Reklama

Reklama

Terrifier

Trailer 1

Maniak, skrývající se za maskou klauna jménem Art, si užívá halloweenskou noc po svém – brutálně vraždí každého, kdo mu přijde do cesty. To je i případ dvou mladých slečen, vracejících se z mejdanu. Budou mít šanci na přežití? Režisér Damien Leone navazuje tímto celovečerním filmem na svou krátkometrážní tvorbu o klaunu Artovi. (torture666)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (162)

tron 

všechny recenze uživatele

Vôbec sa mi do toho nechcelo, ale nakoniec prekvapivo dobrá a ostrá klaunská šleha do vášho červeného šašovského nosa. Snímke dominuje znepokojivá atmosféra, mrazivé scény (úvod v pizzerii je možno ešte nepríjemnejší, ako neskoršie jatky), sympatický kasting, ústredný drasticko-brutálno-megapsycho klaun a viacero fakt až nečakane drsných efektov (minimálne na pílenie len tak nezabudnete). Odporúčam aj solídny kraťas z r. 2011, podľa ktorého celovečerák vznikol. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to v podstatě stejně jako starší kraťas. Všechny postavy do jedné se tam sice chovají jak naprostí idioti, logika i jakákoli věrohodnost v ději dostávají hodně na frak, a film se absolutně nijak neobtěžuje sdělit, co je ten klaun vlastně zač a jakou má motivaci, aby dělal to co dělá (přičemž se pozoruhodně nijak nestará o to, zda ho dopadne policie) - ale možná právě proto je to taková sranda a jde si to hodně užít (byť ty speciální efekty jsou docela slabé - už jsem rozhodně viděl mnohem realističtější řezničiny). ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Největším problémem nízkorozpočtových hororů nejsou triky, ale "herci" a dost často i "scénář", který se podřizuje jedinému autorovu nápadu a zbytek je čiročirá improvizace. A tak tu máme zubatého a z hororového hlediska vděčného klauna (famfáry, to je ten autorův nápad!), jenž pak bez čehokoliv nosného (rozuměj alespoň náznak příběhu, života či tak) v nějaké lokaci, která byla zrovna po ruce, roztodivnými způsoby masakruje většinou  naprosté debily.  Terrifier není žádnou výjimkou a troufám si tvrdit, že bych s trochou kečupu, majonézy, masa z jatek a s kostýmem z výprodeje natočil něco srovnatelného. Čvachtanda je to sice rozkošná, rozříznutí podél obzvlášť potěší, ale  v takovémto podání to prostě nemá ten správný drajv, já u toho koneckonců i usnul a sledoval tak  na dvakrát. S originální maskou pak lze vyhrát soutěž na maškarním plese, ale na celovečerák to opravdu nestačí.  Do dvojky se po tomhle příliš nehrnu. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

V prvom rade som rád, že sa podarilo skvelý kraťas z roku 2011 pretaviť do celovečerného hororu. Konečne tu máme poriadne a nekompromisné exploitation (s totálne vyšinutým psychopatom), ktorých je už dnes tak strašne málo. Terifier však nevyťažil z tohto námetu všetko čo sa dalo. Je hlavne veľká škoda, že sa 80 % deja odohráva v jednom hnusnom, neprehľadnom a málo strašidelnom sklade. Strašiak je poriadne hovädo, ale bohužiaľ jeho nesmrteľnosť mi dosť výrazným spôsobom pokazila dojem z filmu. Predsa len aj takýto žáner by mal dodržiavať nejaké pravidlá "hry". Buď sa jedná o nadprirodzený horor, kde je možné všetko, alebo je to horor z normálneho ľudského prostredia a vtedy teda očakávam niečo úplne iné. No napriek všetkému treba pochváliť neskutočne brutálne a kurevsky nechutné gore, ktoré bolo jednoznačne najväčším plusom tohto humusáckeho undergroundového filmu. Scéna s pílkou bola suverénne "over the top". Za mňa napriek menším výčitkám viac ako dobré... 70 %!! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Raz za uhorský rok vznikne horor, pri ktorom mám ako veľmi krvilačný divák pocit, že ho režisér nakrútil presne pre mňa. A toto je ten prípad!!! Jeho krátkometrážnemu predchodcovi som dal plný počet, takže som veril v úspech. A prekvapivo to bolo ešte lepšie, ako som čakal. Damien Leone je podľa mňa neskutočne talentovaný režisér, ktorý sa dokáže bez problémov odviazať bez toho, aby kamera smerovala v tom najlepšom bokom. Pri scénach s pílkou či klaunskej transvestity show som bol v siedmom nebi. Áno, ja tohto klauna proste žeriem. Ale to už je len môj „problém“. V tohtoročnej TOP 10 istý prírastok. A pokiaľ čakáš, že ti k tomuto filmu napíšem detailný obsah, tak radšej prejdi na romantický žáner. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu zazní celkem 20x slovo „fuck“. (noelcoward73)

Reklama

Reklama