Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (402)

Morien 

všechny recenze uživatele

Slovy Bernarda Blacka: "You will cry, you will laugh, it'll change your life." Ale je nutno říci, že to platí jenom o tak první hodině deseti minutách a poslední akt mi přijde velmi scenáristicky a ideologicky nezvládnutý a nedotažený. Všichni ostatní lidé, kteří se pokoušejí přijít s nejlepším prdícím jokem, můžou přestat, protože ultimátnější už to nebude. Paul Dano by z fleku mohl hrát jednoho z Ewoků na lesním měsíci Endoru, je kvalifikován jak roztomilostí, tak děsivostí, a moje míněni o Danielu Radcliffovi prudce vzrostlo. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak film se opírá o dobré herecké výkony, ale zbytek je to dost bizár. Dialogy jsou bezduché a vesměs nepomáhají k nějakému vývoji v ději a nechápal jsem, co vlastně chtěli tvůrci celým příběhem a jednáním postav říci. Závěr vede k asi k nějaké pointě, která mi přišla dost banální na to, aby to vyústilo v tak fantasy jednání hlavní postavy. Celé to trvá moc dlouho a stane se, že film v některých pasážích začne nudit a pořád se opakují tytéž věci. Tento počin nebyl šálek mé kávy......4/10 ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Už podle traileru bylo zřejmé, že to bude naprostá bomba a to samé se ukázalo i v celém filmu. Bizardní film, který to dokázal! Dokázal ve mě vyvolat ty pocity, které ukazují jen a jen na to, že se dívám na něco, z čeho budu mít dlouhou dobu dobrý pocit. Neskutečně vtipný a ta hudba, ahh... Výborný, prostě výborný... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Přemíra Originality a bizárnosti se filmu v žádném případě upřít nedá, ale na mě to bylo nejspíš moc. U Filmu jsem se příliš nebavil, vtipné mi to nepřišlo vůbec, ale najde se zde pár dialogů k zamyšlení a scéna s medvědem je celkem fajn. Úplně za největší highlight považuji melancholický závěr, který ve mne vyvolal emoce a zahraný byl přesně. 60% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nemôžem ani asi povedať, ako vynikajúci tento film v skutočnosti bol. Originálny, metaforický, no súčasne aj veľmi dobre odzrkadľuje všetky naše vnútorné pocity, ktoré často pred ostatnými skrývame. Pretože máme strach z toho, ako to bude okolie vnímať. A o tom všetkom sa hovorí vo filme, kde máme v hlavnej role mŕtveho muža, ktorý sa vráti k životu a kladie otázky o živote ako takom, a veľmi dobre vie povedať, že život vôbec nie je miesto, kde by človek chcel žiť, lebo všetko sú to len samé obmedzovania a zákazy. A pritom život v slobode je niekde úplne inde. Plus musím povedať, že všetko ku konci dá maximálny zmysel, až možno na posledné dve minúty, ktoré tu byť nemuseli. Inak neviem čo by som negatívneho povedal. Herecké výkony a réžia sú fantastické, príbeh je vynikajúci, postavy sú zaujímavé a okrem toho absolútne fantastický soundtrack, ktorý tomu všetkému dodáva ohromnú gradáciu. "Swiss Army Man" je pre mňa skutočne vynikajúci film a ak máte radi artové veci, originálne príbehy a nečakáte len klasické príbehové rozprávanie, ktoré sa dokola opakuje, tak si toto musíte pozrieť. Nebojte sa tohto filmu, dajte mu šancu. Pokiaľ je ale ten koncept na vás príliš bizarný, tak to chápem. Nie je to film pre každého, no rozhodne je to jeden z najzaujímavejších filmov tohto roku. A určite to dáva veľmi dobré myšlienky do života a rozhodne je to film, na ktorý sa tak skoro nezabudne. Skvelá práca. Hodnotenie: A ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Dan Kwan se přiznal, že nenávidí humor s prděním, acapelu a písničku "Cotton Eye Joe". Na otázku, proč tedy natočil film zrovna o těchto věcech, odpověděl, že pokud chcete zfilmovat něco, co nenávidíte, určitě to uděláte dobře. (John2y92)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama