Reklama

Reklama

The Devil's Candy

Trailer

Obsahy(1)

Maliar Jesse (Ethan Embry) sa so svojou rodinou presťahuje do lacného domu v Texase. Krátko po nasťahovaní zisťuje, že jeho obrazy sa v novom prostredí zmenili. Už to nie sú obrazy, ktoré tvorí na objednávku, ale nové kresby vychádzajúce z jeho vnútra, pričom Jesse ani nevie o tom, že ich kreslí. Ešte horšie však je, že sú na nich zobrazené strašidelné výjavy. Jesse si uvedomuje, že v novom dome sa skrýva niečo temné, čo ho postupne začína ovládať. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

malylada 

všechny recenze uživatele

Rozhodně překvapující horor s temnými náznaky zla a šílenstvím. Herci předvádí nadstandard, scénář se vyhýbá nesmyslům, zbytečným přeháňkám a tím celá zápletka dostává zneklidňující pod tón. Do poslední chvíle divák netuší, co z toho nakonec vzejde, jestli zaúřaduje nějaké nadpřirozeno nebo to někdo vykosí. Metalová hudba výborně zapadá a především nahání hrůzu démonické našeptávaní s kytarovými riffy, které bych před spaním nechtěl poslouchat. Možná se hororová atmosféra více kouskuje, nedosáhne nikdy největšího bodu napětí, nicméně vzhledem k délce to uteče bez větších problému a i závěr se dá brát za nadprůměrný.......7/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

To že Sean Byrne umí, mě přesvědčil už se svým The Loved Ones. Ale jeho Devil's Candy je z trošku jinýho ranku. Je to něco stylu Lords of Tears a The Lords of Salem ( jak už zmiňoval George Stobbart ). Komu se líbily tyhle filmy, mohl by si na svý přijít i tady. Ikdyž je mi jasný, že tenhle film se žádných větších pozitivních ohlasů nedočká, ale za mě je to pecka. Vymazlenej audiovizuál, nechybí napětí ani temná atmosféra. Povedené obsazení rodinky a taky potěšila účast Pruitt Taylora Vince. Film si mě dostal hned od prvních vteřin a nepustil až dokonce. Po dlouhé době podívaná pro moje oči i uši. Pro mě je to 5ti hvězdičková záležitost, ale z doporučováním bych byl opatrnější. Jsem docela zvědavej s čím přijde Byrne příště. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Byrne si vyrazil z rodný Austrálie do USA, aby dal vzniknout svýmu druhýmu celovečernímu hororu. A i když si dal poměrně načas, nemám dojem, že by jeho novinka byla lepší než prvotina The Loved Ones. The Devil's Candy má námětem blízko třeba k takovýmu Amityville Horror, jen je příběh obohacen o postavu tlustýho magora, co je na popud Satana nucen vraždit děcka (mimochodem, další ze šílených rolí Taylora Vince). Film tolik neděsí, spíše znervózňuje, ale třeba noční návštěva v dětskym pokoji a intenzivní závěrečná desetiminutovka jsou hodně povedený scény. Nepřeslechnutelnej je nadupanej soundtrack, kde fandy tvrdý muziky potěší hlavně Metallica, Slayer, Pantera nebo Cavalera Conspiracy. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem nepochopil, o čem tenhle Ďáblův bonbonek měl vlastně být. Jako satanskej horor je to těžce mimo a ani v dalších žánrech se to nechytá. Nevím, třeba je to přednost, Byrne si to natočil po svém, ale ve výsledku je z toho těžce mimózní horor. Anebo jsem to jenom nepochopil :-) Průměrné tři hvězdy jsou tak hlavně za závěrečnou scénu (která ale i tak byla velkej WTF), za skvělej soundtrack a pak taky za postavu Ethana Embryho, co byl v tom svým looku á la Charles Manson děsivější než ten hlavní motherfucker. Inu halt to chtělo víc brutality, sexu a hnusu, buhaha. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s "Džórdžim", tento snímok si zrejme mnoho fanúšikov nenájde (škoda). Základy sú položené na akejsi podivnej, metalovo umeleckej mystike, zasadenej do ešte podivnejšej atmosféry, pričom akcia ako taká, až na samotný záver, nedostáva takmer žiadny priestor. Dovtedy je to čisté pohrávanie s mysľou, no a pokiaľ si vás priebeh deja nezíska, posledná "dvacka" obohatená o dusné emócie, zrejme dokonale minie vaše zmysly. Musím však uznať, že Sean Byrne disponuje solídnym všestranným talentom, čo preukázal už pri úspešnej love teen šialenosti "Loved Ones" - 60% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Maliar, ktorý nakreslil temné obrazy s deťmi, je v členom Satanovej Cirkvi. Pre inšpiráciu iba vyhľadával obrázky na Googli. (Marceloo)
  • Režisér Sean Byrne považuje farbu oblečenia postáv vo filme za nesmierne dôležitú. Záporná postava Ray Smilie (Pruitt Taylor Vince) má na sebe teplákovú súpravu červenej farby, ktorá reprezentuje spojenie s diablom. Biely pás na nej symbolizuje čistotu a čierny pás zase temnotu. (Marceloo)
  • Režisér Sean Byrne sa rozhodol obsadiť mladú Kiaru Glasco do postavy Zooey Hellman, po tom, čo na castingu po skončení hororovej scény začala spievať skladbu "Let It Go" z Disneyho filmu Frozen (2013). (Marceloo)

Reklama

Reklama