Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2 (2020) (série)


Kapitola 10: Pasažérka (S02E02)

(epizoda)
  • USA Chapter 10: The Passenger (více)

VOD (1)

Mandalorian musí podniknout riskantní cestu se zvláštní pasažérkou a drahocenným nákladem. (Disney+)

Recenze (62)

SmajdalfCZ1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inu ... start druhé série leckomu může připadat příběhově nudný a jen efekty se všem líbí dle toho co čtu. Těm lidem bych přál zkouknout všech zatím 950 epizod One piece nebo 720 epizod Naruta o tom jak může být pomalý posun v charakterech hlavních aktérů. Anyway ... podávaná je to stále luxusní. Příběh se prostě pomalu posouvá k nalezení dalších Mandalorianů nebo alespoň toho jednoho .... Každopádně pavoučci jsou super a do toho hopsající žába s roztomilým babyYodou ... za mě furt super ... ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestává mě to bohužel bavit. Líbí se mně navazující děj. Graficky perfektní. Bohužel ten děj a logika je největší problém. To nezachrání ani babyyoda. SPOILERS (prostoduché scény, někdo vymyslí, že mandalorian půjde pěšky obtěžkán zavazadli, ale jak se dostali "banditi" k léčce nikdo neřeší? jak by někdo byl schopen bez droitů sám opravit destruovanou lod? a jak x-wingy najdou díru v ledu ? je tam hrozně hluchýchc míst) ENDSPOILER ()

Reklama

dennykr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z lovce lidí se stává lovec monster. Jestli jsem svojí paralelu s Monster Hunterem měl za náhodnou asociaci, teď se zdá být ještě trochu zřetelnější. Vlastně se nedivím, že spousta kritiků Mandaloriana vysvětluje skrze otevřené videoherní narativy - The Passenger působí jako side quest komplikující cestu za hlavní linkou. Jenže ono to je trochu složitější, protože side questy bývají vertikálně orientované, samostatné a kratší narativní celky na pozadí něčeho většího. Jsou víceméně paralelní s polonávaznou až nenávaznou epizodou na pozadí návazného narativu. Co chci říct. Není třeba si půjčovat videoherní slovník - jakkoliv je Mandalorian jeden velký fetch quest - pro vysvětlení celého seriálu a jeho struktury. Dobrý, takže když jsem se pohádal sám se sebou, můžu k epizodě. // Za mě pořád dobrý teda. Vlastně se trochu kopírují vzorce první série, jen se trochu tíhne k westernové estetice, narozdíl od té samurajské. Takže westernová hudba, víc zatmívaček a žánrových kompozic. Pořád se pohybujeme na bázi tvořené opravdu základními vývojovými vzorci, jenže zatímco minule to byl úkol, teď jde o cestu. I proto může být epizoda tak rozporuplně přijímána - ona nám nad rámec boje se smečkou pavouků nic nepřináší, ne? Omyl. Zaprvé samotný boj a cesta k němu je vrcholně zábavná, ale především se znovu pracuje se světem. Konečně se podíváme na zástupce Nové republiky, konkrétně dva piloty X-wingu. Jasný, není to úplně reprezentativní vzorek, ale Mando je poprvé explicitně konfrontován zástupci autority. Co to znamená? Že se poměrně obratně buduje represivní složka (konkrétně nová armáda zastupující republiku) jako benevolentní opozice Impéria. Nejen pointa epizody, ale i dlouhé a relativně přátelské vyjednávání odhalují, že po pádu sithské autority nastává nová a volnější - nikoliv však nekontrolovaná - doba. Nová republika je přesně tím, co Han, Luke a Leia reprezentují. A ještě jedna zajímavost, zatímco v předchozích epizodách stál konflikt především na axiologických rozporech Mandových činů ve vztahu k hodnotovému řádu Mandalorianů, teď je to vedlejší postava, kdo mu ten řád připomíná. Skoro jako by jej role otce lehce morálně deformovala. Apel na dodržování hodnot tak poprvé přichází zvenčí. // Samozřejmě se vrací kantýna v Mos Eisley a Payton Reed rekonstruuje nejen přesné kulisy, ale i několik identických kompozic. A samozřejmě, že režisér Ant-mana do kantýny přivede obrovského mravence. Mj. tam dvě důležité postavy hrají Sabacc, v něm jsem (v KOTOR) ztratil hodně kreditů. Ale pozor, někde jsem četl, že mravenec Dr. Mandible není jen tak ledajaká postava, ale Kitik Keed’kak z Epizody 4. V Nové naději totiž podobný insektoid sedí v pozadí kantýny. Jenže zástupci rasy Yam'rii jsou spíše kudlanky než mravenci, ale já o hmyzu nic moc nevím. Každopádně jde o zajímavou drobnost. ()

oxiddusny 

všechny recenze uživatele

Tak druhej díl druhý série byl tak strašně infantilní, až mě to vyloženě s*alo. Jestli to takhle půjde dál, tak na konci série bude Mando ohřejvat mlíko, který si díl předítm odstříkal do lahviček. Totální paskvil, mimo hlavní dějovou linii, trapný pokusy o pobavení diváka, znova ty samý trapný pokusy o pobavení diváka (kdybyste se náhodou poprvé nesmáli) a dotřetice ještě horší pokusy o pobaveni diváka... v podstatě žádná akce, jen vesmírnej babysitting a marná snaha o vtipné momenty. Doufám, že to byl ojedinělý omyl, protože jinak je seriál vážně fajn... ()

Mitin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čím dál větší zklamání. Člověk si zvykne, že existuje nespočet seriálů, kde je nulový character development, příběh co se nikam neposouvá a každý díl je stejný. Ale o to víc mě mrzí, že se z Mandaloriana s takovým rozpočtem a potenciálem stal úplně průměrný seroš. Nebýt Star Wars, tak si říkám co to vlastně sleduju. BabyYoda je absolutní joke a je to krásný příklad toho, proč je Mandalorian nuda. 95% screentimu je Yodovo účel jen kjůt efekt. Samozřejmě, že vizuálně není co vytknout a ohromě cením natáčení pomocí LED panelů. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Peli (Amy Sedaris) a Dr. Mandible hrají v kantýně karetní hru zvanou „Sabacc“, která je ve světě SW velice populární, a ve které např. Han Solo vyhrál svoji loď Millenium Falcon. (NiWi)
  • Epizoda vyvolala na sociálních sítích rozruch skutečností, že Baby Yoda si v této epizodě vlastně pochutnává na nenarozených dětech. (NiWi)

Reklama

Reklama