Reklama

Reklama

24 hodin života

  • USA 24 Hours to Live (více)
Trailer 1

Bývalý elitní voják Travis Conrad (Ethan Hawke) je zničený z nedávné tragické smrti své ženy a syna. V tom se však objeví jeho starý kamarád z armády Jim Morrow s nabídkou, kterou nelze odmítnout. Morrow nyní pracuje pro soukromého vojenského dodavatele Red Mountain, který Travise najme na spáchání velmi nebezpečného atentátu. Travis úkol přijme, ale všechno se příšerně zvrtne poté, co je postřelen a zabit stejně zkušenou agentkou Interpolu Lin Bissetovou. Jenže když už si začínáme myslet, že je s Travisem amen, probudí se na operačním sále zpátky k životu – v Red Mountain je podroben experimentální léčebné proceduře, díky níž získá 24 hodin života k dobru... spousta času na to, aby z něj Morrow vypáčil informaci o tom, kde přesně se jejich cíl nachází. Zrazený starým přítelem, Travis se rozhodne utéct, odhodlaný napravit svůj zpackaný život v jediném dni, který mu na Zemi ještě zbývá. Zatímco čas neúprosně běží, vydá se zachránit agentku Interpolu a současně zničit Red Mountain. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (104)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná akční jednohubka, kterou se nemohlo nic zkazit. Když jsem poprvé viděl trailer na film, nikterak mě to neoslovilo, vypadalo to lacině. Ale nenechte se zmást, akční scény jsou točeny mistrně, honičky v autech jsou taktéž vydařené a přestřelky nešetří krvavými scénami. A hlavne nic, ale doopravdy nic nepůsobí lacině. Je v tom jasně vidět rukopis producentů Johna Wicka, kteří se chopili tohoto filmu (neboť je to přistřižené malinko za vlasy). Ethan Hawke vždy patřil mezi mé oblíbence, je docela škoda, že v dnešní době již není tak vytěžovaný, protože má pořád co nabídnout. Musím přiznat, že příběh se nedá zařadit mezi nadprůměrné, jede si v již tisíckrát omílané linii a nesnaží se nějak šokovat překvapivým zvratem (jediné, co jsem nepochopil, bylo oživení Hawkea a následná snaha o jeho zneškodnění). Na druhou stranu má film jedinečné tempo, na rozdíl od konkurence se zde pořád něco děje, pořád se střílí, pořád něco vybuchuje, zase se střílí a tohle pořád dokola. A závěr docela navnadí na případné pokračování. Dříve by mi to možná nestačilo, ale dnes mám v oblibě i filmy, které zabaví a nebudete se u nich nudit. No a sem 24 hours to live jednoznačně patří. Za mě dávám 74 % ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

E. Hawke je asi to jediný, co se dá nějak víc ocenit, protože on to tak nějak odehraje sám, sedí mu jak akční situace, tak i nějaká ta více hraná scéna. Jo, je to hlavně akční film, takže důraz na akci obecně tam je, o tom žádná, ale moc nemám rád ty nelogičnosti, který kazí celkovej dojem. Naznačím tady jeden hlavní a úvodní (minispoiler) - E. Hawke dostane za úkol sejmout jednu agentku. Podaří se mu proniknout až k ní, a když má konečně možnost ji jednoduše zabít, rozmyslí si to a nechá ji naživu. Ano, je to profík, takže to prostě nedává smysl. No a ona ho následně střelí a od toho se odvíjí potom celej film. Bije to do očí a takových scén je tam postupně víc, což je z mýho pohledu škoda. Takže pro mě těsně pod průměrem. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já ti dohodl 2 miliony dolarů denně, aby ti tohle mohlo být úplně putna." Mně je tedy putna spousta věcí, ale kdyby mě někdo zabil, tak by mě to hrozně naštvalo. Asi jako Travise, takže jsem mu v jeho dni života navíc docela fandil. Taky bych si tento bonus jednou přál, kdyby mi zbývaly nějaké resty. Třeba dopsat komentář k mýmu oblíbenýmu filmu, ukázat fakáče mýmu neoblíbenýmu politikovi nebo ukončit prosperitu společnosti Red Mountain. Musím se přiznat, že jsem Travisovi docela fandil a bavilo mě to přesně tak, jak to umí jen slušně pádící akční béčka se zajímavým výchozím nápadem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle se opravdu povedlo. Ethan Hawke má jednu z nejzajímavějších rolí v kariéře a nenapadlo by mě, že se do akční role bude tak hezky hodit. Film má originální zápletku, velmi dobré tempo, Rkovou akci, byť na nějaký velký fight zde nedojde, přestřelky jsou perfektní, napínavé, skvěle natočené a je jich dostatek. Za mě skvělá adrenalinová zábava. Podobné béčka by mohly vycházet častěji. 80% ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Seznamte se s výborným syrovým, tvrdým a nemilosrdným hereckým obsazením v roli Ethana Hawke! Nejsem si zrovna jistej, zda by se dal tento film označit jako ,,béčkový,, a některé záběry jako z ,,vvideohry,, jak jsem se níže dočetl. Upřímně pánové, čekáte snad něco ve stylu Pád Londýna nebo Pád Bílého domu ? No prostě tady nebyl Gerard Butler ale Ethan Hawk. Ze začátku jsem si říkal, že to bude opravdu něco lehkého, ale kdepak. Přestřelky působily dost realisticky, krve bylo taky všude dostatek a to s přiměřeným nadhledem po jednotlivých střelách. Děj ? Přiznám se, když se Travis rozhodl podpořit Lin, poté co ho zmasakrovala (byl to trošku nemístnej úlet ve scénáři nejspíš) tak jsem moc nepobíral, proč nechtěl odvetu i po ní. Jednotlivé boje, akční scény a syrovost filmu, místy to působilo opravdu dost vážně na lidské city. Kdo v poslední době, dokázal nakombinovat do děje hru o vlastní život, pomstu a zároveň smutné emoční prožitkové chvíle ? Myslím si, že režisér vše zvládnul na výbornou. Chování postav spadalo do normálního běhu života, žádné stupidity ba naopak emoční chvíle. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v JAR, konkrétne v Kapskom meste a v ázijskom Hong Kongu. (MikaelSVK)
  • V záverečnej scéne mení Wetzlerová (Liam Cunningham) kravata sama od seba farbu, najskôr je žltá, potom modrá. (beso74)
  • Úvodná scéna sa odohráva na pláži Key West na Floride. Aj keď tam nie sú žiadne hory, v pozadí ich je zreteľne vidieť. (beso74)

Reklama

Reklama