Reklama

Reklama

Trump: An American Dream

(seriál)
Velká Británie, 2017, 3 h 42 min (Minutáž: 48–66 min)

Hrají:

Donald Trump (a.z.), Geraldo Rivera, Howard Stern, Colin Tierney (vypravěč), Ivana Trump (a.z.), Melania Trump (a.z.), Mike Tyson (a.z.), Muhammad Ali (a.z.) (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Přátelé, spolupracovníci a kritici odhalují skutečně americký příběh Donalda Trumpa, suverénního obchodníka, který se i přes všechnu nepřízeň stal americkým prezidentem. (Netflix)

Recenze uživatele Nin k tomuto seriálu (1)

Trump: An American Dream (2017) 

Dokument o Trumpovi na Netflixu má sice na první pohled nezaujatý název, ale samozřejmě je těžce protitrumpovský. Aby tam byla nějaká ta vyváženost, tak dostanou prostor i pár jeho kamarádů, kteří se opravdu snaží o Donaldovi mluvit hezky... Trump: An American Dream se v několika dílech snaží chronologicky shrnout Trumpův život přibližně od jeho dospělosti po kandidaturu na amerického prezidenta. Z tohoto období se tvůrcům podařilo vyhrabat mnoho obrazového materiálu a to následně komentují lidi, kteří ho osobně poznali. Trump se tu ukazuje jako někdo, kdo je velice schopný v okecávání, až vykecávání děr do hlavy. Má promakanou image a dokáže zapůsobit. Na druhou stranou je hrozně hloupý, má primitivní názory a podle všeho ani není dobrým obchodníkem. Z tohoto ohlédnutí za jeho životem mi vychází, že ho taky doprovází ohromné štěstí. Narodil se do bohaté rodiny, táta ho zasvětil do potřebného know-how a ještě se mu podařilo vyváznout z mnoha obchodních průserů... Ke zvolení do pozice prezidenta mu pak pomohlo především image budovaná v televizi, takže mnoho lidí mělo pocit, že ho znají a že je mimořádně úspěšný byznysmen. Jeho reality show Apprentice byla například v USA ohromně úspěšná. Celkově je Trump: An American Dream velmi slušným životopisem, který se soustředí na důležité věci, nevytahuje různé bulvární ujetosti (kterým se často intenzivně věnují i "seriózní média"). O objektivitě ale nemůže být řeč, protože například do různých záběrů na Trumpa přidává hrozivou hudbu, což není úplně fér. (8/10) ()

Reklama

Reklama