Reklama

Reklama

Čarodějovy hodiny

  • USA The House with a Clock in Its Walls (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Desetiletý chlapec Lewis se po smrti rodičů odstěhuje do panského sídla svého strýce Jonathana. Strýce i jeho sousedku si brzy oblíbí. V domě se však dějí podivné věci, strýček i jeho sousedka totiž ovládají kouzla. Lewis pomáhá svému kouzelnickému strýčkovi vypátrat hodiny, které by svou kouzelnou mocí mohly způsobit konec světa. Film je natočen podle klasického fantasy románu Johna Bellairse. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (186)

kingik 

všechny recenze uživatele

Eli Roth a tvorba pro děti - jde to vůbec dohromady? Ledaže by si režisér zahrál na Tima Burtona a jemu podobné a jeho "převlek" ho za necelé dvě hodinky trvání filmu neprozradil. A protože se zdá, že Eli už je na poli hororu/thrilleru nasuchu, tvůrčí tykadla expandoval do fantasy končin, kde mu jsou po vůli Jack Black, Cate Blanchett a Owen Vaccaro, jenž s divákem zavítá v době padesátých let minulého století do čarodějného domu, ve kterém žije na hromádce podivínský strýček i jeho sousedka, co se častují nevybíravými výrazy, ovšem mají se rádi, novému členovi domácnosti nijak neubližují, jen je trápí, že za celou dobu nevypátrali kouzelné hodiny, které mohou odtikat konec světa. Je znát, že Roth k natočení nedostal zrovna nízký rozpočet a levné/špatné herce, tentokrát evidentně pracoval na svém nejambicioznějším kousku, na kterém mohl trhnout uznání. S filmem ovšem nezažijete něco mimořádného, pokud vás třeba partnerka/partner ve stagnujících pasážích a nevyrovnaném tempu vyprávění náhle nepřekvapí felací a vaginálním prstokladem, který by záviděl i Mozart. Ovšem mějte se na pozoru, že vizuálně a výpravně je to na patřičné úrovni, herci jsou zábavní a finální část je kreativně pojata. Literární předloha u nás nemá přísun fanatických obdivovatelů, tudíž není zřejmé, v jaké míře a rozsahu byla převedena na filmový pás oproti knižní podobě. Důležitým hlediskem je, že to je sympaticky natočené, najdou se i temnější pasáže, několik pasáží není úplně bez závady na dětské publikum, nechybí režisérova oblíbenkyně Lorenza Izzo,sám režisér se mihne v miniroličce, triková stránka plní povinný standard. Zdali je toto cesta, jakou by se chtěl Eli Roth napříště ubírat, si musí rozhodnout jen on sám. Je to v jeho tvorbě atypický obratník. 7/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak čo ty v tých okuliaroch, pohni si.“ Pravdupovediac, mňa vôbec neprekvapuje, že to natočil Eli Roth (Hostel). Pohodový rodinný film plný znesiteľných trikov a najmä príjemnej atmosféry, parádnej výpravy (dom) a sympatických hercov v čele s Jackom Blackom, pričom tentokrát mi sadla aj mnou osobne inak nie príliš vyhľadávaná Cate Blanchett. Scenár ma každopádne v druhej polovici skôr nebavil, než bavil a najmä to bolo vo finále možno už až príliš pretrikované (ale satanské dyne boli fajn – „Nebojte sa, majú mäkké zuby, nemôžu nám ublížiť.“). Palec hore za basketbalovú scénu. ()

Reklama

zsn 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč to má tak nízké hodnocení. Vlastně chápu - místní trotli zde. Skvělý námět, nový čarodějnický příběh mohla by z toho být minisérie. Včera jsem navíc viděla i Coralínu... Dnešní děti se zkrátka mají. Závidím jim to. To posílení vlastní fantazie filmovými prvky. Taková grafika za mne nebyla, já byla vděčná za Střihorukého Edu, dinosaury, maximálně za Jumanji. Dobrodružné dětské filmy miluju. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Takového fantasy pro mrňata že natočil Eli Roth, režisér Hostelu, Cabin Fever či Green Inferno? To bych chtěl znát jeho důvod a motivaci. Ano, možná v tom hráli roli prachy, ale i tak. Od něj bych čekal absolutně jiný typ filmu. Čímž nechci říct, že to byla kravina. Jen bych pod takovýmto tématem zkrátka čekal podepsaného jiného režiséra. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Základným problémom Tajomstva domu s hodinami je jeho vekové ohraničenie. Samozrejme, príbeh by sa dal označiť ako rozprávka pre deti vo veku od šesť do osem rokov. Veď na námete o mladom čarodejníkovi, ktorého bláznivý strýko zaúča do tajov mágie, aby sa sám mohol postaviť proti zlu a zachrániť tak svet, nie je nič zlé ani strašidelné. Avšak, práve charakteristiky strašidelného žánru posúvajú snímku za hranicu dvanástich rokov. To už sa príbeh o mladom warlockovi môže zdať takto starým deťom príliš banálny a pohybujúci sa na hranici trápnosti. Kvôli vekovým obmedzeniam sa tak táto snímka pre mladých tínedžerov môže, ale nemusí, stať plnohodnotnou náhradou na obyčajné horory pre dospelých. Okúzľujúci príbeh plný mysteriózneho tajomstva, smútku nad stratou blížnych, oživovaním mŕtvych a pocitom apokalypsy, sa tak razom obmedzuje iba na farebný CGI karneval s nadužívaným humorom, ktorý sa nepodarilo zachrániť ani hviezdnemu hereckému obsadeniu v podaní Jacka Blacka a oscarovej Cate Blanchette.31% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy jsou poprvé hlavnímu hrdinovi ukázána opravdová kouzla, se ocitne v roji hvězd. V dalším záběru jejich mazlíčka lva z živého plotu jedno ze souhvězdí pozdraví. Nejde o žádné jiné než právě souhvězdí Lva. (Prochy38)

Reklama

Reklama