Reklama

Reklama

Aterrados

  • angličtina Terrified
Trailer

Lidé, kteří zmizí bez zanechání stop, brutální nevysvětlitelné vraždy, mrtví, kteří se vracejí z hrobů, hlasy, které vychází z vodovodu, předměty, které se pohybují a nemají žádné vysvětlení, tak tyhle nevysvětlitelné události se odehrávají v Gran Buenos Aires, kde tři sousední domy jsou spojené se samotným peklem. Tři paranormální specialisté Allbreck, Jano a Rosentocka, spolu s detektivem Maza, se pokusí společně odhalit tajemství těchto domů. (ARI50)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Aterrados musím ocenit alespoň těmi čtyřmi hvězdami, protože ač toho Argentina za sebou nemá příliš, co se hororového žánru týče, zdejší případ mě dokonce dokázal několika scénami i fakt pěkně vystrašit a zamrazit. Hned první hororová scéna stojí za to a řekla bych sice, že je to asi to nejlepší, co jsem dostala, ale na druhou stranu mě Aterrados nepřestalo po celou stopáž bavit a velmi snaživě si udržovalo moji pozornost. Je pravdou, že se tu ke slovu dostane i trocha toho humoru, ale je trefný a nekazí zážitek. Navíc masky tu vzbuzují taky docela husí kůži a postavy nejsou iritující. Suma sumárum je tohle opravdu povedený jihozápadní horůrek, který mě na rozdíl od těch chujovin, co se teď objevují v kinech, bavil. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Nie že by to bol úplne zlý film, niektoré scény, resp. ľakačky boli v celku podarené, ale miestami mi herci pripadali hodne amatérsky. Podobných duchárčin tu však nájdem veľmi veľa a táto ponúka iba málo originality. Koniec filmu bol celkom obohraný, žiadny väčší zvrat sa nekonal, preto nakoniec hodnotím iba ako podpriemer. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

HOROROVÝ VÝBĚR, ZEMĚ Č.22 - ARGENTINA - A pokračuji s dalším hororem na území Jižní Ameriky. Dopadlo to určitě líp, než Brazílie, ale ne bohužel o moc a určitě jsem od Argentinců čekal víc, vzhledem k tomu, kolik zajímavých děl tam vzniklo. Přemýšlím, jak to vůbec popsat - dojmy mám dost průměrné, ale průměr to není v žádném ohledu a kdybych měl bez spoilerů říct, o co tam jde, tak z toho vyleze nejotřepanější možná duchařina, což na jednu stranu vůbec není pravda a na tu druhou vlastně je. Aterrados začne dost slibně - děje se tu víc paranormálních jevů naráz, jsou to vlastně dva případy/příběhy, které se pak spojí dohromady a ti, kteří zpočátku vypadají jako hlavní postavy, pak z děje na drtivou většinu zbytku filmu zmizí. Umí to už z úvodní scény vyvolat solidní atmosféru a to je taky jediné, co zůstane kladem po celý film. Sestaví se i docela zajímavá skupinka lovců duchů, není to nic extra originálního, ale odlišný přístup k duchařině i charakterům takové skupiny zde určitě je a velice se mi líbil. Jenže pak se loví duchové a stane se z toho neskutečný blábol, po kterém jsem začal pochybovat nad tím, jestli k tomu Rugna skutečně měl nějaký scénář, protože to byl chaos. Nahodilá (a stejně tak nahodile se objevující) odhalení, která vyvolají víc otázek než odpovědí, zmatené vedení děje, které je sice nepředvídatelné, ale nezáměrně a stejně tak nezáměrně se to snaží vše uhrát na strach z neznáma, jenže s příchodem klasického hororového konce jsem měl jasno, že tohle je rozhodně nedodělaně a tohle spíš byla jen zoufalá sázka na lacinou záchranu. Škoda, začalo to opravdu skvěle. Takhle je to v mnoha prvcích jiné a své, ale ve finále vždy jen proto, aby z toho vznikl typický hororový průměr. Sice skrytý, takže to stejně je zvláštní, ale bohužel je to jen krásný, ale prázdný obal... Aspoň jsem ale zase něco viděl spolu s bráchou. 3* ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nič, či už Španieli alebo Argentínci sa tento rok nedokážu vymaniť z priemeru až podpriemeru. Tento horor rozhodne nie je nakrútený za veľký peniaz, ale potenciál som cítil. Je tu totiž načrtnutých viacero príbehov, ktoré súvisia s paranormálnou aktivitou. Úvodná pasáž, kde je pekne krvavo zmasakrovaná žena, nastavila latku neskutočne vysoko. Lenže potom, s výnimkou dvoch-troch zjavení, prípadne jedného malého navrátilca zo záhrobia, už tento film neponúkol takmer nič. Jednotlivé segmenty navyše vôbec nedržia pokope a žiaden z nich nijako nevyvrcholí. V závere by sa nejaké náznaky našli, takže som zbystril pozornosť, ale neprišlo to. Jedna dobrá scéna ešte dobrý horor neurobí. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V pokojnom susedstve uprostred Buenos Aires sa odohrá viacero zvláštnych udalostí a následných záhadných úmrtí. Polícia si s prípadom nevie poradiť a na miesto je povolaných viacero paranormálnych špecialistov. Ani oni si ale nedokážu predstaviť, aké zlo pred nimi stojí. - Ešte som nepočul, že by bol remake nejakého filmu ohlásený pár dní po premiére v USA, ale Guillermovi del Torovi verím a viem, že keď v tomto videl niečo pozoruhodné, bude z toho príjemné prekvapenie. A v podstate som rád, že toto vznikne v americkej verzii pod taktovkou rovnakého režiséra, pretože mi tu chýbalo práve to sweet American intro, kedy policajt uloží dcérku do postielky, dá pusu manželke a vyrazí riešiť nejaký desivý prípad. Sem proste do akéhosi podivného susedstva pribehne pár nezaujímavých dôchodcov a ku koncu som už ani nevedel, čo sa to tam vlastne deje a čo tým chceli autori povedať. Inak je ale film štýlový, atmosférický a plný prekvapení. Mytológia je tu excelentná a del Toro to s duchmi vie poriadne roztočiť, takže som velmi zvedavý, ako nová verzia dopadne. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Americký remake tohto hororu bol ohlásený len dva mesiace po premiére filmu v USA. Tá bola 21. septembra a remake bol potvrdený na prelome novembra a decembra. [Zdroj: dailydead.com] (Marceloo)
  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 27. října 2017 na filmovém festivalu Morbido v Mexiku. (ČSFD)

Související novinky

Guillermo del Toro chce v kinech znovu děsit

Guillermo del Toro chce v kinech znovu děsit

21.12.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) se oficiálně upsal produkci anglicky mluveného remaku argentinského hororu Aterrados / Terrified pro studio Fox Searchlight. Původní… (více)

Reklama

Reklama