Reklama

Reklama

Circle: Uzavřený kruh

  • Česko The Circle (více)
Trailer 1

Svět bez hladu. Svět bez válek. Svět bez nemocí. Neomezené možnosti. V úchvatné a největší high-tech společnosti The Circle neexistuje problém, který by nebylo možné vyřešit. Její technologie mají moc doslova změnit svět. Právě sem, do zaměstnání snů, nastupuje mladá a ambiciózní dívka Mae (Emma Watson). SDÍLET ZNAMENÁ STARAT SE. Šéf a zakladatel (Tom Hanks) společnosti je vizionář, který vybudoval v Circle ráj na Zemi a který touží po dokonalém světě. Jeho receptem na pokrok a na šťastné a spokojené lidstvo je svět bez tajemství, naprostá otevřenost a transparentnost všech lidí, sdílení . . . a sledování. CHOVÁŠ SE HŮŘ NEBO LÍP, KDYŽ TĚ NĚKDO SLEDUJE? Mae je obklopená vymoženostmi supermoderní společnosti. Ohromena ideály a vzájemností se na návrh samotného šéfa Circle zapojí do experimentu, který by štěstí a pokrok v Circle mohl rozšířit do celého světa. Současně s tím začne potkávat tajemného muže. Stane se její nový život pohádkovým snem nebo dostane příchuť hororové noční můry? Bude mít kruh, do něhož vstoupila, cestu ven? KDO MÁ TAJEMSTVÍ, LŽE. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (571)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nesmierne nápadité, momentálne k vzhľadom nastolenému trendu všetkých pohlavárov sveta, so všemožnou snahou o ochranu z idealizovanej “demokracie” - hádam aj trefné. Spodina pod drobnohľadom, či absolútnou kontrolou, to je jeden z cieľov tejto doby. Škoda len, že ma tá forma spracovania akosi neuspokojila, keďže snímok bez “energie”, len zriedka kedy dokáže plnohodnotne zaujať. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Orwellovka pre naivnych divakov Twilightu. Pritom film obsahuje niekolko tem z ktorych by mohlo v inteligentnejsom prevedeni vzniknut viacero dobrych filmov. Najviac ma bavil uvod, ktory sa venuje sektarskym praktikam modernych IT korporacii, ktore zo svojich zamestnancov robia sfanatizovanych otrokov ochotnych travit vo firme vsetok svoj cas. Tato cast mala potrebny drajv a zaroven pôsobila cielene ironicky. Skoda, ze toto nebola hlavna tema filmu. Potom sa pre slepych, hluchých a uplne blbych divakov nenapadne zacne rozbiehat hlavny pribeh o chamtivych sefoch zlej korporacie, ktori chcu zbohatnut, ovladnut svet a ja neviem co este. O to sa snazia mimo ine tym, ze behom druhej tretiny, ktora ma absolutne nebavila, z hlavnej hrdinky urobia youtuberku a tak sledujeme nielen jej fadny zivot ale aj otravne komenty jej followerov. V tomto bode sa miera naivity definitivne preklopi na absolutnu debilitu. Aspon ze romanticka linia je utlmena a neskôr dokonca nadobro utnuta, aby sa ta kravka prebrala. Finale je dokonale predvidatelne dost dlho dopredu. Az mi bolo luto, ze z Hanksa urobili klasickeho zakerneho chamtivca. Ovela originalnejsie by bolo, keby to bol zaslepenec, ktory to cele myslel dobre a potom, co by sa jeho sluzby celosvetovo presadili, tak by ludstvo nadobro zdegenerovalo a nastala by temna dystopia. To by snad otrokom mobilov a dalsich sucasnych technologii, ktore stale viac obmedzuju sukromie, dokazalo lepsie otvorit oci. Z hereckeho obsadenia obstal jedine charizmaticky Hanks, ktory aj v tejto naivnej zlatanine proste pôsobi charizmaticky. Emma Watson strieda cely film dva pohlady. Zmäteny a smutny. No a trochu divne na mna pôsobilo, ze aj ked je to novinka, tak rodicov hlavnej hrdinky hraju herci, ktori su uz po smrti. Pritom to ziadni starci este neboli. Vysledok je mix tem, ktory tvori komicky celok. 3/10 ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nápad shromažďování informací a jejich zneužívání je na zfilmování poměrně těžká, obsáhlá a komplexní věc a Circle tento úkol nezvládl - přesně, jak jsem předpokládal. Watson a Hanks jsou fajn, ale výrazněji neoslní, vlastně kdyby měl film jakékoli jiné herce, ani bych to nepostřehl. Zpracování filmu je spíše povrchnějšího rázu, poměrně bez napětí a neumí v divákovi vyvolat pocit zájmu o další vývoj filmu, jakoby režisér měl hlavní premisu, ale nevěděl, co k ní dál nabalit do celovečerní stopáže. Výsledkem je pak spíše “béčková” vynechatelná záležitost s dech nevyrážejícím finále, u které nevidím důvod, proč ji tvůrci chtěli vlastně tak moc zfilmovat… ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Co tak převratného nám chce film říct, co bychom už nevěděli a nebylo to v kdejakém jiném filmu, třeba Oku dravce? A navíc příběhem, kterému chybí pořádný scénář, tedy scénář s nějakými zvraty, zajímavý, s možnými i reálnými kolizemi. Vždyť tady jde vše tak lehce, nikdo nikoho nepodezřívá, nikdo nikomu nesleduje hovory na mobilu, takže šéfíci nakonec vypadají jako hňupové, ač mohli sledovat vše. Samozřejmě že je o diskuzi, zda nás sledování kamerami a neustálý online život ochrání před neštěstími, nehodami a zločiny, nebo zda je soukromí vysoce ceněná věc, kam by šmírování nemělo zajít. Ostatně, všude po světě asi kamery nerozmístíte, a jinde zase riskujete, že je někdo hodně rychle ukradne, třeba v některých městech severních Čech. Tenhle film je takové vymydlené poselství s jednoznačně buď kladnými, nebo zápornými hrdiny, nic mezi tím, o které navíc - s výjimkou jednoho - nemusíme mít nijaký strach, protože vše jede jak po másle, včetně závěrečného odhalení, jež se nikdo nikomu ani nepokusil překazit, a navíc se vše nachystalo ani ne během týdne. K diskuzi o tematice sledování vs. soukromí sice film trochu přispívá, ale filmařsky je to fakt mizérie. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Pěkná i když neoriginální myšlenka podaná tak povrchně a naivně, až z toho občas bolely uši. Emma Watson skvělá, jen by ještě na tom americkém přízvuku měla zapracovat. Bill Paxton by na svou poslední roli mohl být hrdý, ale jinak je to herecky jeden velký cirkus. Nic extra zapamatovatelného, myšlenky dovedené na úplnou hranu nemožného pro efekt a úder pointy, což lehce uráží divákovu inteligenci. Ne, ne. Moc jsem chtěla, aby byl film dobrý, ale je to je takový strašácký průměr. Podobně pojatá epizoda Black Mirror si s myšlenkou pohrála lépe. 3* ()

Galerie (138)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v Kalifornii (USA). Jeden z videohovorů Annie (Karen Gillan) se pak natáčel ve Skotsku. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. 4. 2017 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama