Reklama

Reklama

Všechno nejhorší 2

  • USA Happy Death Day 2U (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vysokoškolačka Tree bývala strašná mrcha, dokud ji osud nepotrestal tím, že ji nutil opakovaně prožívat ten samý den, na jehož konci ji brutálně zabil magor v masce maskota její univerzity. Každodenní krveprolití skončilo až ve chvíli, kdy Tree odhalila identitu pachatele (spolubydlící Lori, která ji už nedokázala vystát) a poslala ho na věčnost. Mezitím se z mrchy stala přátelská bytost věrně milující spolužáka Cartera, jenž jí v boji proti zabijácké časové smyčce pomáhal. Žili by spolu patrně šťastně až do smrti, kdyby nedošlo k sérii řady nešťastných příhod, končících tím, že se Tree znovu probudí v den svých narozenin, pár šťastných prožitých týdnů se rozpustilo jako pára nad hrncem a jedinou jistotou, kterou Tree má, je smrt, jež na ni večer čeká. Nabízí se prosté řešení – skočit za Lori, vyškrtnout ji ze života a vrátit ten svůj do normálu. Když však Tree Lori najde, je její spolubydlící mrtvá. Cosi se změnilo… Ve snaze vrátit vše do normálu přijde Tree záhy na to, že existují i horší věci než každodenní umírání. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (254)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ne snad že by jednička dávala nějaký exaktní smysl,ale byla to nečekaně zábavná blbina která překvapila.Dvojka se snaží jít podobnou cestou,ale už to není ani zdaleka taková zábava.Tvůrci se sice snažili vysvětlit proč celá ta smyčka vznikla,ale moc jim to nevyšlo a jediné co to tu jakž takž zachraňuje je pasáž kdy Tree páchá sebevraždu...50% ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert bych rozhodně nečekal, že při sledování brakového hororu vykřiknu hrůzou, ale stalo se. Asi v polovině stopáže jsem si totiž představil sám sebe zachyceného v časové smyčce, kdy se účastním projekce Happy Death Day 2U znovu a znovu. Brrr. Landon svůj chaotický scénář pravděpodobně vytvářel za využití techniky volných asociací, kdy bez sebemenšího zapojení rozumu, svědomí či vkusu převáděl na papír všechno, co mu právě běželo hlavou. Navíc vůbec nepochopil, v čem spočívá těžiště práce hororového režiséra a místo pokusů o vybudování atmosféry se raději snaží oslovit diváky rádoby neotřelým kamerovým řešením scén či "bombovou" střihovou montáží. Snímku Happy Death Day 2U uděluji odpad a všem skutečným fanouškům královského filmového žánru doporučuji, aby se mu vyhnuli velkým obloukem. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo Tree Gelbman uviazla v časovej smyčke, niekolko krát zomrela a musela nájsť človeka, ktorý sa ju snažil zlikvidovať, si konečne užíva zaslúžený oddych. To sa ale mení v momente, kedy zistí, že sa jej osud opakuje. Je ale bez obáv, pretože už vie, ako z časovej smyčky uniknúť. To si samozrejme len myslí, pretože scenár je tentokrát úplne iný a naháňačky s vrahom v maske Babyfacea môžu opäť začať. - Fakt nepríjemné sklamanie. Happy Death Day patrí vďaka svojmu sviežemu spracovaniu medzi moje top horory z posledných rokov, ale tento sequel je katastrofa. Hororové prvky sú stlačené na úplné minimum a skôr sa mi to celý čas podobalo na nejakú Sci-Fi romantiku. Zmizla hudba, hlášky, dej je nazáživný a jediné, čo ma výraznejšie zaujalo, bola situácia s Tree a jej matkou. Blumhouse v posledných mesiacoch mierne stagnuje a nemyslím si, že šialený nápad vytvoriť spojený Blumhouse universe, o ktorom sa začína hovoriť, je tým, čo by mu mohlo pomôcť. Tri hviezdičky len z úcty k prvej časti, ktorej charaktery tu našťastie zostali. + herečka z American Horror Story + herec z Another Evil + herečka z When the Bough Breaks + herečka z Devil's Due, Scream a The Purge ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl celkem slušně fungoval a hlavně stavěl na hororových prvcích, kde vrah s maskou mimina zabíjel hlavní hrdinku opakovaně, tak pokračování v tomto směru hodně naráží. A to sice, že princip příběhu je zcela stejný. Dvojka je mnohem vtipnější než předešlý díl. Což samozřejmě není na škodu, vtipná byla i jednička. Akorát mi tu právě chyběla ta temnější atmosféra s nekompromisním vrahem, který si jde za svým. Ten se zde objevil jen několikrát a celkově jsem z něho měl dojem, že je zde spíše do počtu a tvůrci se tentokrát snaží spíše vysvětlit, jak je vlastně možné, že někdo může prožívat jeden den dokola. Nám je to ale přeci jedno! Chceme to, co bylo v prvním díle. I tak to má své světlé stránky. Humor funguje dobře. Je zde několik neotřelých nápadů a časté pokukování do předešlého dílu. Zabavilo to, to ano, ale cítil jsem z toho únavu a cucání z prstů. A máme zde pochopitelně náznak na další díl. Pokud vznikne, já u toho asi už být nemusím... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Christopher Landon i sexy Jessica Rothe se opět vrací společně na scénu v časové smyčce, ovšem tentokrát to bude mnohem komplikovanější. Efekt prvního dílu bohužel zmizel a absence gore bolí i na podruhé, protože zde byl velký potenciál vytěžit novou Slasher sérii ve stylu Scream, to se však nestane. Dvojka vydělala dvojnásobně méně než jednička a zřejmě se trojky už nedočkáme. Film je naštěstí pořád zábavný, Jessica Rothe baví ( Scéna se sebevraždami jasný vrchol filmu), vedlejší postavy jsou sympatické, Baby face řádí o něco méně než u prvního dílu a finální zvrat je opět překvapivý, byť už né tak šokující jako u jedničky. Kreativní, zábavné místy i hezky napínavé a jako horor pro mládež dostačující, ale už stačilo.65% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Scéna seskoku z letadla v plavkách a bez padáku byla pro film natočena dodatečně. (ČSFD)
  • Natáčení začalo 14. května 2018, natáčelo se v Louisianě (New Orleans, USA). (Varan)

Reklama

Reklama