Reklama

Reklama

Recenze (5)

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Historický snímek o královně Anně Boleynové, matce Alžběty I., která byla popravena, protože nedala Jindřichovi VIII. syna. Jako celek není film špatný. Má skvělé herecké výkony Janningse jako krále, i Henny Porten jako Anny, i ostatní postavy jsou velice slušně zahrané, kostýmy skvělé a davové scény velkolepé. Ale ve výsledku to vlastně nemá žádný přínos, zajímavost, výjimečnou scénu. Tempo je slušné, takže téměř 2 hodiny uplynou dobře. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Luxusní podívaná. "Anna Boleyn" hraje první ligu i při srovnání s těmi největšími dobovými velkofilmy. Natáčela se na honosných zámcích a v jim přilehlých zahradách, a s krásnými kostýmy a stovkami komparzistů vypadá náramně. Tragický osud Anny film zvládne odvyprávět suverénně a s přehledem. A jak by taky ne, když drtivá většina německých tvůrců filmu a jeho hereckých představitelů za sebou měla důkladnou divadelní průpravu. Ernst Lubitch se na své poměry drží překvapivě dost na uzdě, neodbíhá ke komediálním momentkám, a striktně sleduje dramatickou linku zobrazovaných událostí. Emil Jannings je v roli záletnického Jindřicha VIII přesný a ztvárnil ho doslova referenčním způsobem. On je vlastně celý film referenční ukázkou prvotřídního historického dramatu z počátku dvacátých let. ()

Reklama

Cälie 

všechny recenze uživatele

Výpravný film nabízí nádherné kostýmy i dekorace, které ale nepůsobí tak přeplácaně jako například v Sumurunovi. Oproti hollywoodskému zpracování (naposledy třeba Králova přízeň) je zde král Jindřich výhradně zápornou postavou a Anna zase hraje více chudinku než svůdnici. Ocenit lze zejména pečlivost a řemeslnou kvalitu, s jakou je film natočen. Doporučuji shlédnout na Youtube, kde je k dispozici kolorovaná verze s anglickými mezititulky. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Anna Boleynová patří do řady výpravných kostýmních filmů, které Lubitsch natočil po úspěchu své "Madame DuBarry". Nijak zázračný film a trošku utahané milostné drama, ve kterém stojí za pozornost snad jen Janningsův poživačný a frivolní Jindřich VIII. Špetka historických fakt předem také neuškodí. Viděl jsem 118 min. restaurovanou verzi Murnauovy nadace. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Lubičova Anna Boleynová je strhující melodrama, historická freska, herecký koncert Henny Porten a Emila Janningse. To vše zabaleno do opulentní výpravy, dokonalých kostýmů a důmyslné psychologické hry. Dlouho jsem si odpírala četné reprízy, nyní už nebudu mít nejmenší zábrany. Samozřejmě v závěrečné hodnocení nepočítám zcela nevhodný hudební doprovod, kterým film počastovalo Kino. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama