Reklama

Reklama

Pět nocí u Freddyho

  • USA Five Nights at Freddy's (více)
Trailer 4

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (238)

maddy 

všechny recenze uživatele

Vyčítať Five Nights at Freddy's, že v ňom nie je žiadna krv je ako vyčítať disneyovke, že v nej sú princezné, takže to, ako poniektorí užívatelia v komentároch, robiť nebudem. Vzhľadom na to, že sa jedná o filmovú adaptáciu hry, ktorú väčšinou hrajú deti do dvanásť rokov (aspoň čo som postrehol z môjho okolia), tak filmový Freddy musí zákonnite cieliť na túto vekovú skupinu. Veď pre koho iného by mal byť určený? Dospelý divák nemá dôvod siahať po tomto námete. No a to je v podstate aj celý jeho problém. Emme Tammi sa síce občas darí budovať aspoň nejaký náznak atmosféry, ale v tomto námete z toho jednoducho dobrý horor upliesť nemohla, ani keby sa akokoľvek veľmi snažila. Na to je Freedy až príliš neškodný, neustále odľahčovaný humorom, hororový iba do takej miery, aby ho mohli sledovať rodičia aj so svojimi deťmi, a s happy end záverom, aby po zhliadnutí náhodou nemali nočné mory. Vyslovene zle to natočené nie je, a úprimne som čakal omnoho horšie, len sa to musí neustále musí držať v tak neškodných mantineloch a nedovoliť si ponúknuť čokoľvek odvážnejšie, šialenejšie (a teraz nemyslím vyslovene po stránke brutality), že to nemá šancu viac menej potešiť nikoho mimo fanúšikov hry. Neškodný horor takmer ako z Disney Channel. CELKOVO: 4/10 ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Tohle bolelo. Jako někdo, kdo nemá ke značce žádný vztah jsem opravdu trpěl. Je to zbytečně dlouhá a nezáživná podívaná s nejvíc základníma postavama. Jasně, už vás slyším "Koho zajímají postavy? Však jde o ty animatroniky!", jenže když se film z 80 % zabývá právě postavami a odehrává se mimo bývalou restauraci, tak je to problém. Přičemž jako horor to absolutně selhává po každé jedné stránce. Jediná hororová pasáž se děje cca v půlce a to postavám, který film představil v té dané a nebo předchozí scéně. Takže proč by to někoho zajímalo a nebo děsilo? Je to nejvíce strohý, nezajímavý, předvídatelný a nenápaditý film, který působil dvakrát delším dojmem než Martinovi Zabijáci rozkvetlého měsíce... Pozitivní je asi jen to, že jde o "kompetentně" natočený film, který má nějakou úctu k předloze se kterou si nevytírá zadek jako jiné herní adaptace. Takže fanoušci originálu budou asi spokojeni, pokud jim nevadí protrpět 80 minut, kde se takřka nic neděje a sledujeme nejvíc základní panáky bez charisma. ()

Reklama

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Fanouškovská mekka zoomerských a oddaných fnafkařů, kteří na tenhle fanservis čekají od roku 2015, že to kurva trvalo, ale stalo to za to. Blaženost od začátku do konce, a možná to s těmi Jásonovími Bludy ještě nezanevřu. Schvaluji, že by z frančízy udělali fastfoodový hotwheels Fast and Furious sračku, hlavně ať se každý part drží stejné příběhové laťky jako u her, jsem překvapený a hodně potěšený. 🎵Five Nights at Freddy's, Is this where you want to be i just don't get it, why do you want to stay?..🎵 #podzimnísklizeň [2023] 🐻🐔🐰🦊 ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Päť nocí u Freddyho je slušná žánrovka pre mladšie publikum a nadšené híkanie fanúšikov počas projekcie ukazuje, že cieľovka bola zasiahnutá takmer dokonale. Každá generácia potrebuje svoj popkultúrny fenomén a nie je fér im ho haniť iba preto, že k nim nepatríme. Navyše je to vlastne celkom fajn. Na druhej strane by tvorcovia mali mať aspoň trochu snahy strhnúť svojim dielom aj publikum mimo svojej špecifickej bubliny.   P.S. Išlo o jednu z najlepších projekcií v mojom živote. Vo vzduchu bolo celý čas cítiť nadšenie fanúšikov. Čo sa prejavovalo okrem iného tým, že počas celého filmu som ani raz nikoho neokríkol. Všetci boli zažratí do diania na plátne. Čo je vec pri plnom kine teenagerov takmer neuveriteľná. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nečakal som teda až takú nudu. V podstate, lepšie povedané, naťahovanú volovinu. Tu by strihačove nožničky mohli narobiť poriadok, pretože takýto námet rozvíjať takmer dve hodiny, to je umelecká samovražda. Nečítal som žiadne recenzie, len som vedel že sa Amerika do tohto filmu mierne pobláznila ( vzhľadom k tržbám ) a to upútalo moju pozornosť. Horor nečakajte, aj keď ingrediencií je tu dosť, sú však nezaujímavo poňaté a zrežírované. Čiže ďalší prekvapivý hit, u ktorého sa ťažko chápe jeho finančný úspech. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu s taxikářem a na závěr titulků můžeme slyšet robotický hlas: „Come find me.“ (DJMaroko)
  • Věta, kterou pronesl Steve Raglan / William Afton (Matthew Lillard): „I'm Always come back,“ odkazuje na samotnou postavu Springtrapa, který se poprvé objevil ve videohře „Five Nights At Freddy's 3“ a v dalších dílech měl vždy jinou podobu: Plushtrap („Five Nights At Freddy's 4“), Scraptrap („Five Nights At Freddy's 6“), Glitchtrap („Five Nights At Freddy's VR“) a Burntrap („Five Nights At Freddy's Security Breach“). (DominatorCZ)

Související novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno