Reklama

Reklama

Finch

Trailer

Tom Hanks hraje Finche, muže, který se vydá na dojemnou a důležitou cestu s cílem nalézt v nebezpečném a zpustošeném světě nový domov pro svoji neobvyklou rodinu – svého milovaného psa a nově zkonstruovaného robota. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

V době, kdy sem to sosal to mělo nějakejch 78% a já si říkal, hmm, tak to bude pořádná pecka. Teď už to má 67%, a asi to půde ještě dolů. Ano, je to sice film z budoucnosti, ale z tý budoucnosti toho moc nevidíme, vlastně jen zpustošelou zemi vedrem. Do toho všeho geniální chlapík, kterej si jen tak z trosem sestaví mluvícího a myslícího robůtka. A spolu s ním a psíkem se vydají na poslední cestu. Od začátku je jasný, k jakému konci se to bude ubírat. Přiznám se, že sem u toho fakt hodně probrečel, je to doják, ale takovej ten pomalej, ale opravdickej... ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ve filmu Trosečník musel Tom Hanks strávit výraznou část na opuštěném ostrově s míčem jménem Wilson. Nyní ve filmu Miguela Sapochnika Finch musí Hanks trávit většinu času pouze se psem a robotem s mentalitou dítěte. Jde o další film, který zakoupil Apple pro svou streamovací službu Apple TV+. Šlo ovšem vlastně o správnou investici? Tento post-apo road movie je poměrně milou záležitostí, kde může angažování Michaela Sapochnika jakožto režiséra jedněch z nejdrsnějších epizod Hry o trůny trochu podivně. Nepůjde o zásadní film, který se zapíše do historie, stojí ovšem za to i díky klasicky sympatickému Tomu Hanksovi, který dokáže symbolický vztah otce a syna (v tomto případě Finche a robota Jeffa) naprosto prodat. V lehkých momentech je možné spatřit trošku nešikovné přeskakování mezi žánry, scénář Ivora Powella ovšem především skutečně sází na Finche, který se snaží zajistit bezpečí pro svého psa před svou smrtí. Finch není ani trochu akčním filmem a Finch se svým psem a robotem nemusí vyrovnávat se světem jako ze Šíleného Maxe. Jde skutečně o rodinné drama, kdy Finch svému robotovi předává životní hodnoty. Jeff je sice robotem, cestování s Finchem ho ovšem postupně polidšťuje. Motion capture, které Jeffa přivedlo k životu působí neskutečně realisticky a Caleb Landry Jones do vokálního výkonu dal hodně emocí. Kamera Jo Willemse je solidní, celkově je Finch solidní řemeslnou prací. V součtu možná skutečně jen zamrzí, že je Finch pouze fajn filmem. Fajn filmem, který má potenciál diváka dojmout a představit tak trochu netypický post-apo příběh, těch pamětihodných momentů ovšem vlastně moc není. Závěr sice naznačí směr, kterým by se mohlo vydat případné pokračování a tato případná cesta je rozhodně zajímavá, dost možná ovšem zamrzí, že se podobnou cestou nevydal už první Finch. Takhle z něj totiž je skutečně jen milá post-apo road movie se sympatickým Hanksem, roztomilým robotem a roztomilým psem. Což je ovšem pořád velmi fajn. Tom Hanks si zvolil účast v dalším filmu, který má srdíčko na pravém místě a opět dokáže solidně dojmout. Finch se dá sice kritizovat za to, že je v součtu téměř bez ambic, jako dostatečně milá rodinná road movie, kde Hanks komunikováním s robotem a psem prokazuje své herecké schopnosti ovšem v pohodě obstojí..... ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Takový v podstatě průměrný postapo road movie film s hezkým vizuálem a pár fajn scénami, při jehož sledování si vzpomenete, že něco podobného už tu několikrát bylo - např. o level lepší já Legenda. Hanks super, ale celkově film naráži na svou tuctovost, kvůli které si na něj za pár týdnů ani nevzpomenu...6/10. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Na mňa zostava Hanks, psík a ohromne zlatý robot teda zafungovala. Príbeh nie je nič nové ale táto zostavička sa teda nevidí len tak. Pozerá sa nato dobre, Hanks to samozrejme ťahá o hviezdičku hore, miestami príjemné vtipné a zlaté, miestami dosť dojímavé a ja som sa teda pár slzám neubránil. Hudba vynikajúca a zakončenie krásne. U mňa za 5*. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film s ústřední trojicí Finch (Tom Hanks), robotem Jeffem a psem Goodyearem, která se protlouká postapokalyptickým světem a rozhodla se jet do San Francisca. Sice to má prvky road movie (jak jsem mnohokrát psal, road movie nesnáším), ale toto je spíš zajímavé a skvěle natočené sci-fi a vztahu člověka, robota a psa. Popravdě netuším, jestli je robot digitální CGI nebo skutečný, protože je udělán prostě skvěle..... A pejsek je moc milý a hodný. Stejně tak si Tom Hanks vzpomněl na svého Trosečníka a je fakticky jediným živým člověkem zde hrajícím (tedy skoro). Konec je velmi zajímavý, dojemný a neobvyklý, takže dám plnou palbu...90% ()

Zajímavosti (14)

  • Název filmu se objeví teprve po jeho skončení. (Rominator)
  • Natáčelo se od února do května 2019 v americkém státě Nové Mexiko. (Rominator)
  • Pes Goodyear se ve skutečnosti jmenuje Seamus. (Rominator)

Související novinky

Ethan Hawke A Ewan McGregor jako bratři

Ethan Hawke A Ewan McGregor jako bratři

31.08.2021

Streamovací služba Apple oznámila nové drama s hvězdným obsazením. V novince Raymond & Ray si zahrají Ethan Hawke (Zoufalství a naděje) a Ewan McGregor (Birds of Prey). Oba pak ztvární nevlastní… (více)

Apple ukořistil Coenova Macbetha

Apple ukořistil Coenova Macbetha

13.05.2021

Streamovací služba Apple TV+ pokračuje v zajímavých akvizicích. Po nedávném zakoupení nové sci-fi Finch s Tomem Hanksem tentokrát společnost pořídila práva na distribuci prvního sólového filmu Joela… (více)

Nové sci-fi Toma Hankse míří na Apple

Nové sci-fi Toma Hankse míří na Apple

05.05.2021

Streamovací služby mezi sebou soupeří jako nikdy předtím. Každý chce mít svoji velkou fantasy (Hra o trůny, Pán prstenů, Zaklínač), každý chce mít své oscarovky (Chicagský tribunál, Sound of Metal,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama