Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězda je za Deppa, možná i kus té třetí :-). Potěšilo mě provedení snímku, komediální ladění. Takhle se na to dalo velmi dobře koukat. V několika směrech jde film proti zažitým trendům a to je dobře. Rozhodně má film co říct a není z těch ,co by vyšuměly hned po shlédnutí. Zároveň to ale není vyložený ždímač emocí. Depp to zahrál výborně. A myslím, že by měl ještě na mnohem víc, přál bych mu i sobě další pěkné role. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Casem me film zacal nudit.Vypada to,jako kdyby pribeh psalo hodne scenaristu a kazdy chtel dosahnout neceho jineho.Deppova kazani se stavaji nesnesitelne banality "zivot je jako pisen"...Na druhou stranu se mi libily Deppovy potrhle hlasky jako "po smrti te hodi do zeme jako pytel brambor", "korporatni devky zitrka" ,"tyhle zzenstily sklenky nesnasim",Jestli umru,udelaji si cervy z meho krasneho tela mnozirnu".Vtipna byla take homosexualni scena do cisteho zadku.Poselstvi filmu je tak zrejme abychom zili "naplno". ()

Reklama

Terminer 

všechny recenze uživatele

Profesor je takový ten malý hezký film, který ale narozdíl od některých jiných malých hezkých filmů má geniální herecký výkon známého herce (v tomto případě Johnnyho Deppa). V jeho podání působí i ty opravdu smutné, beznadějné okamžiky s mírným nadhledem. A ty šíleně humorné zase jako zjevení z jiného světa. Obávám se jen, že tento film je tak málo známý, že bude dosti opomíjený, a to i přesto, že se jedná o jeden z lepších Johnnyho filmů za poslední léta. ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Filmy o nemocných a umírajících lidech nenávidím pro jejich sklon k citovému vydírání diváka. Ale profesor si zakládá na takovém množství černého humoru, že si mě nejenom získal, ale dokonce doma navodil takovou tu melancholickou atmosféru, která vydržela bez zbytečného patosu až do konce (pravda, ten přišel náhle a zbytečně rychle). Navíc vše podtrhuje více než přesvědčivý herecký výkon Johnna z depa, který mi opět po pár přešlapech dokázal, že je to pan herec - 80% a můžu doporučit. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, u kterého jsem se od plic zasmála a také pobrečela...a to už je co říct...Získala jsem díky němu určitý pohled na plno věcí, které řeším a také si člověk stejně znovu potřebuje uvědomit - jo, všichni umřeme :D To se prostě stává :D Smrt souvisí s životem. Bavily mě scény, kdy si profesor nebral servítky a zkoušel věci, které prostě nezažil a věděl, že je poslední možnost si je užít - ať už se jedná o felaci od studenta, vojet servírku v baru či hulit trávu na hodině :D Stádo penisů v kampusu to završilo a nevěrná upnutá manželka s pohledem vítěze - ta tomu dala korunu :) Doporučuji, protože je to čisté, jasné a za mě k podívání klidně víckrát :) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)
  • Film měl mét přemiéru nejdříve v roce 2017, ale měl problém s vyobrazením sexuální nadřazenosti vedoucí postavy (v různých scénách), a to v době, kdy se v USA naplno propírala témata z #MeToo. To vyvolalo domění, že by o film nemusel být zájem ze strany novinářů, producentů atp. a premiéra se odložila na, v té době, neurčito. (oldrich.vojt)
  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)

Reklama

Reklama