Reklama

Reklama

Apoštol Pavel

  • USA Paul, Apostle of Christ (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pavel (James Faulkner), který si prošel dlouhou cestu od nechvalně proslulého pronásledovatele křesťanů až mezi nejvýznamnější Kristovy apoštoly, tráví poslední dny života v temném chladném vězení, kde čeká na svou popravu nařízenou císařem Neronem. Mezitím se s nasazením vlastního života vydává do Říma Lukáš (Jim Caviezel), Pavlův přítel a lékař, aby ho navštívil. Ve vězení Pavla střeží Mauritius (Olivier Martinez), který nedokáže pochopit, jak může starý zlomený muž představovat takovou hrozbu. Dřív než je Pavlův trest vykonán, Lukáš začíná sepisovat další knihu, která vylíčí zrození a počátky toho, co bude jednou známé pod pojmem křesťanství. Jejich víra otřásla impériem. Ale jejich slova změnila svět. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo v září roku 2017 na Maltě. (griph)
  • Keď Lukáš (Jim Caviezel) vedie komunitu kresťanov v modlitbe Otčenáš, modlia sa verziu, ktorá je uvedená v Matúšovom evanjeliu (Matúš 6:9-13), a nie menej známu uvedenú práve v Lukášovom evanjeliu (Lukáš 11:2-4). Tieto dve verzie sa líšia v niekoľkých detailoch, ale reálne sa v katolíckej cirkvi modlí tá Matúšova verzia. (Arsenal83)
  • Podľa herca Yorgosa Karamihosa (mladý Pavol  keď bol ešte Šavlom) režisér a producenti naliehali na hercov, aby boli tak autentickí, ako je to len možné, a aby boli radšej reálni, než aby brali do úvahy citlivosť rôznych náboženských skupín. (Arsenal83)
  • Scenárista Terence Berden povedal, že jednou z hlavných tém filmu je odpustenie: „Pavol sa zmenil z vraha kresťanov na jedného z ich najvplyvnejších vodcov. Jeho život zosobňuje ‚odpustenie‘, koncept, ktorý sa dnes zdá takmer nemožný — ale je zúfalo potrebný." (Arsenal83)

Reklama

Reklama