Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zámožná rodina Gallowayovcov sa pripravuje na tradičné stretnutie. To bude tento rok nepríjemné, keďže ich otec (David Cronenberg) zomiera. Prekvapí ich, keď sa dozvedia, že dedičom jeho obrovského majetku bude len jeden človek. A to ten, kto prežije zákerné hry, ktoré pre svojich blízkych pripravil. (Marceloo)

Recenze (8)

johnnie78 

všechny recenze uživatele

Bezesporu nejlepší ze všech čtyřech sérií. Squid Game na steroidech (po shlédnutí tady toho vám bude Hra na oliheň, s níž má Flesh & Blood styčné body připadat jako vyhypovaná komerční limonáda pro děti). Příšerně tísnivé prostředí rodinného sídla, kde se sešla rodina ovládaná otcem - miliardářem a sadistickým psychopatem, kterému dělá z nějakého důvodu dobře své potomky psychicky i fyzicky mučit. Dědek ví že umírá, ví, že jeho potomstvo jsou budižkničemové k hovnu a rozhodne se své jmění přenechat jen jednomu - tomu, kdo přežije jeho "vyřazovací" hru. A jak takové vyřazování vypadá, můžete si asi tak pikosekundu domýšlet. Fandit se nedá nikomu, protože zmrdi a lidské kreatury jsou v téhle rodině a v téhle hře úplně všichni. Včetně dětí. A tak jdou střeva ven, a to doslova a do písmene. Tvůrci oproti předchozím třem sériím odhodili naprosto všechny zábrany, co se brutality týče, ale naštěstí Slasher 4 není jen o vyhřezlých vnitřnostech, byť si jich divák užije dosytosti. Je to navíc strašné psycho, je až fyzicky nepříjemné to sledovat. A do toho tam pobíhá maskovaný vrah - vyřazovač. Jeho odhalená identita na konci není bůhvíjak šokující, ale naprostý masakr by to byl i bez něj. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Do dvoch dielov som bola nadšená, že konečne vidím krvák, ako sa na horor patrí. Potom to začalo byť miestami trápne, najmä to, že sa z vrážd ostatných príbuzných postavy tak rýchlo otrepali. Kravina. Ďalej koniec - kravina. Spoiler: celý čas som si hovorila, ako chcú súperiť s vojačkou, ktorá bola v Iraku... Ale všetky tie pascičky a násilie majú konečne niečo spoločné s hororom v dnešných seriáloch a filmoch. Cronenberg sám o sebe vyzerá ako horor. Predstavte si, že sa zobudíte, a vidíte ho. Alebo, že prejdete do jedálne a vidíte ho. Alebo, že prejdete do chodby a vidíte ho... No proste horor! Cronenberg je proste cool! ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zámožná rodina Gallowayovcov sa pripravuje na tradičné stretnutie. To bude tento rok nepríjemné, keďže ich otec zomiera. Prekvapí ich, keď sa dozvedia, že dedičom jeho obrovského majetku bude len jeden človek. A to ten, kto prežije zákerné hry, ktoré pre svojich blízkych pripravil. - V prvom rade musím pochváliť gore, pretože taký luxus som už roky nevidel. Problémom je ale to, že nič druhé sa tu pochváliť nedá. Scenár je odfláknutý a dokopy nedáva žiadny zmysel, casting je úplne mimo, pretože nikto z celej rodiny sa ani trochu neponáša na niekoho iného a o réžii premárneného hororového talentu Adama MacDonalda radšej ani nebudem písať. Tu by ma zaujímalo, či bol ten úplne zbytočný queer pandering, ktorý nemal pre dej absolútne žiadny význam, jeho nápadom, alebo na neho príliš tlačili z vyšších miest. Slasher je ukážkovým príkladom toho, kam sa uberá moderný horor, pretože to, čo prišlo v roku 2016 ako svieži seriál, sa postupne mení na nepodarenú agitáciu, ktorej jediným cielom je naplniť nejaké progresívne kvóty a divácky pôžitok ide úplne bokom. Jo a ešte si tu poznačím, že moderným hororovým dielam, na ktorých sa David Cronenberg podiela akoukolvek tvorcovskou formou, sa mám vyhýbať a pozrieť si radšej jeho staré hororové pecky. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po slabšom a zdĺhavom rozbehu série sme sa nakoniec dočkali priemeru v tomto žánri, ktorý ničím nevynikal, na strane druhej naplnil to čo od neho mohol človek očakávať a tak vďaka niektorým nápaditým vraždám a zapracovaním adoptovanej siroty a preto aj štvrtú sériu možno označiť za dobrú zo zodpovedajúcim hodnotením a vytretosť dnešnej doby bola naplnená, neprežil jediný biely muž takže LQBTQ vypatlanci budú ale že totálne spokojný. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Zajímavej kulturní šok, když jdete na americké internety a nejhlasitější námitkou na tuhle už fakt jen formálně pospojovanou šňůru goru je "bratranec a sestřenice tam měli konsenzuální sex", nikoli "sestřenice si k tomu nesundala podprsenku" nebo ještě očividnější "mrtvému Cronenbergovi vymačkali na podlahu obsah konečníku jak polevu na dort". Jako pozadí k práci ty pleskavý zvuky (obecně) ale fungujou překvapivě slušně. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama