Reklama

Reklama

Kde se země chvěje

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V Tokiu 80. let se odehrává příběh milostného trojúhelníku. Záhadná bývalá emigrantka je obviněna z vraždy svojí kamarádky, která měla vztah s místním fotografem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (71)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus příliš pomalé. Chápu, že od podobně laděného příběhu člověk nemůže čekat nějaký zběsilý spád, nicméně alespoň od poslední třetiny jsem si sliboval, že atmosféra zhoustne a režie začne alespoň klusat. Ale bohužel. Příliš se mi nelíbil ani moment vzniku milostného trojúhelníku resp. chvíle, kdy vyjde něco jako nevěra najevo. Tenhle moment, pro celou story dost důležitý, mi přišel až moc neuměle uplácaný. Co se mi naopak líbilo byla kamera, celkově atraktivní japonské prostředí a nakonec i atmosféra osmdesátek, která sice nebyla tak výrazná, ale něco do sebe měla. Největší devízou je ale Alicia Vikander, která patří k herečkám, na které se dívám rád v jakémkoliv filmu a tenhle není výjimkou. Především ona to v mých očích tahá na lehký nadprůměr. 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vikander sa mení na herečku, ktorá zavrhla talent a v každom filme sa len ukazuje. Najvtipnejšie je, že ukazuje to, čo vlastne nemá. Alebo chce ukázať, že pod peknou ženskou tvárou sa nachádza takmer mužské telo? Asi áno, pretože keď si to Japončík nevšimne, tak sa začína vo svojich snoch dobrovoľnej aj lesbiť. A vraj to je vrodené. Pri zohľadnení týchto mentálnych porúch je film naozaj trochu aj psycho. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Decentní film pohřbený někde hluboko v tvrdohlavé hloupém Earthquake ptáku. Film je roztěkaný ,zmatený, lehce hloupý ale zároveň něčím fascinující. Je víc záhadný než vzrušující. Nejdřív je vybudován portrét fascinující ženské vražednice a pak je z ní udělán poseroutka se sdělení že muži jsou hrozní. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Prostředí Japonska, resp. Tokia, je zajímavý, především pro našince je to neokoukaný, ale to je asi tak jediný plus na tomhle filmu. Už dlouho jsem neviděl nic, co by bylo tak naprosto bez emocí, chladný, neutrální. A. Vikander má celou dobu až depresivní výraz, na situace reaguje zvláštně, ale obecně všechny ty postavy mají chování poněkud divný. Fotograf, pro mě nesympatickej, ještě k tomu pronáší nepřirozený věty jak z nějaké učebnice ("Když jsem tě poprvé uviděl, věděl jsem, že k sobě budeme upřímní." - takhle někdo fakt mluví?!). Vůbec nerozumím tomu, jakej byl záměr sdělení tohoto snímku. Šlo to naprosto mimo mě - film bez emocí emoce nevyvolal. ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Manipulátoři a psychopati jsou nebezpeční jedinci napříč kontinentama. Jinak je to pěkná vycházka do konce osmdesátek, kdy se fotky vyvolávaly v černé komoře, probíhal proces ve vývojce a ustalovači s očekáváním co z toho vyleze, fotky se žehlily na žehličce... a společně se zvětšovákem to překáželo někomu v koupelně :-) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme je spomenuté, že po zemetrasení prichádza vták, ktorý spieva. V skutočnosti je to mýtus. (megajalec)

Reklama

Reklama