Reklama

Reklama

Errementari

  • Španělsko El herrero y el Diablo (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Errementari vypráví příběh kováře Patxiho (Kandido Uranga), který uzavřel smlouvu s ďáblem, aby se vrátil v bezpečí z války za svou milovanou ženou. Když nadejde den, kdy si má ďábel vybrat svůj dluh, skočí na lest vychytralému kováři a stane se jeho zajatcem. Situace se změní, když zatoulaná dívka jménem Usue (Uma Bracaglia) ďábla nevědomky propustí. Proti kováři teď stojí nejen rozběsněný dav vesničanů, kteří si myslí, že Patxi dívku unesl, ale především celé peklo. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Z traileru sa mi film spočiatku nepozdával, predovšetkým jeho tak trochu infantilný námet, no napokon som bol milo prekvapený. Ak máte radi medieval fantasy s rozprávkovým podtónom, určite dajte Errementari šancu. Výborná temná atmosféra a štýlový pochmúrny vizuál pridáva tejto rozprávke pre dospelých výrazne na kvalite, a občas to i napriek dramatickým situáciám vie byť svojim spôsobom milé a vtipné (Sartaela si obľúbite). Jednorazová jednohubka, ktorá ukazuje, že folk-tale fantasy má vo filmovom svete stále svoje miesto. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Prostředí španělské vesnice konce devatenáctého století, vytváří příběhu skvělou kulisu. K tomu místní folklór, který byl patřičně vycizelován ortodoxními panbíčkáři. Atmosféra funguje skvěle. Přidejme zajímavou postavu kováře Patxiho v jeho kutlochu plném pastí a bodců a také postavu Usue, která je skvěle obsazená... její výkon je parádní ...a máme tady náběh na super fantasy horor. Jenže od chvíle, kdy se dostane na scénu latexák Saponel, tak se z hororu stane spíš (trochu dost) drsnější pohádka. Vše je velmi doslovné, nenajdete žádnou scénu, kde by byl prostor pro fantazii, nebo dokonce nějaký skrytý význam. Všechny postavy komentují dění, vše co se děje, je ozřejmeno. Tvůrci to dotáhnou do extrému v samotném pekle. Zapomeňte na náznaky, vše je tady servírováno pěkně realisticky. I když to vypadá dobře, masky jsou fajn a celkově je vizuál působivý, je to spíš... tak jaksi...pohádkové. A to přestože je kovář slušný badass a příběh není vůbec špatný. Tohle by byl námět pro Herze, nebo Švankmajera, jako vyšitý. Nebo ještě líp, kdyby to bylo zpracované jako Zemanův Čarodějův učeň. V tomto Troškovském podání, mě to moc nenadchlo. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Optimálně je to za 3 hvězdy, ale ten konec v pekle je tak epický a creepy (v dobrém slova smyslu) , že za něho tu jednu hvězdu přihodím. Je škoda, že to nenabídlo více gore a prvních cca 20 minut je o ničem. Některé scény jsou i hodně na náhodu a některé zase jsou až moc vtipné (počítání cizrny, malá holka týrá čerta). 80 procent ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Typ filmu, který mi u nás velmi chybí. Fantasy/pohádka bez kýčovitého dětského balastu, jenž postupně odkrývá hlubší kořeny (ne)lidské povahy. Velmi sympaticky a nečekaně se vyvine jedna postava. Není v tom sama. Odkazy na základní archetypy tíhy lidské života - pojetí hříchu a smlouvy s ďáblem má při správném uchopení vždy velký potenciál a tady je to nesporně v určitých ohledech nadstandard. Errementari bych ideálně doporučil na Štědrý večer po dvaadvacáté hodině. Kvalitní temnější baskické S čerty nejsou žerty. 70%. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Príbeh o odvážnom kováčovi a jeho zmluve s diablom. Avšak obávať sa môže celé peklo, jeho dušu totiž nie je také ľahké dostať. Celkom by ma zaujímalo, ako to vyzerá v pekle, rád by som sa tam šiel pozrieť. A pokiaľ démoni vyzerajú naozaj takto strelene, tak sa tam aj celkom teším, bude s nimi určite sranda. A ešte mať aj jedného v klietke, tomu by som sa rozhodne nebránil. Pri tomto filme som sa výborne bavil. Dokonca sa dostaneme až k pekelnej bráne. Krásna kamera a triky, historické prostredie, výborne vykreslené charaktery postáv a množstvo humoru. Len sa to trochu zbytočne pokladá za horor. Je to čisté fantasy mierne seknuté s komédiou. A riadne zhovorčivé, čo už tak nejako patrí k španielskej náture. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. října 2017 na filmovém festivalu Sitges ve Španělsku. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo od 12. prosince 2016 do 27. ledna 2017 ve Španělsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama