Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 2

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (240)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Keď chcel Hotel Mumbai byť filmom, ktorý vykreslí dezorientovanosť a nelogické konanie ľudí v krízových situáciách, tak sa mu to podarilo perfektne. Nenechajme sa zviesť: absencia všadeprítomného hrdinského amričana - ktorý by bol na rozdiel od pracovníkov Mumbaja zachránil všetkých, a to za omnoho kratšiu dobu - nie je slabinou či chybou filmu. Je to faktor, ktorý film činí autentickejším, ale zároveň pre mňa tým pádom otravným svojou ťažkopádnosťou. Problematika politického Islámu sa vykreluje vo filmoch či seriáloch dosť často veľlmi povrchne, a Hotel Mumbai tiež nie je žial výnimkou. Plochý film, kde keby človek nemohol fandiť jedným-dvom postavám, tak sa nie je na čo pozerať. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nedá sa nič robiť, tento film musím ohodnotiť najmä podľa toho, čoho rekonštrukciou v skutočnosti je. Hotel Mumbai sa doslova s ničím a nikým neserie. Vraždí sa od začiatku do konca, kamera neuhýba, vidíme množstvo mŕtvych ľudí, vrátane mladých krásnych žien a tak ďalej. A to doslova, opakujem, od začiatku do konca. Celé je to napriek tomu nakrútené príliš konvenčne, stále som mal pocit, že som vo fikcii, ale s vedomím, že sa toto nejako podobne skutočne odohralo. Film nemal dostatočnú reklamu ani ohlas, a to aj napriek hviezdnemu obsadeniu a téme. Popravde to bude zrejme práve tou konvenčnosťou a po celý čas som premýšľal, ako autenticky a takmer dokumentárne mohla táto hraná rekonštrukcia dopadnúť, ak by ju nakrútil Greengrass a možno by padali Oscary. Každopádne tu máme film od Anthonyho Marasa, ktorý šľape po celý čas, ponúka nesmierne dôležité svedectvo, ale umenie to bohužiaľ stále nie je. Vysoké hodnotenie si ale za tú snahu zaslúži. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nenudil jsem se, ale nijak mě to nebralo. 1) S pragmatickou názorností vidíme, co jsou teroristé zač - zmanipulované oběti výplachu mozků pocházející zpravidla z chudého prostředí. O jejich manipulátorech se nedozvíme nic._____ 2) Film se mě nijak emociálně nedotkl. Postavy mi byly šumafuk, jejich utrpení jsem pociťoval stejně, jako kdybych pod mikroskopem sledoval, jak vir požírá bakterii._____ 3) Za pozornost stojí i neschopnost indických úřadů účinně a hlavně včas zasáhnout v největším (!) městě země. Ale kdo spolupracuje s Indy (například ajťáci), tak ho tento fakt asi nepřekvapí._____ 4) Zaujal mě pěkný Amandeep Singh (terorista v béžových kalhotách Imrah). Pochází z Ludhiany v Pandžábu, kde stále bydlí a získal bakaláře ve stavebním inženýrství. Nyní dělá modela na módních přehlídkách, v reklamách a hraje - Hotel Mumbai je jeho druhý celovečerní film. Práce ho zavedla i do USA, Austrálie či na Nový Zéland._____ 5) Z filmu si odnáším jedno poučení: ověřil jsem si, že na Sikhy je spolehnutí._____ 6) Výstižný koment: rikitiki***, Wacoslav1***, camppix***, Lacike**. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hotel Mumbai se povedl po všech stránkách. Je dynamický, akce je autentická, bez jakýchkoliv na efekt dělaných zpomalovaček a podobných nesmyslů, které do takovýchto filmů nepatří a hlavně se snímek absolutně vyvarovává zajetým klišé akčních thrillerů a problémů hlavních postav (pro které neplatí velmi často stejná pravidla jako pro ostatní smrtelníky), se kterými se po většinu stopáže zachází v rámci mezí realisticky a značně nešetrně. Mumbai zdařile, barvitě, napínavě rekonstruuje teroristický útok z roku 2008, který se nestal ve vyspělé západní civilizaci, takže o něm vlastně ani moc lidí neví a forma, jakou nám tvůrci tuto událost připomínají je vysoce nadprůměrná. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po spoustě áčkových zklamání přichází celkem odnikud kousek který většinu z nich strčí do kapsy.Hotel Mumbai se snaží jít cestou jakou chodí Paul Greengrass a velmi často se mu to opravdu daří.Atmosféra by se dala krájet a i když i tady by se našly chyby,jde z 80% stopáže o intenzivní a sakra nepříjemnou podívanou.Nejsmutnější na tom všem je,že aby podobný kousek vznikl se takové zvěrstvo muselo opravdu stát (platí i třeba o Bloody Sunday,United 93 atd atd).Hezky to taky ukazuje,že sice Aláh je mocný (nebo kterýkoliv jiný bůh),ale peníze jsou vždycky mocnější...80% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Arjun (Dev Patel) si na začátku filmu před zrcadlem pečlivě upravuje turban. Při odchodu je v zrcadle vidět, že ho má vzadu rozvázaný. Pak je střih, kdy jde ke košili a turban má opět uvázaný. (Seffi)
  • V roku 2010 bola priamo v lobby hotela Taj Palace odhalená socha ako memoriál na pamiatku všetkých obetí a zranených z roku 2008. (Wargoo)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama