Reklama

Reklama

Terapie - Série 1 (2011) (série)


Epizoda 2 (S01E02)

(epizoda)

VOD (1)

Obsahy(1)

Igor, úterý 10.00: Druhý z hrdinových pacientů Igor Heřman se v jeho pracovně objevuje poprvé. Sebejistý mladý muž Markovi v úvodu sezení prozradí, že si ho předem důkladně prověřil. Zjistil, že je ve svém oboru nejlepší... Poté terapeutovi sdělí důvod své návštěvy: působil jako profesionální voják v Afghánistánu na postu "leteckého předsunutého návodčího" (anglická zkratka FAC). Během své poslední akce navedl bombardér na objekt, kde místo bojovníků z řad Talibánců zemřeli nevinní civilisté. Po návratu do Čech absolvoval procházku se psem, během níž tak dlouho běžel, až málem zkolaboval na srdeční selhání. Muž toužící po dokonalosti, podrobně vzpomíná, jak prožíval chvíle své klinické smrti. Psycholog zjišťuje souvislost mezi Igorovým afghánským zážitkem a jeho fyzickým selháním. (HBO Europe)

(více)

Recenze (4)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pacientů má Kája Rodenů určitě víc, ale tvůrci nám předkládají jednotlivé kusy po dnech. Úterním klientem je Igor. Přišel poprvé. Frajer, který sám pokládá nepříjemné otázky. Pod slupkou elitního vojáka se skrývá poraněné štěně. Jenže zatím vypouští dost šílené myšlenky a teorie. A Hejlíkův projev tím pádem působí trochu neobratně. Zatím mě to úplně nezaujalo, ale je mi jasné, že kladené otázky mají jasnou motivaci. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scenár mi pripadá napísaný dosť narýchlo a všetky zápletky len ľahko načrtnuté a nie rozobraté do hĺbky. Takto to v rozhovoroch niekedy býva, no ako kus filmárčiny je to neuspokojivé, keďže sa to opiera len o dvoch hercov. ()

Reklama

Reklama