Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svobodný život Montyho Brogana (Edward Norton) se rychle chýlí ke konci - za 24 hodin si začne odpykávat sedmiletý trest ve vězení. Někdejší král Manhattanu dá brzy sbohem způsobu života, na který si zvykl - životnímu stylu, který mu otevřel dveře nejluxusnějších newyorských klubů, ale také jej odcizil od jeho nejbližších. Během posledního dne na svobodě se Marty pokusí znovu spojit se svým otcem (Brian Cox), který na něj nikdy nezanevřel, a sejde se se dvěma nejlepšími přáteli ze starých časů, Jacobem (Philip Seymour Hoffman) a Slaughterym (Barry Pepper). Ve hře je také jeho přítelkyně Naturelle (Rosario Dawson), která mohla (ale nemusela) být člověkem, díky jehož informaci se o Montyho začala zajímat policie. Monty si není ničím příliš jistý, ale s rychle ubývajícím časem je třeba učinit několik důležitých rozhodnutí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (572)

misterz 

všechny recenze uživatele

Postava Montyho Brogana už nemohla byť stvárnená lepším hercom, táto rola padla E. Nortonovi ako uliata. Nič nie je tak jednoznačné, ako sa na prvý pohľad možno javí, všetci by mali Montyho za to čo robil neznášať, ale vypáli to inak a obyčajne mu každý fandí. Film, aj keď je svojim spôsobom jednoduchý, má veľký spoločenský presah s mnohými problémami v pozadí, pričom veľa otázok vrátane samotného konca filmu, ostáva otvorených a je na divákovi ako ich nakoniec posúdi. To všetko je zabalené do príjemnej, divácky atraktívnej formy a perfektnej réžie. Veľká spokojnosť. 80/100 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

-"Jediný slovo a uhnu doleva." - "Kam doleva?" -" Přes Washingtonův most a pak na západ. Nechal by sis to zašít. Našel by sis nějaký malý městečko. A cestou by ses zastavil v Chicagu na baseball. .... -" Dřív nebo později mě najdou. "- Víš, jak vždycky někoho najdou? Když se vrátí domů. Lidi utíkají, ale obvykle se pak vrátí zpátky. No a oni je chytí. ale ty vyrazíš... a nikdy se už nevrátíš. ....... Protože málem se to nestalo. Tenhle život se málem nestal. ... Film má několik skvělých dialogů a ještě lepších monologů. Samozřejmě scéna kdy Edward Norton hledí na sebe do zrcadla a začne chrlit nenávistný projev je úžasná! 85% ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Jak ve svém komentáři napsal Lima: "Místama jsem měl pocit, že se dívám na něco opravdu velkého, vzápětí jsem měl dojem zcela opačný." Výstižněji asi nelze 25. hodinu popsat. Ale přesto jsem se nakonec přiklonil ke čtvrté hvězdě, jelikož jsem původně ani nechtěl v TV na tenhle film koukat, ale shlédl jsem první scénu, druhou, třetí... a dokoukal to celé, takže poutavé to je a ty dvě hodiny uplynou jako voda. Ale v r. 2002 to určitě byla větší pecka než v r. 2021. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé drama se skvělým Edwardem Nortonem, s bezchybnými hereckými výkony a s vynikajícími dialogy. Výborná byla scéna, kdy Monty nadává na celou společnost a naprosto úžasná ta, kdy ho jeho přítel zmlátil. Celý film je jedno velké zamyšlení nad chybami, které v životě můžete udělat, o strachu z příštích let ve vězení, o myšlence na svobodu. Postava Montyho nejlepšího přítele ( Barry Pepper)je pro mne osobně ta nejlepší, protože ho má rád, nikdy se na něj nevykašle a přesto neustále připomíná, že vězení je naprosto spravedlivý trest za to, co Monty udělal. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 8/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +výborné výkony všech přestavitelů, některé hodně silné a dobré scény, závěr -kvalita kazety, precejen málo dramatické, hodně zbytečných scén, stopáž/// No na tento film jsem hodně dlouho čekal a hlavně se na něj hodně těšil. Očekáváni tedy bylo velké. Norton nezklamal a přijemně překvapil Hoffman (o kterém ten film tak trochu taky byl !!?-ale neva, krásně mu sekundovala Anna Paquin) Ovšem Nortna už jsem viděl ve filmu Kult hákového kříže a rozdil je v tom, že tamto byl výborný film. Tento pro mě až tak výborný není. Oproti zmíněnému je slabší. Chválím závěrečnou scénu, ta je nezapomenutelná a rovněž několik dalších je opravdu mistrovských, ale co zbytek a nebo co film jako celek? Tady je to slabší a já se budu muset zařadit mezi tříhvězdičkovou menšinu. Škoda./// Celkem 55%/// ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Práva k filmu koupil Tobey Maguire s úmyslem v něm také hrát v hlavní roli. Až později se rozhodl vrhnout na projekt Spider-Man (2002). Pro tento snímek zůstal v roli producenta. (don corleone)

Související novinky

Reklama

Reklama