Reklama

Reklama

Mandy - Kult pomsty

  • Česko Mandy (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Píše se rok 1983. Red Miller (Nicolas CageGhost Rider, Drive Angry) a Mandy Bloom (Andrea RiseboroughBirdman, Souboj pohlaví) jsou dva outsideři, kteří spolu žijí láskyplným a poklidným životem na americkém severozápadu. Když ale jejich útočiště obklopené borovicovými lesy zničí náboženská sekta, v jejímž čele stojí sadistický Jeremiah Sand (Linus Roache – Vikingové, Ve jménu vlasti), Red se vydává na fantasmagorickou cestu lemovanou ohněm a potřísněnou krví. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo od 10. července do 18. srpna 2017 v Belgii a Anglii. (GASTON73)
  • Red (Nicolas Cage) žertuje, že jeho oblíbená planeta je Galactus, což je nechvalně známý padouch z komiksů od Marvelu, který pojídá planety. Nicolas Cage je velkým fanouškem komiksů, dokonce se nechal inspirovat postavou Luka Cage, po němž převzal své příjmení. Kromě toho si zahrál tři různé hrdiny od Marvelu ve čtyřech filmech. (HellFire)
  • Jeremiah Sand (Linus Roache) sdílí mnoho podobností se skutečným vůdcem kultu, Charlesem Mansonem. Stejně jako Sand se Manson neprosadil jako hudebník a nesnášel, když někdo kritizoval jeho muzikantství. Sand hovoří o svých obětech jako o prasatech, stejně jako to dělal Manson a jeho následovníci. V obou případech podněcovalo násilí používání psychedelických drog. (HellFire)
  • Před natáčením filmu se Nicolas Cage rozvedl se svou dlouholetou manželkou Alice Kim Cage. Svůj zármutek a frustraci následně přetavil do svého výkonu. (HellFire)
  • Poslední film, ke kterému Jóhann Jóhannsson stihl dokončit hudbu. Skladatel zemřel ani ne měsíc po premiéře následkem zástavy srdce způsobené otravou kokainem a léky proti chřipce. (Spinelion)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Starless“ od King Crimson. Ve 44. minutě hraje „Amulet Of The Weeping Maze“ od Jeremiaha Sanda – tato skladba se po uvedení filmu dočkala vysokého nárustu prodejů na platformě Bandcamp. (Duoscop)
  • Zbraň, kterou si Red (Nicolas Cage) vyrobí k pomstě, je inspirovaná vzhledem písmene „F“ z loga švýcarské metalové skupiny Celtic Frost. (DanteZ)
  • Před oficiální premiérou proběhla česká premiéra filmu na Karlovarském IFF 1. července 2018. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 2018 na Sundance FF (Salt Lake City). (Varan)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jeden krátky záber. (powda)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Soundtrack k Solovi diskvalifikován z Oscarů

Soundtrack k Solovi diskvalifikován z Oscarů

11.12.2018

Tady si někdo zadělal na pěkný průšvih. První kolo oscarového hlasování pro nejlepší písně a původní hudbu bylo podle všeho odstartováno a hned čtyři významné soundtracky byly diskvalifikovány.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama