (nečetl jsem texty), že bez toho zvratu na konci by to byl docela solidní letní film z fajn lokality. Byl, ale není a my ho musíme brát jako celek. Tichomoří láká každého, rybolov už méně, ale motorová jachta si zase získá body. Hathaway pro mě není sexsymbol, ale ani Diane Lane už není co bývala. Ten konec, ten konec... překombinované. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Nízké hodnocení na mě někdy působí tak, že film překonává má nízká očekávání :-). Takže tento příjemně překvapil. On není vůbec blbý, je v podstatě dost filosofický, docela i promakaný, jde vlastně o  - bacha spoiler! - popis posmrtných stavů. Ale asi něco takového často od těchto filmů nečekáme, tak to tam ani nevidíme. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem čekala, co se z toho dramatu vyvrbí a kam se to celé posune. Ale tohle mě fakt ani v nejmenším nenapadlo. Takže velké překvapení. Film klame tělem a to dost. Klesla mi z toho čelist a málem vypadla z pantů. Pomalé vyprávění mi sedlo přesně akorát. Atmosféra exotiky na ostrově byla pomalu až hmatatelná, skoro ukapávala z obrazovky. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na ostrově Mauricius. (Duoscop)

Reklama

Reklama