Reklama

Reklama

Missy, dcera Macka Phillipse (Sam Worthington), je unesena a důkazy o tom, že byla pravděpodobně zavražděna, se najdou v opuštěné chatrči uprostřed oregonské divočiny. O nějakou dobu později obdrží Mack, utápějící se v nejhlubší beznaději, podivný vzkaz, ve kterém ho pisatel zve na víkend do chatrče. Přestože Mackovi jeho vlastní počínání připadá nanejvýš pošetilé, vrací se jednoho zimního odpoledne na toto místo, aby znovu vkročil do samého středu svých nejtemnějších nočních můr. To, co tam najde, mu navždy změní život. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (213)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film určite nie je určený militantným ateistom a vyznávačom toho, že sme nič len hlina, po nás už nič nie je a vlastne žiadna spravodlivosť neexistuje. Ale na druhej strane nie je určený a priori len kresťanom, vychutnať si ho môžu aj všetci fanúšikovia filozofie a rozjímaní nad tým, ako to vlastne v živote je. Veľmi silná je tu hlavná myšlienka odpustenia a neposudzovania. Tento snímok svojou formou nedáva veľmi na výber. Buď ho budete uznávať ako prínosný, alebo ho pošlete priamo pod zem. Nie je nič medzi tým. Film je plný duchovna, múdrostí, možno nie pre každého, ale prináša v návale vo filmoch večne opakujúcich sa tém niečo nové. ()

Mathew55 

všechny recenze uživatele

Nuže, tohle bylo tak pobožný a křesťanský, až jsem málem začal googlit fotky mladých kloučků a dívenek. Sam Worthington je kvalitní herec a ve filmu působil důvěryhodně, ale i tak nedokázal zachránit otčenášskou a přeamerickou pointu. Pokud nevěříte v Boha a neztratili jste zrovna někoho blízkého, neztrácejte tímto filmem čas (jako já). ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Chatrč je emocionálne veľmi silný film, ktorý prinúti každého s Mackom súcítiť. To umocňuje jeho posolstvo natoľko, že divák o ňom určite bude premýšľať. Nie som si istý, do akej miery by tento počin schválili teológovia. Osobne mi lepšie odpovede na otázku príčiny zla vo svete, dala kniha Jób než Chatrč, ale to je individuálne. Technická úroveň je oveľa vyššia než býva u kresťanských filmov zvykom. Naopak casting zlyhal, lebo žiadny z hercov nemal charizmu a "trojica" pôsobila dosť nesúrodo, priam individualisticky. ()

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Jako film to stojí slušně a pakliže přistoupíte na hru, odhlédneme-li od existence božství, že pro hlavní postavu, tedy otce rodiny, bylo potřeba se smířit se svou rodinou po oné kruté ztrátě, pak je to dobře zpracovaný příběh ... OVŠEM!!! SPOILER: Celý film nakonec shodí scéna, jak stojí v lavici a zpívá ... kdyby řekněme stál se spokojenějším výrazem a držel děti a ženu za ruce... to bych udýchal... ale takto je to vážně jen prachsprostá agitka a to se prostě musí zobrazit v mém hodnocení. ... tady bych s věřícími zabřednul do polemiky, že toto nebylo smíření se, ale prachsprostá rezignace. Nevěřím, že by jakákoliv vyšší moc dokázala otce přesvědčit, aby se s tou brutální smrtí vlastní dcerky smířil a navždy to pustil z hlavy. ()

Rizek75 

všechny recenze uživatele

Přestože mi je téma ať už Boha či víry v cokoliv celkem vzdálené, přečetl jsem si nejprve knihu Williama P. Younga. A chápu, že se ve světě stala bestsellerem, s ohledem na "kvanta" věřících (nic proti :-)). Mě to však nijak neuchvátilo, bohužel. No a tím se dostávám k tomuto filmu. Co se týká námětu, platí to, co píšu v úvodu. Ale jinak zpracování dobré - hudba, výprava, herci... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Forest Whitaker bol v počiatočných fázach projektu považovaný za režiséra a aj jedného z hlavných predstaviteľov. (Scraffy)
  • Veľký znak kačice pri ceste označujúci vstup do štátneho parku Oregon je v skutočnosti vstupným znakom do provinčného parku Cultus Lake v Britskej Kolumbii v Kanade s názvom štátneho parku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama