Reklama

Reklama

Vrahův polibek

  • Česko Polibek vraha (více)
Trailer

Obsahy(1)

Davy Gordon je boxérsky šampión, v tejto chvíli sa mu však práve nedarí. Po prehratom zápase sa rozhodne prijať ponuku svojho strýka a stráviť pár dní voľna na farme, ďaleko od hluku a zhonu mesta. Náhodne spoznáva Gloriu, ktorá pracuje v tančiarni pre gangstra Rapalla. Davy Gloriu ochráni pred ďalším z Rapallových návrhov a tak si získa sympatie mladej ženy. Davy s Gloriou sa do seba zamilujú, chystajú sa vziať a odísť na strýkovu farmu. Tesne pred odchodom si Davy ešte potrebuje vyzdvihnúť peniaze od svojho manažéra Alberta a dohodne si s ním stretnutie. Náhoda však kruto zasiahne do života všetkých postáv. Rapallo nezabudol na úrážku, ktorú mu uštedril mladý boxer a chystá pomstu. Pošle svojich zabijakov, aby Davyho zmlátili, tí si ho však pomýlia s Albertom, ktorý zakrátko zraneniam podľahne. Keď sa Davy dozvie o Albertovej smrti, vydá sa hľadať Rapalla. Sokovia sa nakoniec stretnú v opustenej továrni na figuríny... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kdybych to nevěděl tak nepoznám, že v tom měl prsty právě mistr Kubrick. Film nabízí lehce propletenou zápletku, průměrné herce a kameru jejíž kvalita je značně kolísavá. Zvlášť boxérskej zápas byl otřesně nasnímanej. Plusem filmu je určitě krátká stopáž. Tím pádem není moc prostoru pro nudu. Mě osobně " Killer's Kiss " neurazil, ale ani nenadchl. Prostě jde o slabší průměr. Všichni samozdřejmě víme, že Kubrick(ova) síla tkví v úplně jinejch kouscích. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Vrahův polibek... rozdílné reakce jsou pochopitelné. Kubrick se stále ještě učil filmařské zručnosti, kontinuita plynutí občas z nešikovnosti zaklopýtá a původ hlavní linie je naivní. Vynikající je kamera a její vynalézavé hledání a pohybové nadání. Mám slabost pro noirovou temnotu lidské duše a Kubrickem nastolená atmosféra nahlíží přímo do nitra teskné osamělosti a odcizení člověka. Vrahův polibek zajisté není dokonalým filmem a v Kubrickově portfoliu se stydlivě krčí v koutku, přesto je pro mě podmanivost obrazu a nálady dostatečně uspokojující. Hlavní postavou skličujícího lidského osamění je Davey Gordon (Jamie Smith), boxer v apatii vlastního konce profesionální dráhy. Návrat ke kořenům dostává díky náhodě viditelný smysl. Světlého bodu naděje se v prázdnotě cizorodého a nejednoznačně srozumitelného světa držíme zuby nehty. Odhodlání a hra vabank je jednou z možností úniku z deziluze a nalezení životního smyslu. Hlavní ženskou postavou je Gloria Price (Irene Kane s hlasem Peggy Lobbin), placená tanečnice a společnice, unavená dotěrností vlastního způsobu života. Přáním je únik z tíživé reality rozčarování a náhoda se dívá z protějšího okna a naslouchá. Nejzuřivější postavou je Vincent Rapallo (zajímavý Frank Silvera), majitel zábavně tanečního podniku. Neschopný nalézt vnitřní klid, sžíraný žárlivostí a nekontrolovatelným vztekem. V majetnictví hledá svoji oporu i spásu. Z dalších rolí: nešťastný Daveyův manažer Albert (Jerry Jarrett), či všehoschopní pohůnci Vincenta (Mike Dana a Felice Orlandi). Vrahův polibek má daleko k vrcholným dílům Stanleye Kubricka, přesto je díky tísnivému noirovému zabarvení velmi příjemnou zábavou. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na tohle se koukalo fakt docela dobře, i když ten začátek byl trošičku zdlouhavej. Ale "zdlouhavej" je tady relativní pojem, protože to mělo fakt krátkou stopáž, zkráceně kropáž. Líbil se mi Frank Silvera, kterej vypadal jak kdyby od něho vzhled zkopíroval Kmotr. I hlavní zamilovanej páreček byl sympatickej a styl vyprávění těžce nevtíravej (prostě noir), což bylo taky super. Bitka mezi figurínama nebo boxérskej zápas, to byly scény, který mi snad uvíznou v paměti (vím, že asi ne, ale kdyby jo, bylo by to fajn). Obrazově toho tam ale bylo solidního víc a vyšperkovanejch záběrů plno. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stanley Kubrick měl hodně skromný rozpočet, zastoupil funkci režiséra, kameramana, střihače, scenáristy i producenta. Jeho noir zdařile kombinuje prvky dramatu a thrilleru, kterak jeden milostný trojúhelník skončí mezi figurínami v opuštěné továrně. Dobré to docela je, ale ten pravý Kubrick ještě nikoliv. Není to tak efektní a silné v základech jako pozdější režisérovy kousky, ani herci nezahráli tak, jak mohli a měli. Stylisticky místy moc fajn, pomalý rozjezd alespoň mě mrzel. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Podívala jsem se na dalšího Kubricka, tentokrát padla volba na jednu z jeho prvotin. K formální stránce skoro nemám výtek, zajímavá kamera, využívání zrcadel apod. - celkově tu Kubrick vyzkoušel spoustu nápadů a tak nějak si zřejmě připravil půdu pro natáčení dalších děl. Příběh, to je vcelku klasická noirovka, nijak mě nepřekvapil a vlastně ani nestrhnul, takže v tomhle vidím slabiny filmu. Vrahův polibek není špatný snímek, ale tak nějak kolem mě proplul a hlubokou stopu ve mně nezanechal. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

  • Umeleckou vedúcou pri natáčaní filmu bola Ruth Sobotka, v tej dobe režisérova manželka. Ako bývalá balerína predviedla vo filme tanečné číslo. (beso74)
  • Záver filmu odohrávajúci sa v továrni na figuríny sa natáčal 2 týždne, počas ktorých sa zničili figuríny v hodnote 15 000 dolárov (hodnota 147 000 v roku 2021). (beso74)
  • Jedná se o poslední film Stanleyho Kubricka, ke kterému napsal Kubrick originální scénář, tzn. že se nejedná o adaptaci románu či povídky. (gogos)

Související novinky

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno