Reklama

Reklama

Jak nás vidí svět

(pořad)
všechny plakáty
Publicistický
Česko, 2017, 3-9 min

Obsahy(1)

Co si o nás, Češkách a Češích, myslí cizinci a jak se dívají na Česko? Jak vnímají naše jídlo, módu, jazyk, zvyky, chování? Poprvé například ochutnají a ohodnotí svíčkovou, vyjádří se k módě na ulicích, zkusí číst česky nebo se dozvíme, co ví o naší zemi. Pohled zvenku stojí za to... (Televize Seznam)

Recenze (43)

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Ale jo...vcelku zábavné. Co ale není zábavné, jsou někteří diskutující na Streamu - zde lůza opětovně nezklamává. Nadávat někomu, že zkritizuje cizokrajné jídlo a chápat to jako aroganci nebo dokonce urážku českého národa, to je tedy duševní výkon... ()

kilobyte 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, ale realizace dost pokulhává. Jediné dobré téma je jídlo, ale po pár dílech vám bude připadat, že se to stále opakuje dokola. Chris z Mauricia, který vše sní a pochválí (můj oblíbený), pár neutrálních ochutnavačů, někdo z východní Asie řekne, že tomu něco chybí a nakonec to celé zkritizuje Australan, který nechápe jak tohle jídlo můžou v Rusku tedy Česku, ale ono je to jedno, jíst. O ostatních tématech je škoda vůbec mluvit. PS: Jestli chcete vědět jak nás vidí svět, zeptejte se nějakého cizince osobně. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Cíl tvůrců - najít vždy skupinu takových respondentů, kteří jsou co nejvíce nevhodní na danou otázku, neb jsou většinou naprosto hloupí, afektovaní a civilizací (čti všeobecným přehledem o nejen našem okolí) nepolíbení. Vrcholem byl asi díl o slavných českých sportovcích, kde měli například impotenta z Litvy, samozvaného sportovního fanouška, konkrétněji fanouška tenisu, jenž ale neznal Petru Kvitovou, doslovně jí nikdy neviděl. Díky tomuto estrádnímu výběru to má nulovou vypovídající hodnotu a jen těžko si z toho odnesete něco jiného než pocit na vrácení oběda matce zemi. Ještě jednou to na mě vyskočí na Seznamu, tak tomu bez skrupulí napálím odpad. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Zábavný "průzkum" o tom co si o nás myslí, ví, jak jim chutná naše jídlo, co ví o celebritách atd., cizinci z různých koutů světa. Je to hlavně zábava než nějaký objektivní pořad. Někdy to tvůrci úplně dobře nedomyslí, ale na pobavení fajn. Hodnocení: 56/100. ()

Detak 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad a zajímavé, komické reakce účinkujících. Každý poví, co si myslí, což dovedu ocenit (celkem jsem se zasmál), jen pro Australany je úplně všechno hnusný, protože oni to mají přece nejlepší :-D to musej bejt asi pjekný kretejni.. https://www.stream.cz/porady/jak-nas-vidi-svet || Epizody: Chris a Manish v České republice - musím říct, že sympatičtí týpci, dost jsem se zasmál. ()

Fujtajksl 

všechny recenze uživatele

Já ty dementní Australany fakt nezvládám! Za skoro sedmdesát dílů se v tomhle pořadu neobjevil snad jedinej normální. ()

Matamoroz 

všechny recenze uživatele

Někdy je to sranda, ale to v té Austrálii žijí jen arogantní blbové a vypatlané slepice nebo co? Odkojen Krokodýlem Dundeem, jsem žil v představě, že Australané jsou pohodoví týpci...nebo tam schválně vybírají pitomce do pořadu? ()

anti.rybka odpad!

všechny recenze uživatele

Za mě nesmyslný pořad, který nic nereflektuje. A už vůbec nereflektuje to, jak nás vidí cizinci. Nápad to není špatný, ale výsledek je za mě opravdu špatný. Bohužel nemůžu dobře hodnotit. ()

baegus 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale nějak mi v tomto pořadu schází autenticita - těm lidem moc nevěřím, přijde mi jako by to měli připravené. ()

asdfasdf 

všechny recenze uživatele

V současnosti asi nejlepší český vysílající se seriál na Streamu, který se snažím pravidelně sledovat. Názory některých lidí jsou opravdu velice zvláštní a to jak by nejraději upravili určité jídlo se mně někdy až hnusí. Doufám, že se tento seriál bude ještě nějakou dobu vysílat, protože mně opravdu baví... ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Nápad není špatný, ovšem ve výsledku se to ne vždycky povedlo. Jako odstrašující příklady bych uvedl zejména díly o celebritách, politicích, filmech, apod. To je čistej odpad. Hodit mezi slavné osobnosti Kajínka, a ještě tam rovnou napsat "vrah", a navrch přidat pár pornohvězd, pak se nemůžem divit, že nás budou mít za bandu magorů. A u politků, zejména těch médii nemilovaných, tam házet hlavně jejich momentky, kdy nevypadají nejlíp, to je třešnička na dortu. Hlavně že se kavárenská média včetně Seznamu non stop naváží do Zemana, že nám prej dělá venku ostudu. Kdepak, oni si na to vystačí sami. Většina dílů s ochutnávkama je podaná líp, ovšem i tam by někde bylo lepší jim předem říct, co to vlastně je (př. prdelačka - byť to byla prdel, mně by se taky nelíbilo zjistit až poté, že jsem si dal psa, fugu nebo chobotnici) . Tři hvězdy dávám zejména za Inda, co ve všem hledá fet, a za Chrise z Mauriciu - toho bych navrhl na státní vyznamenání a možná i státní občanství. ()

Zix. 

všechny recenze uživatele

Zajímavej pořad a někdy i zajímavý hodnocení nás nebo něčeho o nás. Jen škoda že většina dílů je o tom, jestli cizincům chutná naše jídlo. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle pořad mě taky baví, ač je docela zajímavé, jak někdy v nás vyvolá pozitivní nádech pozitivní ohodnocení naší kuchyně apod. Samozřejmě nikomu nechutná všechno, ač každý má svoje chuťové buňky, takže mě negativní ohodnocení nijak nepohoršuje. Jen u těch Australanů jejich hodnocení vypadá tak trochu, teda pokud to nemají ve scénáři, až moc zaujatě dle mého úhlu pohledu, na což reaguje s nepochopením dosti českých občanů. A některé to dokonce částečně pohoršuje, ale jinak jak se říká: Každému chutná něco jiného. ()

Colomba666 odpad!

všechny recenze uživatele

Zpočátku se jednalo o celkem dobrý nápad, avšak po téměř 6 letech se dostavil neuvěřitelný úpadek, jak v obsazení, nesprávném servírování pokrmů (především tataráku a leča) tak i v (ne)informovanosti účastníků o zemi, přitom, jak sám název napovídá, by přinejmenším měli všichni respondenti tušit, kde se náš stát nachází.  Je to příšerný brak, u kterého doslova platí rčení "I špatná reklama je reklama". ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Mě tento pořad baví moc, hlavně názory některých konkrétních aktérů jsou pecka :) Je zajímavé, jak různé národy vnímají svět. ()

Filmao

všechny recenze uživatele

Snad nejhorší pořad jsem na stream.cz! Ještě tak idiotské lidi jsem v životě neviděl. Nápad není určítě špatný pozvat si lidi z celého světa aby ochutnali jídlo z nějaké neexistující země, o které nikdy neslyšely nebo nějaké postkomunistické země, samořejmě neukazuju na všechny lidi v tom pořadu. Možná se ptáte proč jsem dal odpad. No, po pár zhlédnutých dílech jsem se aspoň desetkrát nasral, buď na pořád kritizujícího australana, na lidi, kteří si nás pletou s Ruskem, Československem atd. samozřejme každý by jich mohl obhájit tím, že Česko je na mapě úplně mikroskopické, ale zpět k pořadu. Někdy mi připadalo, že ty lidi jsou podplacený herci, že není možný, že si pletou smaženou rybu z nějakým smaženým bambusem. Trochu mě někteří lidé i uráží jako Čecha, asi by se jim taky nelíbilo, kdybych už z jednoho člověka, který udělal nějákou blbost, tak bych všechny házel na jedno pole že jsou všichni češi stejný. Proč jim ty tvůrci pořadu nevysvětlí, jak s tím jídlem zacházet, jak si ho mají umíchat či co. Dám příklad, třeba s tím tatarákem. Naprostá hovadina. Nebo napřklad díl z českou muzikou. Proč vybírají takové fláky nebo nejhorší písničky nejlepších zpěváků v ČR. Koho zajíma tlustá píča, která zpívá o pejscích. Připadá mi, že se hodně dílů pořád opakuje. Na začátku je jeden z Mauricie, kterému všechno chutná, pak přijdou ostatní, kterým to buď chutná nebo ne a na konec příjde australan, který všechno zkritizuje. Odpad! 0% ()

Reklama

Reklama