Reklama

Reklama

Missy, dcera Macka Phillipse (Sam Worthington), je unesena a důkazy o tom, že byla pravděpodobně zavražděna, se najdou v opuštěné chatrči uprostřed oregonské divočiny. O nějakou dobu později obdrží Mack, utápějící se v nejhlubší beznaději, podivný vzkaz, ve kterém ho pisatel zve na víkend do chatrče. Přestože Mackovi jeho vlastní počínání připadá nanejvýš pošetilé, vrací se jednoho zimního odpoledne na toto místo, aby znovu vkročil do samého středu svých nejtemnějších nočních můr. To, co tam najde, mu navždy změní život. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (212)

jasse 

všechny recenze uživatele

...jako ateistovi mi centrální příběh křesťanství nedává vůbec smysl - jak by mohla smrt jednoho člověka vykoupit hříchy ostatních (a je jim odpuštěno) a PROČ VŮBEC? No však to malá Missi otci vmetla hned na začátku při vyprávění u vodopádu o malé indiánské princezně...Věřící lidé mají tu výhodu, že se prostě ze všeho vyzpovídají a jede se dál...kéž by bylo na světě vše tak jednoduché. - Jedna hvězdička za Sama Worthingtona, podal velmi slušný výkon. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Keď už neviete ako v dnešnej dobe zaujať, napíšte knihu alebo natočte film, kde zoberete jednu vymyslenú postavu, urobíte z nej černú ženu spolu s hipsterským afgáncom a šikmoočkom, dáte im do papúľ neuveritelne podnetné dialógy plné hádanok a inotajov, natiahnete tento dríst na 2 hodiny, aby ste diváka poriadne vytrestali a olalala, bestseller a kinohit je na svete. Icte do piče s takými to filmami, kurva! ODPAD! ()

Reklama

root 

všechny recenze uživatele

Film co se dost špatně hodnotí - koukl jsem na něj ze zvědavosti. Po filmový stránce je to samozřejmě nesmyslně ubohý (teda já si to docela užil jako komedii). Po stránce ideologický to není tak děsivý jak jsem čekal, což bylo dost příjemný překvapení. Určitě příběh je něco jako Odstíny šedi (The Shack) ve stahu k Twilight sáze (Bible) - což je asi dost nefér přirovnání (hlavně co se Bible týče), ale co už. V záplavě klišé jako je "byl to vše jenom sen (near dead experience)", bůh je žena (v tomhle případě černá žena a indiánský stařík), rasově a genderově vyrovnaný ansámbl (v dnešním postmoderním světě zjevně nezbytnost) a stovky dalších se dá nalézt zkousnutelný systém morálky a návod k přístupu k životu v kontextu "new age" křesťanství. Ta poslední část mě v momentech až překvapila. Zdá se, že křesťanství tak jak ho prodávají církve už moc nejede a snáz se odvolává na boha jako odsuzovače církví a jen čistého milovníka svých projektů. Musím uznat, že kdybych věřil tak bych určitě byl velkým fandou poselství tohoto filmu. Jako ateista musím, ale jen pokyvovat hlavou nad neuvěřitelnou složitostí, které morální hodnoty vyvstávající z křesťanství přinášejí. Problémy, které ve světě bez boha jsou triviální a prozkoumatelné rozumem jsou ve světě Svaté Trojice komplexní problémy s dalekosáhlími dopady na jedincův světonázor a to mi přijde jako strašný množství práce. ()

Rizek75 

všechny recenze uživatele

Přestože mi je téma ať už Boha či víry v cokoliv celkem vzdálené, přečetl jsem si nejprve knihu Williama P. Younga. A chápu, že se ve světě stala bestsellerem, s ohledem na "kvanta" věřících (nic proti :-)). Mě to však nijak neuchvátilo, bohužel. No a tím se dostávám k tomuto filmu. Co se týká námětu, platí to, co píšu v úvodu. Ale jinak zpracování dobré - hudba, výprava, herci... ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Chatrč je emocionálne veľmi silný film, ktorý prinúti každého s Mackom súcítiť. To umocňuje jeho posolstvo natoľko, že divák o ňom určite bude premýšľať. Nie som si istý, do akej miery by tento počin schválili teológovia. Osobne mi lepšie odpovede na otázku príčiny zla vo svete, dala kniha Jób než Chatrč, ale to je individuálne. Technická úroveň je oveľa vyššia než býva u kresťanských filmov zvykom. Naopak casting zlyhal, lebo žiadny z hercov nemal charizmu a "trojica" pôsobila dosť nesúrodo, priam individualisticky. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Forest Whitaker bol v počiatočných fázach projektu považovaný za režiséra a aj jedného z hlavných predstaviteľov. (Scraffy)

Reklama

Reklama