Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 2

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (241)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Rozhlédněte se, bratři. Podívejte se na to všechno, co ukradli vašim otcům, vašim dědům. Vzpomeňte si na váš trénink. Nepoutejte na sebe pozornost. Nemějte zpoždění. Načasování je klíčové. Nejdřív začněte s nádražím. Všechny ostatní cíle do 30 minut. Nezapomeňte, bude vás sledovat celý svět.“ A všichni se opravdu dívali a prakticky nemohli nic dělat. A tak se museli najít neznámí hrdinové, ti beze zbraně...Hotel Mumbai je více než intenzivní emocionální masáž, která sází i na autenticitu a syrovost. Žádný člen personálu či host nepopadne samopal a teroristy nevyřídí. Mít alespoň nějakou šanci na přežití znamená nebýt viděn ani slyšen, protože i malá nepozornost může být osudná. Díky tomu film nabízí atmosféru strachu, opravdu spoustu napínavých scén (namátkou třeba šatník, výtah, vyvolávání hostů atd.) a divák může přemýšlet nad tím, co by asi dělal v kůži přepadených on (jen jsem nepochopil, proč nikoho nenapadlo si kvůli hluku sundat boty hned). Australané se opravdu ukázali, výborná podívaná za silné 4*. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

To, čo pre New York znamená 9/11, to isté je pre Mumbai neslávne známy dátum 26.11.(2008). A presne na tento čierny deň v Mumbai sa zameriava tento film. Na úvod musím povedať, že filmy podobného žánru neobľubujem, takže namiesto neúnavného strieľania a teroru ma oveľa viac zaujal úžasný vizuál a skutočne kvalitná výprava a kulisy. Samozrejme, dej zasadený do impozantného hotela Taj Mahal Palace, bol priam srdcervúci. Obzvlášť, keď som sa mnohými mumbaiskými lokalitami, ktorými otriasli útoky, prechádzal aj osobne. Filmové spracovanie tejto tragédie bolo zaujímavé. Na jednej strane sa mi zdalo, že ten teror v podobe nekonečného strieľania a prenasledovania hostí, dostal predsa len príliš veľa priestoru, no na druhú stranu sa mi páčilo ako tu bol krásne vykreslený kontrast medzi útočníkmi a hrdinskými ochrancami z radov samotného hotelového personálu. Tí sa pokúsili zachrániť katastrofálnu situáciu, ktorú ešte viac umocnilo totálne zlyhanie NSG. Film bol naozaj na úrovní, hoci ja by som určite ocenil viac priestoru venovaného konverzačnej zložke a menej tej streleckej. P.S. Indické aktivity organizácie Lashkar-e-Taiba sú maximálne úbohé a odsúdeniahodné! ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Tohle je napsáno hned pod recenzemi: Cukrárna Cacao Prague / Nejen cukrárna a kavárna kousek od Prašné brány. Nabízíme dezerty, kávu i zdravé snídaně. Tedy "nejen kavárna a cukrárna", a co tedy ještě? A čím byl ještě hotel Taj Mahal v Bombaji? Bylo to předevčím centrum osob označovaných jako "very important". Jaké to jsou osoby? Jsou to osoby, jejichž "perverzita" je cerebrální a celebritární, všeobecně známá a oceňovaná, jíž se musí každá Non-VIP podrobit a vyjít ji vstříc. Čím se  vyznačuje VIP? Penězi! ... Nejhorší na těchto filmech jen to, že když vám někdo (třeba přímý účastník) řekne, že to bylo jinak, nebudete mu to věřit. Film je prostě kánon (nejen pro analfabety). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

"Vůdci řídili útok z Pakistánu a jsou do dodnes na svobodě" ....no a možná už jsou v Německu a frau Merkel jim solí tučný dávky, vždyt kolik takových případů už se provalilo. Aby nebyli emoce, když tyhleti zmrdi jsou zákeřný, zbabělý absolutně bez výkazu lidskosti a co s tím ? Evropa má nejhorší politiky v historii své existence, kteří nejsou krom prázdných keců a plných kont vůbec ničeho, Americe vládně zřejmě největší idiot celého severoamerického kontinetu a planetka se nám barví krví. Bude hůř o tom nepochybuji. Good luck budoucí generace evropanů. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Protáhlé, ale strhující drama, které není z velké části zcela příjemným filmovým zážitkem. Spousta postav tu brutálně umírá ve zcela běžných situacích. Je to film, který nemá nijak ucelený děj, nemá hlavního hrdinu a vlastně se ani nic pořádného nedozvíme o daných postavách, které snímek sleduje. Každopádně ten film divácky naprosto usadí. Už od prvních minut doslova šokuje absolutně nepředstavitelnými či neuvěřitelnými scénami. Opravdu je možné, aby se tohle stalo? Ale ano, je a svět s něčím takovým už má nejednu zkušenost. Z filmového hlediska ale jinak nejde o výjimečné dílo. Žádné hlášky, žádný humor, žádná nadsázka, žádné umění, nic. Jen dramatická událost sledující kamerami, a to je vše. V jednoduchosti je síla a tady to platí dvojnásob. Empatický zážitek plný emocí je zaručen. A když se na to podíváme z reálného hlediska, mějme na paměti, že něco takového se v dnešní době může stát kdekoliv komukoli a kdykoliv... /80%/ ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Když Vasili (Jason Isaacs) kousne teroristu do nohy a on ho zastřelí, Vasili se převalí na záda a má hlavu směrem k oknu. V další scéně, když se terorista zvedá a kamera zabírá celý pokoj, Jason leží na břiše a je otočen hlavou ke dveřím. (Seffi)
  • Veľké množstvo dialógov vo filme pochádza z prepisu reálnych dialógov zaznamenaných mobilnými operátormi počas obliehania Hotela Taj a rovnako aj celého Mombaia v roku 2008. (Wargoo)
  • Když v hotelu teroristé střílí po lidech, postřelená žena se schová na záchodě v jednom z pokojů. Sklopí prkénko od záchodu a sedne si na něj. Když ji teroristé najdou, prkénko je opět nahoře.
    (Seffi)

Reklama

Reklama