foto

Tyler Bates

  • nar. 22.2.1977 (40 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vliv kytar a elektroniky na jeho tvorbu se váže už na jeho mladá léta, kdy mu matka s oblibou pouštěla skladby Franka Zappy. V deseti letech pak objevil, skrze svého bratrance, Led Zeppelin a Kiss a upustil od hry na saxofon aby se mohl plně věnovat elektrické kytaře. Hudba ho tak nadchla, že ve 13 letech si vytvořil pomocí daisy-chain propojení několika kazeťáků, menší nahrávací studio, aby mohl nahrávat více trakové skladby a umocňovat hudbu zrychlováním nebo zpožďováním pásek.

V 19 letech si naplno užíval úspěch se svými chicagskými kapelami, ale ozvala se jeho láska k Hair a Jesus Christ Superstar a vydal se do LA bez jakýkoliv zkušeností natočit své první OST. To ho přivedlo k tvorbě hudby k béčkovým bijákům zatímco se stihl věnovat i své kapele Pet. Největší úspěchy s Pet přišly po premiéře VRÁNY: MĚSTO ANDĚLŮ, kde jim zazněla píseň Lil´ Boots a poté začaly tour s Blink 182 nebo Limp Bizkit. Na konci 1997 se Tyler rozhodl věnovat vlastní tvorbě filmové hudby a kapelu opustil.

Tylerova hudba se zalíbila Stephenu Kay, se kterým spolupracoval na několika jeho filmech včetně jeho katalyzátoru - hudbě v GET CARTER. Po seznámeni se Zackem Snyderem mu složil hudbu k ÚSVITU MRTVÝCH, STRÁŽCŮM a v těchto dnech k SUCKER PUNCH.

Tyler Bates se drží pořád v rovině B filmů, kterým jeho elektronický říz sluší, a když se to připočte k seriálu CALIFORNICATION, ke kterému také skláda hudbu, není se vůbec za stydět.

Václav "FARGO" Maliňák

Skladatelská filmografie

Filmy

2017 Atomic Blonde: Bez lítosti
John Wick 2
Strážci Galaxie Vol. 2
2016 The Belko Experiment
2014 John Wick
Not Safe for Work
Strážci Galaxie
7500
2013 Mládeži nepřístupno
Svatyně zla
2011 Barbar Conan
Černá hodina
Sucker Punch
Zabiják Joe
2010 Pouť
Super
2009 Halloween II
Strážci - Watchmen
Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě
The Haunted World of El Superbeasto
2008 Den, kdy se zastavila Země
Soudný den
Zombies: Den-D přichází
2007 Halloween
2006 Neviditelné zlo
Slimák
300: Bitva u Thermopyl
2005 Vyvrženci pekla
Vzpomínáme (TV film)
2004 Dead Will Tell, The (TV film)
Nakládačka
Úsvit mrtvých
2003 Baadasssss!
2002 Kovbojové a blázni
Město duchů
Na pokraji smrti
Sjetý (TV film)
Zabijákem proti své vůli
2001 Bizarní frekvence (TV film)
Co horšího se může stát?
Night at the Golden Eagle
Přichází království nebeské
2000 Králové sexu (TV film)
Sejměte Cartera
Vím, co jsi dělal minulý pátek 13.
1999 Born Bad
Thicker Than Water
1998 Alien Avengers II (TV film)
Denial
Suicide, the Comedy
1997 Alien Avengers (TV film)
The Last Time I Committed Suicide
1995 Not Like Us
Zločinná srdce
1994 Hluboko dolů
Tyranosaurus junior
1993 Modrý plamen
Pěst spravedlnosti

TV seriály

2016 Salem (TV seriál)
The Witch is Back (S03E05)
Night's Black Agents (S03E04)
The Reckoning (S03E03)
další epizody (5)
2014 Salem (TV seriál)
All Fall Down (S01E13)
Ashes to Ashes (S01E12)
Cat and Mouse (S01E11)
další epizody (13)
Californication (TV seriál)
Milost (S07E12)
Dcera (S07E11)
Večeře s přáteli (S07E10)
další epizody (12)
2013 Low Winter Sun (TV seriál)
Californication (TV seriál)
Odhodím své běsy (S06E12)
Bezva holka (S06E11)
Slepá víra (S06E10)
další epizody (12)
2012 Californication (TV seriál)
V pekle zase není tak zle (S05E12)
Párty (S05E11)
Úchyláci a děvky (S05E10)
další epizody (12)
2011 Californication (TV seriál)
...a spravedlnost pro všechny (S04E12)
Poslední večeře (S04E11)
Soud (S04E10)
další epizody (12)
2009 Californication (TV seriál)
Mia culpa (S03E12)
Příchody a odchody (S03E11)
Dogtown (S03E10)
další epizody (12)
2008 PG Porn (TV seriál)
Californication (TV seriál)
A žili šťastně... (S02E12)
Blues všedního dne (S02E11)
In utero (S02E10)
další epizody (16)
2007 Californication (TV seriál)
Kalifornský synek (S01E08)
Holky - přerušení (S01E07)
Po absintu je srdce něžnější (S01E06)
další epizody (8)
2003 Black Sash (TV seriál)

Dokumentární

2004 Pornománie: Skrytá místa Hollywoodu (TV seriál)
2002 Scene Stealers

Herecká filmografie

Filmy

2014 Strážci Galaxie

Dokumentární

2016 SCORE: A Film Music Documentary

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(369)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace