Reklama

Reklama

Wild Wild Country

(seriál)
Trailer
USA, 2018, 6 h 43 min (Minutáž: 64–72 min)

VOD (1)

Epizody(6)

Když vůdce kontroverzního kultu buduje v oregonské poušti utopické město, konflikt s místními vygraduje až do rozměrů národního skandálu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Znáte tenhle? "Potká se zaprděný Čech a náboženský kultista z Indie..." Vyměňte Čecha za balíka z Oregonu a dostanete v kostce shrnutí dokumentární série, kde nebudete mít rádi vůbec nikoho. Na jedné straně stojí vůdce kultu, který si z peněz svých oveček koupí třicet limuzín, jeho radikální poskoci, kteří se nezdráhají otrávit město, a pak samotné ovečky, které chtějí žít v hippie komuně (nic proti tomu), ale jsou tak hloupé, že platí náročnej životní styl svého guru. Na straně druhé žijí venkovští balíci, pro který je každej, kdo nenosí na hlavě klobouk, odpočátku výrazem nebezpečí ohrožení tradice, a lokální úředníci a státní složky, které si ohýbají zákony a ústavu podle svýho, jen aby dostali kultistu pryč. Oceňuju, že dokument záměrně využívá jen archivních záběrů a výpovědí účastníků konfliktu a nestraní tak nikomu. Jediná vada na kráse je přepálená stopáž. Tři-čtyři díly by pohodlně stačily. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Posledovala jsem to celý a dalo se to hodně zkrátit. Osobně si na tom považuju ukázku fenoménu - jak zblbnout rychle a snadno, prostě od fanatismu nejsou chráněni lidé, kterým chybí zdravý rozum a pozor rozum a inteligence, stejně jako moudrost a chytrost nejsou jedno a totéž, jen zdravý rozum dokáže rozlišit, co je správné v jednotlivosti i celku,ale vůle se pak může rozhodnout i proti rozumu a svědomí pak vykoná sankce, to je osobní u každého jednotlivce a nikdo se tomu nevyhne, může se zdát pohodlné nechat za sebe rozhodovat guru a pak tvrdit, to ne já to on :-) no osobní zodpovědnost má každý a ani skupina tuto personální záležitost z nikoho nesejme a zdravý rozum pozná,co je dobře a co ne a přesto někteří, kteří se zdají nebo některým jeví jako ryzí vůdci v tomto kardinálním bodu nemají sami jasno, což je zásadně tragické ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Wild Wild Experience. Nikdy jsem nijak nebyl dokumentární typ, ale když vykročím občas z komfortní zóny tak to stojí za to. Spíš mi přijde zajímavé, že jsem o takovéto věci nikdy neslyšel a nedostala se ke mne, jelikož se o podobné věci zajímám. Co na to říct celkově? Je to perfektně natočené. Jinak jsem to ani nečekal. Perfektně vyobrazeno i v rámci názorového spektra, s tím, že poté může být problém, když už se vám ty linie začnou zamotávat. Zároveň je hodně zajímavá věc, že vy jakožto divák si nedokážete vlastně vytvořit názor kdo v tomto je vlastně záporák a kdo dobrák. Máte zde něco jako sektu, která vlastně ani nijak extra nikomu nic nedělá a poté zde máte americké zákonodárníky, kteří jenom dělají svou práci. A teď si vyberte. I tak zde jsem asi jasně se nepřiklonil ke straně brečících levičáků. Což je věc čistě s nadhledem řečená, ale obecně vzato mi i tak přijde, že postavy byly během toho v celku ublížené a ubrečené. Jak to asi opravdu bylo je ve hvězdách a ve hlavách zúčastněných. Je těžké si na něco takového vytvořit obecný názor. Platí nicméně to, že většinou si člověk k takovémuto formátu sedne rád na hodinu nebo dvě. Proto by člověk jako já neměl nic proti tomu, kdyby se ze šesti dílů udělaly třeba tři. Ale to je čistě můj vrtoch. Beru, že tvůrci chtěli upřednostnit informace. Ale ta zábava a zájem se v tom někdy vytrácí. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia dokumentu odviedli dobrú prácu. Zaujala ma hlavne metóda spracovania, kombinácia starých historických záberov v kombinácii s retrospektívnymi monológmi zachytených v UHD rozlíšení a chýbajúce scény doplnené o kreslené statické animácie. Spolu to vytvára pôsobivý dojem medzi minulosťou a súčasnosťou. Trochu ma však sklamal samotný výsledok dokumentu, poukazujúci len na žiarlivosť, neopätovanú lásku a honbu za peniazmi. Od kvalitného dokumentu očakávam trochu viac. ()

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Dosť dobrý, objektívny, zaujímavý a profesionálne spracovaný dokumentík. Pán Bhagwan Shree Rajneesh ma absolútne uchvátil už len preto, že som o ňom vôbec nič nepočul, až pokiaľ mi moji súdruhovia kamaráti neodporúčili tento mini seriálik. A ako tak čítam komenty, tak očividne nie som sám. Bhagwan je veľmi zaujímavý sociálny fenomén, pri ktorom je veľká škoda, že je mu venovaná iba takto maličká pozornosť. Nenapadá mi nič lepšie, než celkový dojem z diela zhrnúť slovami kolegyne Kwaichi, ktoré som si dovolil trošku štylisticky zeditovať: Tvorcovia dokumentu odviedli dobrú prácu. Zaujala ma hlavne metóda spracovania, staré historické zábery v kombinácii s retrospektívnymi monológmi zachytenými v UHD rozlíšení a chýbajúce scény doplnené o kreslené statické animácie. Spolu to vytvára pôsobivý dojem medzi minulosťou a súčasnosťou. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama