Reklama

Reklama

Čarodějovy hodiny

  • USA The House with a Clock in Its Walls (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Desetiletý chlapec Lewis se po smrti rodičů odstěhuje do panského sídla svého strýce Jonathana. Strýce i jeho sousedku si brzy oblíbí. V domě se však dějí podivné věci, strýček i jeho sousedka totiž ovládají kouzla. Lewis pomáhá svému kouzelnickému strýčkovi vypátrat hodiny, které by svou kouzelnou mocí mohly způsobit konec světa. Film je natočen podle klasického fantasy románu Johna Bellairse. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (186)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Eli Roth, režisér jenž ve své prvotině Cabin Fever, nechal jednu z postav rozkládat hodiny, aby ji pak zabil nejroztomilejší hafan pod sluncem, Eli Roth jenž svým filmem Hostel, nadzvedl snad všem mandle a šokoval a znechutil nejednomu divákovi horory, tenhle Eli Roth natočil rodinou hororovou komedie, pro celou rodinu. A nejvíc vtipný na tom je, že to neni vůbec špatný, ano člověk si klade otázku "Má to Eli Roth zapotřebí ?" ano má.........bohužel, ono se mu moc nedařilo a tak musí vzít zavděk i takovým to filmům. Ale tenhle film, neni vyloženě špatný, hororové to tedy neni vůbec, byť sou zde oživlé panenky, dýně a Kyle MacLachlan, který kupodivu má zdravou barvu a taky je tu zmínka o jednom z Pekelných panů, že by propojení s Hereditary ??? Ale film nejvíc sráží, herec Owen Vaccaro, který je prostě zde nevýrazný a nemá charisma. Přitom Jack Black a Cate Blanchett, sou skvělý, sou vtipný a film by v pohodě utáhli a vlastně sou jediným důvodem proč na film jít, což je tak trochu smutný. ()

psychoJoa odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle byla totální ptákovina. Snímek si postupně hraje na pohádku, pak horor, pak kdo ví na co, ale rozhodně to rodinný film není. Děti tomu nemůžou moc rozumět, humor a další aspekty jsou dělané spíše na dospělé, přitom na ty je tenhle počin příliš stupidní a o ničem. Jack Black nedostává tolik prostoru, aby z toho aspoň udělal srandu. Cate má sice zajímavou postavu, ale sakra nevyužitou - což nevyužitý je celkový potenciál filmu. Nejvíc mě však drásá nervy, jak využili matku chlapce, aby páchali zlo... to do pohádek pro děti prostě nepatří, fakt ne. Ať jsou i děsivé filmy, ale za určitou hranici by se jít prostě nemělo. Mám z toho stejně znechucené pocity, jako z Chlapce, kterému říkají Vánoce - ale ten je aspoň milý a přitom mimo. Tenhle snímek je plný nechutných scén, rádoby děsivých a vyloženě trapných prvků a dialogů... radši se koukněte na nějakou Pixarovku, Disneyovku... ty jsou jednoduché, ale milé a rozhodně nepijí krev nebo nezabíjí mozkové buňky jako toto! PS. Největší zrůdnost filmu je mimino s hlavou Jacka Blacka… fakt fuj tohleto. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto síce nie je to žiadny zázrak, ale Jack Black bol konečne super. Aj dabing sa tentoraz podaril. Je to zábavný fantasy film. Vo svojom kresle som sa pár krát chvíľku nenudil. Napätie a zábava sa sem tam dostavia. Priemerný film na daždivé nedeľné počasie. Až na tú záverečnú bitku, od ktorej som čakal trochu viac. The House with a Clock in Its Walls majú čarovný Burtonovský look a Jacka Blacka so sexi Cate Blanchett v hlavnej úlohe. No a to je tak zhruba všetko podstatné. Príbeh má zbytočné dejové línie a keby sa zameral len na tú hlavnú s hodinami, urobil by lepšie. Skrátila by sa tak aj dĺžka a filmu by to určite prospelo. Miestami sa mi to zdalo totiž zdĺhavé. Film však ponúka aj humor, napätie a akciu čo beriem ako pozitíva. Pri rodinných snímkoch to totiž nebýva až toľko zvykom. Celkovo to vidím na lepší priemer. Filmu dávam 60%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že to nechali režírovat takové filmové nemehlo, u kterého každý musel vidět, jak je neschopný, hned po Cabin Fever. Námět je totiž zajímavý, Jack Black překvapivě snesitelný, Cate Blanchett okouzlující a Kyle MacLachlan (!) správně děsivý. Příběh také není pitomý a až na pár kousků fekálního humoru, který mi fakt neseděl ("sračky" křovinového lva, humus z dýní a čůrání, když se Jack Black stane děckem) je to dokonce i milé. Pravda, mohli do hlavní role kluka vybrat zajímavěji vypadajícího chlapce, ne takového pidlookého houžvičku s křivou hubou, ale co už. Triky mi taky seděly, křeslo jsem si nakonec rovněž docela oblíbil, ale celé je to strašně nudně vedené, zbytečné scény zbytečně dlouhé, zajímavé scény nesmyslně krátké. Překvapivě mne bavily i některé vtípky a bonmoty, jež si mezi sebou vyměňovali jednotliví čarodějové. Ale jak říkám, celek je špatně poskládaný, špatně načasovaný, a u té holčičky jsem taky čekal, že bude mít větší roli. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Takového fantasy pro mrňata že natočil Eli Roth, režisér Hostelu, Cabin Fever či Green Inferno? To bych chtěl znát jeho důvod a motivaci. Ano, možná v tom hráli roli prachy, ale i tak. Od něj bych čekal absolutně jiný typ filmu. Čímž nechci říct, že to byla kravina. Jen bych pod takovýmto tématem zkrátka čekal podepsaného jiného režiséra. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Fiktívny Dom s hodinami bol založený na skutočnom dome s názvom Cronin Mansion, ktorý sa nachádza v rodnom meste autora knižnej predlohy Johna Bellaira. Mesto taktiež poslúžilo ako základ pre fiktívne mesto New Zebedee. (Astonko)

Reklama

Reklama