Reklama

Reklama

Kde se země chvěje

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V Tokiu 80. let se odehrává příběh milostného trojúhelníku. Záhadná bývalá emigrantka je obviněna z vraždy svojí kamarádky, která měla vztah s místním fotografem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (71)

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Celej můj úžasnej dojem z filmu plnila prostě Vikanderová. Já si prostě nepomůžu, ona je prostě můj typ. A skvěle hrála zamilovanou mladou ženskou. To se mi líbilo, jak tu zamilovanost dokázala vším, doslova celým tělem, perfektně zahrát. A pak tu jistou vnitřní narušenost z toho, co se jí děje. Jinak v tom nic hlubokýho není, jde to dost od nikud nikam, ale jak jsem už psal ... Alicia... hhmmm ;-)) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní podívaná, která rozhodně nepatří mezi komerční snímky, spíš se naopak jedná o vyloženě klubovou záležitost, a popravdě ani moc netuším, jak to celé hodnotit, neboť že by mě to nějak úplně oslovilo, rozhodně tvrdit nemohu, na druhou stranu ale zároveň mě až překvapilo, jak mi čas strávený u tohoto filmu rychle uběhl a ve výsledku jsem si ho i nějakým hodně zvláštním způsobem až užil. Každopádně tím nejzásadnějším prvkem, co mě tu bavilo, byl styl zpracování. Podmanivý, zajímavý, atypický, chvílemi až s mysteriózním nádechem, své pak samozřejmě udělalo i prostředí, což jinak ve výsledku zapříčinilo i podobně působivou atmosféru, prostě v tomto ohledu Earthquake Bird funguje vážně přesvědčivě. Co se zápletky týče, s tou to je už složitější, sice si dokáže získat diváckou pozornost a rozhodně se nedá tvrdit, že je nudná, i když její tempo je vážně šnečí, problém spíš ale vidím v její předvídatelnosti, fakt slabé gradaci a zcela nefunkční dramatičnosti, a to jak do emočna, tak tvůrčí snahy o navození erotického dusna, čehož vážně nedosáhli. Za výrazné pozitivum filmu musím ještě zmínit casting, s přesvědčivou Alicií Vikander v čele, nicméně i ostatní podali zajímavé výkony, které též přispěli k mému zvýšenému zájmu o celý ten film. Takže musím zopakovat, Earthquake Bird je vážně zvláštní snímek, který sice asi příliš diváků nenadchne, nicméně nelze ani popřít, že se zároveň i jedná o poměrně kvalitní a podmanivou podívanou, což také není vůbec marné. ()

Reklama

Garson 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní romantický thriller s Alicií Vikander kterou jsem nikdy moc nemusel,protože je nemastná,neslaná jako Alena Mihulová v Kachyňově filmu Sestřičky,ale také asi proto,že hrála Laru Croft a pokoušela se trumfnout Angelinu Jolie.Film KDE SE ZEMĚ CHVĚJE bych doporučil hlavně milovníkům Japonska které je tu vyobrazeno dokonale i s několika zemětřeseními.Zde žije Lucy(Alicia Vikander),která pracuje jako překladatelka.Jednou jí na ulici vyfotí Japonec Teiji se kterým naváže kontakt a začnou spolu chodit.Do jejího milostného vztahu se přimíchá turistka Lily která se s Lucy zpřátelí,ale bohužel začne flirtovat i s Teijim a z Lucy se tak nechtěně stává páté kolo u vozu v tomto milostném trojúhelníku.Lily zmizí a Lucy je vyšetřována z jejího zmizení.Lucy objeví v bytě u Teijiho fotku mrtvé Lily a Teiji se pokusí Lucy v jejím bytě uškrtit,ale ona ho v sebeobraně zabije.Tento film je něčím velmi zvláštní a působí na mě jako taková křižovatka života,prostě je to procítěný thriller nad kterým se divák hluboce zamyslí. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Alicia Vikander může hrát v jakémkoliv, i horším filmu a vždycky se ten film díky ní stane minimálně průměrným. Navíc tahle ženská asi nenechá klidným ani žádného z 4 % mužské populace, dokážu si představit, že po pár filmech začnou homosexuálové konvertovat k heterosexualitě. Film samotný na mě působil jako příjemná jednohubka na večer, patří k těm, které zabaví, ale za pár dní o nich nevíte. Japonsko a jeho vykreslení ve filmu je příjemné spestření..................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Alicia Vikander v Japonsku..o čem to bylo už po pár týdnech nevím. Nechápu moc nosnou myšlenku, jež stála za zfilmování. Na Netflixu si film pustí patrně jen omylem ti, jež bezmezně obdivují tuto švédskou krásku, podobně jako já, jinak skutečně nemám co doporučovat...5/10 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme je spomenuté, že po zemetrasení prichádza vták, ktorý spieva. V skutočnosti je to mýtus. (megajalec)

Reklama

Reklama