Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp opět exceluje. V této poněkud nezvyklé one man show vážné roli dokonale projevuje svůj herecký talent. Celý film neskutečně táhne, od začátku až do konce. Role pana profesora mu dokonale sedla. Děj filmu je vcelku jednoduchý a už několikrát omílaný, ovšem filmu hraje do karet především Deppův talent, charisma a komediální prvky. Musím i vypíchnout skvělé hudební podbarvení. Za mě maximální spokojenost. 8/10. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp má zřejmě patent na sympatické podivíny a i když se o něm poslední dobou po Hollywoodu  šušká, že hraje lépe na kytaru, než před kamerou, sedí mu jako pověstný hrnec na prdel.  Emočně cynické šinu si to sto-šedesát, protože cíl mé cesty už je v dohledu…..tak trochu Walter Mitty, tak trochu Americká krása, tak trochu Než si pro nás přijde, tak trochu Společnost mrtvých básníků. Dost možná už je tohle téma ošoupané ze všech stran a na první dobrou žene diváka do předem určeného kouta, ale i rakovina má někdy své dny. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nádherný a zároveň smutný film s famózním Johnnym Deppem. Johnny zde opravdu exceluje, navíc je to obrovský sympaťák. Film se mi hodně líbil, především svou atmosférou, svým prostředím a také svým poselstvím, kdy divákům říká, že si mají užívat svého života naplno, neztrácet čas zbytečnostmi či lidmi, kteří za to nestojí. ()

Tomigun 

všechny recenze uživatele

Na podobné téma vznikla již řada filmů. Některé lepší jiné horší, ve svém pod-žánru je to tedy lepší průměr. Filmy tohoto ražení jsou specifické soustředěním pozornosti převážně na hlavní postavu, ostatní spíše dokreslují scénu a přihrávají na dialogy (monology). Autoři snímku si toho byli dobře vědomy a tak vsadili vše na jednu kartu "Johnny Depp". A vsadili zatraceně dobře, troufám si říct nejlépe jak mohli. Johnny tenhle film vytahuje z bahna průměru a zvedá co mu síly stačí. Jen škoda, že toto téma je již vytěženo a nic na tom nedokáže změnit ani Johnny. Ale pokud jste žádný film podobného ražení neviděli. Může se právě tento stát pro vás tím zásadním (přihoďte si pár procent navíc). Za mě 80% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení. A samozřejmě o to příjemnější je celkový zážitek, protože jsem čekal hodně, ale rozhodně ne povedenou komedii, ve které Johnny Depp v nádherné civilní roli trousí jednu luxusní hlášku za druhou. Neskutečně si ten film užívá, dokazuje, že hrát rozhodně nezapomněl a ačkoliv jde o film s vážným tématem, ta převažující komediální rovina tomu krásně sedne. Dramatická rovina funguje taktéž naprosto na jedničku a rozdělení do kapitol je také velmi sympatické. Stopáž je příjemná, akorát, ale klidně bych se na to vydržel koukat i déle. Jeden z nejlepších Johnnyho filmů vůbec. 90%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)
  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)
  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)

Reklama

Reklama