Reklama

Reklama

Aterrados

  • angličtina Terrified
Trailer

Lidé, kteří zmizí bez zanechání stop, brutální nevysvětlitelné vraždy, mrtví, kteří se vracejí z hrobů, hlasy, které vychází z vodovodu, předměty, které se pohybují a nemají žádné vysvětlení, tak tyhle nevysvětlitelné události se odehrávají v Gran Buenos Aires, kde tři sousední domy jsou spojené se samotným peklem. Tři paranormální specialisté Allbreck, Jano a Rosentocka, spolu s detektivem Maza, se pokusí společně odhalit tajemství těchto domů. (ARI50)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

figliar 

všechny recenze uživatele

Nie že by to bol úplne zlý film, niektoré scény, resp. ľakačky boli v celku podarené, ale miestami mi herci pripadali hodne amatérsky. Podobných duchárčin tu však nájdem veľmi veľa a táto ponúka iba málo originality. Koniec filmu bol celkom obohraný, žiadny väčší zvrat sa nekonal, preto nakoniec hodnotím iba ako podpriemer. ()

de_FACTO 

všechny recenze uživatele

Hm. V momentě, kdy jsem Aterrados dokoukal, jsem jej cítil pouze jako promarněnou šanci. Ale ten film mi neleze z hlavy a já si nejsem jistý proč tomu tak je. Fascinující a netypická struktura, netradiční zlo, svébytná atmosféra - můžete to být něco z toho, nebo něco úplně jiného, netuším. Jednou se mě můj kamarád po pár pivech zeptal, jaký film bych zremakeoval, kdybych mohl. Asi tenhle. Potenciál tu totiž je obrovský. Ale nechte to Evropě, anebo někomu výtečnému a odvážnému; při představě, že se z tohohle pokusí někdo udělat americkej horor pro teens na rande věští wtf zážitek nebývalých rozměrů. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Demián Rugna je velmi dobrý režisér...a Demián Rugna je naprosto neschopný scénárista. V Aterrados je několik opravdu vydařených scén a atmosféra nebyla v první půli vůbec špatná. Jenže k čemu to je, když tyto výjevy spojoval scénář, který nenechal snad jedinou postavu, aby se chovala přiměřeně situaci. Postava policajta tráví polovinu filmu dokazováním divákovi, jak moc neschopný je, vědci působili vcelku neangažovaně a neužitečně... . Je to škoda, protože ta jinakost oproti americkým duchařinám, byla opravdu osvěžující a řemeslně je to fakt zdařilé. Škoda té druhé poloviny...protože za tu první bych klidně silnou čtyřhvězdu dal. Takže čistě matematicky...3* ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Argentinská hororová perla, kterou jsem náhodou objevil na disku a vůbec jsem tak nevěděl, do čeho jdu. Originální ve všech ohledech, od způsobu vyprávění, kde od prvopočátku jde jen a jen o leitmotiv, tedy vyšetřování paranormálních jevů v jedné na pohled normální ulici, kde se první dojmy o děsivé duchařině brzy mění v mnohem mrazivější výlet do jiných dimenzí a kde hrůza číhá v pohledu koutkem oka a záleží na vašem úhlu pohledu. Hned se mi vybavily vzpomínky na H.P. Lovecrata, Prastaré a kult Cthulhu. Děsivě příjemné překvapení, vrhám čtyři vyděšené pohledy za oponu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Bubák ve dřezu, ne, pod postelí, také ne, ve skříni! Příjemné překvapení. Očekával jsem průměrnou duchařinu, jenže ve skutečnosti tu žádné duchy nenajdete. V paralelním světě žijí bytosti, které pronikají do našeho světa. Velmi jim chutná lidská krev a mají spojení s tekoucí vodou. Jenže jim chybí patřičná těla, a tak obsazují lidská. Temnou atmosféru podporuje výborná hudba, vcelku slušná je i kamera (musím ocenit, že nedošlo na Parkinsonovo FF). Vše spěje k děsivému konci a poslední záběr potěší. Snímek si drží napětí po celou dobu, milovníci gore ale budou zklamaní, jelikož vybíjená v koupelně je hned na začátku a takové drobnosti, jako jsou střepy v očích, je jistě neuspokojí. Já byl spokojen, že místo hloupých démonů přišly bytosti, bytosti z jiných světů... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 27. října 2017 na filmovém festivalu Morbido v Mexiku. (ČSFD)
  • Americký remake tohto hororu bol ohlásený len dva mesiace po premiére filmu v USA. Tá bola 21. septembra a remake bol potvrdený na prelome novembra a decembra. [Zdroj: dailydead.com] (Marceloo)

Související novinky

Guillermo del Toro chce v kinech znovu děsit

Guillermo del Toro chce v kinech znovu děsit

21.12.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) se oficiálně upsal produkci anglicky mluveného remaku argentinského hororu Aterrados / Terrified pro studio Fox Searchlight. Původní… (více)

Reklama

Reklama