Reklama

Reklama

The Devil's Candy

Trailer

Obsahy(1)

Maliar Jesse (Ethan Embry) sa so svojou rodinou presťahuje do lacného domu v Texase. Krátko po nasťahovaní zisťuje, že jeho obrazy sa v novom prostredí zmenili. Už to nie sú obrazy, ktoré tvorí na objednávku, ale nové kresby vychádzajúce z jeho vnútra, pričom Jesse ani nevie o tom, že ich kreslí. Ešte horšie však je, že sú na nich zobrazené strašidelné výjavy. Jesse si uvedomuje, že v novom dome sa skrýva niečo temné, čo ho postupne začína ovládať. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Mentálovej malíř patlá co mu šeptají oběti tlustýho červenýho Karkuláka, kterej drnká na kytáru ve dvě ráno, aby zahnal satana. No to mi je vyndej (prsa) . Neříkám, že to bylo úplně hrozný, ale po všem tom slintání v komentech zdejší hororový šPIČKY jak to je oužasný, jsem čekala skvělý cukrátko. A místo toho jsem dostala vocucanej bonbon, kterej si přede mnou někdo strčil do jistýho otvoru a pusa to nebyla. Vždyť tam nic není. Žádný porcování dětiček ve vaně, žádný jiný brutality, žádný lekačky, žádná tíseň. Čuměla jsem na to ve tři ráno po tmě a myslíte, že ve mně film vzbudil strach nebo napětí? Ne. Jediný co se filmu povedlo, tak fakt, že mě vzbudil, jelikož jsem u něj vytuhla a když mladá mentálistka začala drndat na kytáru a volume šlo o 200% vejš tak moje spaní bylo přerušeno a já se proklikávala zpátky do momentu, kdy jsem vytuhla. Finále filmu bylo docela vtipný, ale určitě nebylo napínavý a tak se The Devil's Candy pro mě stává lehce podprůjemnou podívanou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Devil's Candy“ má v sobě hodně zajímavých prvků, které jsou na první pohled zřetelné, ale které společně vytvářejí ještě o něco silnější dojem. Je to hudební složka, je to obrazová složka a je to celkově scénář, který rozhodně dovede překvapit a nenudí. Originalita v hororu existuje, i když je třeba v tom, že se na celkem klasické téma někdo podívá novým způsobem. Tohle se ve filmu „The Devil's Candy“ povedlo. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvápko v podobě depresivního satanskýho hororu, kde vysekanýho malíře začne po přestěhování do nového bydlení chytat celkem zvrácená múza. A aby toho nebylo málo tak jeho dcera se stane hlavním předmětem zájmu místního magora, kterýmu satan našeptává taky ne zrovna 2x hezký věci. Vše samo sebou vede k finálnímu střetu, kde se pozná, kdo je víc posedlej a hlavně, kdo má silnější vůli. Buranskej hromotluk co rozřezává omladinu je jako záporák v cajku, ale Ethan Embry jako vysekanej malíř-metalista je postava o dvě třídy vejš a když mu začne lehce hrabat, stává se rozhodně tím děsivějším. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Když jsem na začátku slyšel ten metal, myslel jsem, že to zrovna vypnu, no byla by to chyba. Devil's Candy sice nemá žádný spletitý scénář, ale od začátku jde pomalu ale jistě, obestřen hutnou depresivní atmosférou, za svým satanášským cílem. Finále mohlo být trochu lepší, ale i tak to umě na pěknou čtyřku stačí. 75% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Když se spojí dohromady metal a horor, fandové obou musí zažívat žně 🎸 😈. The Devil's Candy přináší originálně zpracovaný horor, který excelentně funguje převážně v artové a hudební rovině. Snímek je natřískaný metalovýma peckama od Metallicy či Cavalera Conspiracy (objevila jsem Killing Inside, děkuji:) a přináší temné vizuální pleasure. Morbidní a děsivé obrazy, které Ethan Embry coby tatík maloval, mi připomněly Lovecraftovu Pickman's Muse. Napadlo mě, že takto nějak mohly ty temné a hrůzné výjevy klidně vypadat. Máme tady Pruitta Taylora Vince v teplákovce, který to má v hlavě trochu zpřeházené. Nějaké hlasy v hlavě mu pořád kecají do toho, co má dělat. Unáší a vraždí tedy na jejich příkazy teenagery. Šeptající Mordorové hlasy ála Ash nazg durbatulûk, děsivé obrazy a metalový kick-ass vytváří velmi silně fungující atmosféru tohoto malého horůrku. Nejsou zde žádné lekačky, přízraky, creepy creatures, nebo podobné hororové prvky, co by Vám přivodily srdeční arytmie, vytřeštěné oči hrůzou, mrazení po těle, či kompletní ochromení strachem. The Devil's Candy totiž dobře funguje i bez toho. Příjemná hororová oddychovka pro metalové fandy. Aneb nemusíte se pořád jen bát :) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Sean Byrne poslal ukážku filmu trash metalovej skupine Metallica a vďaka tomu dostal licenciu na použitie dvoch skladieb z ich tvorby. (Marceloo)
  • Film bol dokončený 10. septembra 2015 a premiéru mal už o tri dni na festivale v Toronte. (Marceloo)
  • Herec Pruitt Taylor Vince (Ray Smilie) svoju úlohu najskôr odmietol, pretože nechcel hrať zápornú postavu. Režisér a scenárista snímku Sean Byrne ho ale po viacerých rozhovoroch presvedčil, že sa vďaka svojej povahe pre túto rolu hodí. (Marceloo)

Reklama

Reklama