Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (402)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzajímavějších filmů poslední dekády. Celou dobu jsem si řikal co to kurva je, o čem to jako má bejt a co se to tam kurva děje. Skvělé na tom je, že všechny ty ujeté WTF momenty nejsou vůbec otravné, ale naopak velice zábavné a naprosto perfektně odehrané. Dano a Radcliffe celý film hrají úžasně, vtipných momentů u kterých člověk prská smíchem je nespočet stejně jako těch smutných, nebo podivných. Jednoduchá nápověda co se ve filmu děje je prakticky na každém kroku a asi každému divákovi muselo být jasné, že se děj neodehrává nikde na pustém ostrově. Člověk jen musí vydržet do pointy, která je jednoduchá, ale skvělá. Lidská mysl je nebezpečná a záhadná věc a já režisérům tleskám za ojedinělý a nejoriginálnější způsob odvyprávění takové pointy. Kdyby film byl víc sofistikovaný a bylo v něm míň fekálního humoru, nebál bych se dát plný počet. Nevím, co je na filmu tak šokujícího, že z něj lidi odcházeli pobouření, tahle doba začíná být čím dál víc nudná a mizerné hodnocení tomuhle filmu můžou dát snad jen lidi s nulově zabarvenou představivostí, pragmatičtí nudaři s nudným životem a zdegenerovaní kreténi co čuměj na píčoviny od Marvelu. 80%. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Slovy Bernarda Blacka: "You will cry, you will laugh, it'll change your life." Ale je nutno říci, že to platí jenom o tak první hodině deseti minutách a poslední akt mi přijde velmi scenáristicky a ideologicky nezvládnutý a nedotažený. Všichni ostatní lidé, kteří se pokoušejí přijít s nejlepším prdícím jokem, můžou přestat, protože ultimátnější už to nebude. Paul Dano by z fleku mohl hrát jednoho z Ewoků na lesním měsíci Endoru, je kvalifikován jak roztomilostí, tak děsivostí, a moje míněni o Danielu Radcliffovi prudce vzrostlo. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozhodně tuhle podivnost doporučuji. Filmu neskutečně kromě dua Dano/Radckliffe vládne neskutečná hravost, nápady (často velmi úchylné) a hlavně taková opravdová lidskost a touha najít znovu sám sebe, lásku, mít cíl a za ním jít. Kdo se ve filmu dokáže přenést přes prvních 30 minut má zaděláno na velmi dobrou náladu. Ten film dělá z obyčejných věcí, věci krásně úžasné. Daniel Scheinert je tím člověkem, u kterého budu velmi rád vyhlížet jeho příští film a studio A24 točí neskutečné nedivácké pecky. 70% ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Švýcaráka můžete brát jako komedii, kterou nejvíc ocení lidi s nejčernějším druhem humoru, jako divnou homo romanci (moc toho ale nečekejte) nebo jako zjednodušený existenciální film o osamělosti a zoufalcích, co vždycky řeknou nebo udělají něco trapného. Upřímně řečeno - nejvíc je tím prvním. Nejedná se o žádný sofistikovaný humor, hodně se jedná o prdění a ne vždycky funguje, ale několik skvělých pasáží si určitě zapamatujete. Hvězdou filmu je určitě Daniel Radcliffe, který tu nečekaně ukecanou mrtvolu hraje opravdu s nadšením. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Film, který toho chce tolik říci, ale naneštěstí je až příliš vynalézavý, hravý a experimentální, jakkoli bych si v životě nepomyslel že právě tyto přívlastky někdy nazvu zápory. Ale ono to vlastně ani moc nevadí, zábavné je to totiž kupodivu pořád. Prdění už nikdy nebude jako dřív a jízda autobusem je najednou povznášející činností! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Křestní jména režisérů jsou Dan a Daniel. Dva hlavní představitelé se zase jmenují Daniel (Radcliffe) a (Paul) Dano. (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama