Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

TheSompeque 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se dal popsat jedním slovem - umírání. Johnny Depp v roli profesora zjistí, že má rakovinu a zbývá mu rok života. Rozhodne se, že si bude chtít poslední dny užít. Zkouší teda různé věci, které nikdy neudělal a své poslední chvilky tráví se svou třídou a rodinou. Nevím co je smutnější - samotný příběh nebo fakt, že tenhle film má tak málo procent, je totiž skvělý. ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Studnica síce otrepanej, no stále rovnako pravdivej a aktuálnej životnej múdrosti. Vcelku jednoduchý dej je vystavaný najmä na fantastických dialógoch a nemenej skvelom Johnnyho výkone, pričom emočný náboj je nielen prítomný, ale taktiež aj solídne funguje. Už je to ozaj dlho, čo som si naposledy tak veľmi vychutnal obdobný film. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Šťastná náhoda mě přivedla k tomuto filmu. Téma umírání mě vždycky zajímalo a patří také k častým filozofickým otázkám. Co může udělat s časem, který mu zbývá? Jak se promění jeho chování? A tady dostáváme příklad toho, jak to může vypadat. A to svižnou a zajímavou formou. A není to jenom o umírání. Myslím si, že je tu zpráva, která mě větší rozsah a je pro nás pro všechny. Život se má žít pořádně, protože pro něj máme jenom jednu možnost. A ta se nebude opakovat. Není to jenom o posledních pár měsících. Kdo je navíc zažije v plné síle. Jde o to podívat se zpátky a vidět, že jsme život prožili naplno a zároveň ten život byl naplněný, jak je ostatně součást mého životního kréda. O hereckých výkonech a dalších záležitostech se mi nějak moc rozepisovat nechce. Ale byly dobré. Co vnímám víc, jak patrno, je celkový rozsah filmu, který je povedl. Jinak bych se asi tak nerozplýval. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Filmy o umírání moc nemusim, protože jsou to většinou jenom emocionální ždímačky, z kterejch je mi pak těžko u srdce. Tohle je naštěstí pojaté víc jako komedie, než drama z nemocničního prostředí. Depp tu předvádí totálního salámistu, kterej trousí jednu sarkastickou hlášku za druhou, na plátně je permanentně zlitej, zhulenej, sjetej nebo nejlépe všechno dohromady. Bylo vidět, že roli si užíval, protože hrál vlastně sám sebe za mlada, takže aniž by se musel kdovíjak snažit, předvedl excelentní výkon. ()

Dave Lister 

všechny recenze uživatele

Poslední semestr není žádné veledílo, ale také se tím být nesnaží. Je v něm něco patosu, trochu klišé, ale přesto je to velmi zábavný a pohodový snímek. Film o smrti trochu jinak a přesto jsme něco podobného už viděli. Nicméně jiná a civilní role Johnny Deppa, mu absolutně sedí. Depp si poslední léta nevybíral ty nejlepší scénáře, ale role Richarda mu byla opravdu šitá na míru. Poslední semestr utekl jako voda a najednou byl konec. Viděl jsem mnohem lepší snímky, ale tento se mi opravdu tak nějak líbil a to díky našemu starému Johnnymu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)
  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)
  • Film měl mét přemiéru nejdříve v roce 2017, ale měl problém s vyobrazením sexuální nadřazenosti vedoucí postavy (v různých scénách), a to v době, kdy se v USA naplno propírala témata z #MeToo. To vyvolalo domění, že by o film nemusel být zájem ze strany novinářů, producentů atp. a premiéra se odložila na, v té době, neurčito. (oldrich.vojt)

Reklama

Reklama