Reklama

Reklama

Bajo la Rosa

  • angličtina Under the Rose

Obsahy(1)

Mladičká dívka Sára (Patricia Olmedo) žije s rodiči a svým bratrem pokojný život až do doby, kdy je po hádce s matkou unesena. Únosce (Ramiro Blas) se záhy ozve s nabídkou návštěvy v jejich domě, na které si začíná diktovat podmínky dívčina návratu pod záminkou její smrti. Chce, aby její matka Julie (Elizabet Gelabert), bratr Alex (Zack Gómez) či otec Oliver (Pedro Casablanc) řekl nahlas své tajemství. Koho z nich myslí a co přesně chce slyšet? Každý v životě má přece něco, co by rád držel pod pokličkou. Kam až hra na pravdu dokáže zajít a co je motivem únosce? Jedna zásada se musí dodržet – „pod růží se mluví vždy pravda“. (MJMilan)

(více)

Recenze (66)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tajomný príbeh, ktorý nebudú mať radi tí, ktorí sa boja zubárov. A na konci filmu sa mnoho mužov bude cítiť nepríjemne. Príbeh sa zameriava skôr na krutosť a netradičné plnenie úloh za trest, v tom je jeho nápaditosť. Chýba mu ale niečo hlbšie, logickejšie konanie postáv. Neozbrojený trtko tam skúša psychologický tlak a celá rodina skáče, ako on píska, navyše sú ochotní zájsť do takých krajností, ktoré by neurobil žiadny človek aj keby mal unesenú dcéru. Okrem toho sa tam ani jeden z tých vydieraných ľudí nespýta, či tú úlohu musí naozaj splniť pre záchranu dcéry. Celkovo nehodnotím film zle, ale neradí sa k špičkovým španielskym skvostom minulých rokov (Contratiempo, Telo). A keď už film o tajomstvách, tak určite taliansky Naprostí cizinci. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Extrémně nechutný, bezútěšný, depresivní a zlý film. Za pozornost ale určitě stojí hlavně díky nápadu, preciznímu zpracování, hereckým výkonům. Přiznám se, že mě pointa napadla už v první polovině filmu, ale její zpracování je nekompromisní. Doporučuju silnějším povahám, milovníkům španělských thrillerů s překvapivými pointami a lidem, kteří si myslí, že mají čisté svědomí. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oko za oko, zub za zub. Únos malé Sáry se stane záminkou pro tvrdé zúčtování. Únosce je ale rafinovaný, a proto chce veškerou svoji zlobu přenést na členy Sářiny rodiny. Na povrch začnou vyplouvat temná tajemství, o nichž ostatní v rodině neměli ani ponětí. A samozřejmě zločin si žádá odpovídající trest. Škoda laciného televizního looku. Nejděsivější momenty se odehrávají mimo kameru, naštěstí napětí vyvažuje jednání postav, i když jejich chování je místy nepříjemně afektované. V téhle podobě by se celý příběh dal odehrát na divadle. Závěrečná pointa se dá postupně vytušit, to ale na atmosféře neubírá. Obstojné. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak Španělé se zase moc nepředvedli a tímto subžánrem nedokázali nadchnout ani z jedné perspektivy. Takový námět jsme viděli už mockrát a mnohdy byl mnohem funkčnější než v Bajo la Rosa. Důvod, proč to záporák dělá, se dá snadno pochopit, provedení už je ale trochu horší. Ramos zkrátka nedokáže nabídnout právě prožívané utrpení rodiny "zábavně", tudíž moje pozornost sem tam klesala. Hlavní postavy navíc také nejsou zrovna k pomilování a někdo by jim jejich osud mohl i přát. Nebylo to nejhorší, ale na doporučení to kvůli jisté obyčejnosti není. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To bude asi tou španělskou náturou, že dokáží vyprodukovat něco tak extravagantního, kde ani nevím, co si o takovém scénáři mám myslet. Pouze to, že atmosféra se Josuému opravdu povedla maximální, ale nereálnost všeho dění také. Faktem je, že jsem se ze židle nezvedla celou dobu. Co se všechno dá vymyslet se čtyřmi herci na place, to by jeden nevěřil...…. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama