Reklama

Reklama

Ticho před bouří

  • USA Serenity (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Všechna tajemství jednou vyplují na povrch. Baker (Matthew McConaughey) toho má asi dost za sebou. Svoje životni rány si léčí v klidu a vedru rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí se tu jako rybářský průvodce, má svou loď s názvem Ticho před bouří, ve vesnici má domek i milenku (Diane Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Ticho jeho života rozčísne jako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A přinese bouři. Zničehonic se objeví a zoufale požaduje po Bakerovi, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Ve jménu jejich společného syna i ve jménu jednoho milionu dolarů jako odměny má vzít jejího manžela na rybářskou výpravu a uprostřed oceánu ho hodit žralokům. Baker nejprve odmítá, ale klidné vody karibského ráje jsou už nevratně zčeřené. Výčitky a strach o syna ho začnou ještě více pronásledovat a začne o návrhu přemýšlet. Následná vlna vášní, událostí a zvratů odhalí i ta nejskrytější tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (249)

castor 

všechny recenze uživatele

Dva oscaroví herci a zároveň velcí sympaťáci, kouzelné prostředí, určitý nádech mystična, erotické dusno. Jenže hned od začátku tvůrci leccos potřísní kaňkami, charakterizace postav je plochá až hanba a nakonec přijdou se „zvratem“, který nepotěší. Ani trochu. Matthew McConaughey prchá před minulostí, po letech se setkává s Anne Hathaway, která mu porodila syna, ale při jeho službě vlasti dala přednost prachatému tyranovi. Z Matthewa je nyní rybář, má sen lapit obřího tuňáka, jenže nemá prachy a chlastá. Ex mu nabízí lákavý balík peněz, když ji zbaví násilnického manžela (úplně pitomě uchopená role), což ulehčí život i vlastnímu synkovi. Mezitím přijde na pár morálních keců, neúspěšných plaveb za vysněnou rybou i na nabídku sexu s bývalkou. To, co přijde pak, nehodlám pitvat. Prostě se objeví tak trochu nový film. Chybí napětí, chybí emoce. Ani herci nepotěší, kupříkladu moje oblíbenkyně Hathaway (nesmyslně na blond) působí mdle, a coby objekt touhy i docela lacině. Britský tvůrce Steven Knight jako scenárista Východních příslibů či Špíny Londýna nějakou kvalitu ukázal, tady ovšem selhává na plné čáře. Měl kašlat na podivné ambice a vsadit na dusný thriller o dramatických událostech na otevřené vodě a nechat nám tím vzpomenout na 90. léta. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dokud to byl obyčejný dobrodružný příběh o chytání ryb v karibském ráji a posedlosti honem na ,,Big One" tuňáka, byl to příjemný a smysluplný film, když se to ke konci zvrhlo v tu počítačovou pitomost, z příjemného filmu se stala ztráta času...ždímat z virtuální reality laciné emoce o posmrtném vztahu otce a syna je trochu chucpe, řekl bych... Ze Serenity se tak stal Matrix pro maminy z eMimina.cz... ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Do první půlky mi přišlo, že by šla atmosféra krájet a mělo to rozběhnuto na velmi kvalitní thriller. Herci mě nadchli a oba mám moc rád. Jak se ale blížil konec, tak to vybruslilo s pro mě docela blízkým tématem, ale podle mě zápletkou úplně na hovno. Strašně to tím ztratilo šmrnc. Btw. ten obsah tu zas psal nějaký naprostý kr*tén. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Když na malý tropický ostrov přijede za Matthew McConaugheym jeho bývalá žena Anne Hathaway a chce, aby zabil jejího nového manžela, začnou se dít hodně šílené věci. Nejspíš mnohem šílenější, než byste čekali, ale bohužel ne moc zábavné. Ticho před bouří je kombinace noir filmu s femme fatale s Proyasovým Smrtihlavem, Matrixem, Ztracenými, Počátkem, Total Recall a dokumentem o rybaření. Pokud vám zrovna tohle připadá zajímavé, tak to kino klidně zkuste. V opačném případě doporučuji pustit si cokoliv z výše vypsaných věcí. I kdyby to mělo být podesáté, bavit se u toho budete nejspíš o dost víc. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neplést s filmem navazujícím na Firefly a nejspíše SPOILERY! Serenity navždy zůstane tím filmem s mega překvapivým zvratem, který snad nikdo nedokáže odhadnout, dokud se zcela neodtajní. Funguje skvěle a chápu proč Steven Knight tolik usiloval o to, aby si film mohl natočit a v této podobě. Problém ale je, že kromě tohoto faktu tu není nic navíc, proč by tomu člověk měl věnovat čas. Tedy ještě nasvalený Matthew McConaughey, který je tu jako vždy sympaťák, možná trošku nedostupný a odtažitý, ale tu postavu mu budete věřit. Na rozdíl od generických postav Hathaway a Jasona Clarkea. Nejsou sice úplně na proplesknutí, ale je to fakt bída. A to je vlastně všechno. Díky Mattovi to celkem rychle uteče a Diane Lane (se kterou často dovádí, ale nejen s ní, podrobnější rozpis nahatých scén McConaugheyho zde) je tu docela dost sexy. Což říkám nejspíš poprvé a naposledy. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Hlavní hrdinové několikrát použijí výraz: „Take him out.“ Je to slovní hříčka. Znamená to jak: „Vezmu ho na projížďku,“ tak i „Sejmu ho.“ (Toshio)

Reklama

Reklama