Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Alyssa se po dvou letech rozhodne začít nový život, zatímco se jiná žena, plná nenávisti, vydává na vražednou cestu pomsty. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U druhé řadě tvůrci trochu vyměkli. Může za to nejspíš i fakt, že jim došel zdrojový komiksový materiál (který končí jinak, drsněji), ale oni přesto chtěli pokračovat s hlavní dvojicí, kterou si očividně spolu s diváky šíleně oblíbili. Místy to na mě působilo spíš jako taková nadšená fanfikce. Na druhou stranu je kvalita stále dost vysoká a seriál je fakt stylový. Vizuál i hudba je místy něco úchvatného. The End of the F***ing World připomíná různé indie filmy, ale první řada mi přišla více stylizovaná, zatímco druhá je realističtější. Je hodně o vztazích, především samozřejmě o vztahu hlavní dvojice, kteří jsou stále velcí sympaťáci. Ale jak jsem říkal, tvůrci si je zamilovali, a tak jim dle mého názoru příliš nadržují. A na černý humor se tu taky nějak pozapomnělo. Pořád kvalitní seriál... ale asi bych spíš byl radši za konec, který byl jen naznačený, ale tvůrci z něho rychle zase vycouvali (ti, co viděli, budou jistě vědět, na co narážím). (8/10) ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série za mě čelí docela znatelnému oslabení. Kde první série crčela černým humorem, skvělými hláškami a vtipnými momenty, tam začíná ta druhá pořádně depkovatět a najíždět na takové ty traumatické bolestné koleje. V podstatě už mě ani moc nebavil věčně otrávený a poněkud zestárlý výraz Alissy a tak nějak jsem pořád čekala na nějaké osvěžení. Pojem osvěžení je tu asi akorát v podobě nové postavy, která to v hlavě taky nemá zrovna v pořádku a za honbou po své nesmyslné pomstě je ochotná udělat cokoliv. A zase se budu opakovat, že mi tu chybělo nějaké pobavení, ale spíše jsem měla po shlédnutí této série chuť dostat depku, protože ty postavy nepůsobily ani trochu zdravě. Obecně mi to přišlo prostě hrozně vážné, smutné, ustarané a bezvýchodné a já se chtěla spíš pobavit. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byl jsem na tom, že první řadě (tenkrát to ještě měla být minisérie) jsem udělil pětikvalt a dvojce jsem chtěl o jednu snížit, protože je zkrátka slabší. Jelikož jsem ale tak neučinil, tak tři dávat nebudu. Sice jsem se pár dílů musel opět do tohoto nelibého světa dostávat, ale občas jsem se i tak přistihl, že po zhlédnutí jednotlivých, opět velmi krátkých dílů (stále vyhovující!), mám chuť si pustit alespoň ještě jeden. Po první řadě je toto povinnost, i když třeba někdo může mít pocit, že jsme dostali apendix, epilog, jež jsme už dovyprávět nepotřebovali...kdyby to ale byla novinka, zřejmě bych za doporučení tolik nebojoval. A nedivil bych se, kdyby Netflix začal po tvůrcích tlačit nějaké spin-offy. ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Neskutečně překvapilo. Během jednoho dne jsem bingwatchnul obě série v průběhu koronavirové karantény a můžu si je jen vynachválit. Ovšem spousta lidí mi tvrdilo, že druhá série není tak dobrá jako první. A já si myslím přesný opak. S02 je vyzrálejší a příběh skutečně posunuje. Jen svým stylem trochu jinak. V prvé řadě už se nejedná o lehce naivní černou komedii, nýbrž o thriller s komediálními prvky. Postavy se uklidnily a staly opravdovými osobnostmi. Nejsou hektické a dospěly do jakéhosi bodu porozumění. Hlavní záporačka pak působí jako kontrast. Tedy zrcadlo Alysse a Jamese za jejich chování v první sérii a je hlavní příčinou spouštěče jejich démonů. Krásné dialogové finále v sedmé a epilog v osmé epizodě je pak jen pohlazením po duši. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, že Netflix kúpil seriál od kanálu 4 britskej televízie seriálu uškodilo. V druhej sérii sa už nedočkáme nadupaného takmer tarantinovského príbehu pre teenagerov ale skôr bad romance pre dievčatá o nešťastnej láske so šťastným koncom. Druhej sérii strašne chýba Jonathan Entwistle aj ako scénarista aj ako režisér a keďže Naomi Ackie čoby Bonnie tiež neexceluje, je druhá séria sklamaním. Nie však až takým, aby som seriál (zatiaľ) vyradil z top 10 seriálov. Ale ostane tam iba vďaka nadupanej prvej sérii, tá druhá bola sklamním a iba 2 a 7 epizóda sa dokázali priblížiť svojou úrovňou prvej sérii tohto seriálu. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama