foto

Lukáš Hejlík

  • nar. 27.1.1980 (38 let)
    Most, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herec a moderátor Lukáš Hejlík se narodil ve znamení Vodnáře 27. ledna 1980 v Mostě. Absolvoval Obchodní akademii v Lounech a později Vyšší odbornou hereckou školu v pražské Michli, kterou pod vedením Jana Hartla, Evy Hodinové, Otomara Krejči a Heleny Glancové úspěšně dokončil v roce 2002. V tom samém roce nastoupil do angažmá v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích. O dva roky později přesídlil do angažmá Městského divadla Brno, zároveň hostuje i v Opavě.

V divadle má za sebou více než 20 rolí - např. Mortimer (Marie Stuartovna), Isidoro (Poprask na laguně), Propertium (Cikáni jdou do nebe) nebo Griffith (Jindřich VIII.). Kromě toho si zahrál i v muzikálu Vlasy postavy policajta a vojáka.

Na poli celovečerního filmu debutoval v roce 2007 coby Martin ve snímku Kryštofa Hanzlíka CRASH ROAD. V televizi se začal pravidelně objevovat coby syn Ladislava Freje a prezident společnosti KM Styl Tomáš Meduna v seriálu TV Prima OŠKLIVKA KATKA.

Lukáš je navíc autorem kultovního projektu scénických čtení Listování, který sdružuje několik herců z českých divadel a který zrcadlí aktuální knihy z knižního trhu ve formě čteného divadla v několika českých městech (Praha, Brno, České Budějovice, Havlíčkův Brod), ale i na Slovensku v Bratislavě. Kromě Listování se věnuje práci v Českém rozhlase 3 - Vltava, psaní pro časopis BBaRáK, jehož je spoluzakladatelem a sestavováním festivalu Hip Hop Kemp.

Tomáš "hippyman" Tesař

Herecká filmografie

Filmy

2012 Polski film
2010 Seth (studentský film)
2007 Crash Road

TV seriály

2017 Dáma a Král (TV seriál)
Krvavá svatba (S01E06)
2015 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Sestra Katastrofa (S11E11)
Mezi dvěma muži (S11E08)
Krušné začátky (S11E07)
další epizody (7)
2014 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Není pták jako pták (S10E08)
Zády těsně u zdi (S10E07)
První bojovej šrám (S10E06)
2012 Základka (TV seriál)
Ředitel (E10)
Chemie lásky (E09)
Školou chodí Mikuláš (E08)
další epizody (10)
2011 Aféry (TV seriál)
Nadměrný apetit (E08)
Okno do hřbitova (TV seriál)
Králíci se nedočkali (E12)
Terapie (TV seriál)
Epizoda 42 (S01E42)
Epizoda 32 (S01E32)
Epizoda 27 (S01E27)
další epizody (10)
Znamení koně (TV seriál)
Chuchle (S01E13)
Důvěra (S01E12)
Merlin (S01E11)
další epizody (5)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Messenger (S02E14)
2009 Ošklivka Katka (TV seriál)
Velká láska (S02E44)
Přiznání (S02E43)
Neopouštějte mě, Katko! (S02E42)
další epizody (16)
2008 Ošklivka Katka (TV seriál)
Kdo to je, ten Miky? (S02E28)
Vyhoď Katku, okamžitě! (S02E27)
Tajná prohlídka (S02E26)
další epizody (57)
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Rýhonosec řepný (S03E02)
2005 Dobrá čtvrť (TV seriál)
To nevymyslíš! (TV seriál)

Dokumentární

2017 Gastromapa Lukáše Hejlíka (TV seriál)
2011 Jak se točil seriál Terapie (TV film)

TV pořady

2017 Tajemství těla (TV pořad)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
2012 7 pádů Honzy Dědka (TV pořad)
Živě na jedničce (TV pořad)
2010 Prostřeno! (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
2009 Vím, cos dělal v pátek (TV pořad)
2008 TOP STAR magazín (TV pořad)
2007 Ber nebo neber (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
1980 Studio Kamarád (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 Coco Jambo - Pod maskou (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace