Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2 (2020) (série)


Kapitola 13: Jedi (S02E05)

(epizoda)
  • USA Chapter 13: The Jedi (více)

VOD (1)

Mandalorian cestuje na planetu, které vládne krutá místodržící, jež má velice mocnou nepřítelkyni. (Disney+)

Recenze (89)

Mukade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako je tá súťaž o najškaredšieho psa a vždy víťazia také vypĺznuté príšery s dvoma troma "vlasmi", tak tá planéta tu mi ich evokovala... Najškaredšia planéta ever. x'D To len žartujem, má svoje "nindža čaro"... (: Celý diel je nindža inspired... Jedi nindža, so cool, so pretty ♥ :) Pri súboji s hlavnou antihrdinkou vidno pekné nindža topánky, ku koncu nindža držanie meča......... proste nindža fanboy heaven :)) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě celá potíž spočívá v tom, že SW byly velmi komplexní příběh, rodinné drama mixlé soubojem dobra se zlem, bylo tam intrikaření, přátelství, láska...kdežto Mando je jen roadmovie, které je vytuněno odkazy na jiné příběhy, resp. na postavy, které diváci znají. Takže tvůrci vlastně parazitují na SW...za nadšeného povyku fanoušků... aniž by vymysleli něco nového...krom pidiušáka. Já jim to tedy nežeru, takže nekriticky můžu podotknout, že obsahově to byla opět prázdnota a ano, vizáž Ahsoky byla smutně odfláklá. Vypadala jako modrá ženská s divnou čepicí. Ale ano, atmosféra dobrá...nicméně dějově se to hodilo tak do CW jako 25 min. výplňová epizoda. ()

Reklama

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-14 || Disney/Lucasfilm || Konečně se něco začalo dít a celý příběh někam vede. Holt bez Jediů není Star Wars. Ashoka ihned vzbuzuje respekt, a byť tuhle postavu z Klonových válek neznám, očividně není radno se s ní srát. Malinko mě zarazil její křiklavý vzhled, který nezapadá do vizuálu seriálu a v každém záběru trčí ven. Na druhou stranu je to kopie 1:1 animovaného originálu, takže není na co nadávat. Obsazení rovněž trefné. Kdo ví, jak by vypadal live action Homer Simpson? Přesto nepovažuju 13. kapitolu za dokonalou pro své kvality, ale nakopnutí příběhu správným směrem. Příště už by k tomu nemuselo dojít až v půlce série. Filoni natočil druhý nejlepší díl, ale zároveň ukázal, že nezvládá reálnou akci a budování napětí. Souboj světelný meč vs. tyč mohl být epickou událostí s prvky z filmu Tiger a drak, místo toho je to PG-13 sestříhaný bordel, který se vždy utne v nejlepším okamžiku. A Michael Biehn tam dělal jako co? Nicméně chválím opět loutku Baby Yoda (Grogu), která nám i tvůrcům dokazuje, jak je důležitá hmatatelná rekvizita. Myslím, že by si k němu nikdo nevytvořil takovou oblibu, kdyby šlo o i sebelepší CGI animaci. Jsem rád, že mám, co chválit. 85%. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho očekávané shledání Baby Yody s "jeho druhem", na které nás navnadilo a připravovalo x předchozích epizod, je nakonec celkem dost antiklimaktické, Ahsoka nám v podstatě sdělí že sorry, musíte jít zase o dům dál a zkusit to u jiných Jedi, přičemž sama podotkne, že jich už moc v galaxii není, resp. ona sama pravděpodobně o žádném dalším neví, čili ta cesta na další planetu může být naprosto k ničemu a zbytečná, navíc když nebyla schopna pomoct ona, tak proč by jiný Jedi měl uspět? Plus souhlas s dO_od, tento díl byl v podstatě epizoda SG1 - O'Neill a jeho tým přijdou do zaostalé vesnice, která je pod krutovládou Goaulda XY, kterého však nakonec po epické přestřelce přemůžou a tento primitivní svět zachrání, the end... ()

Fearghast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozí tragické epizodě příjemný návrat k naprůměrné produkci a hereckým výkonům (tedy vyjma té Jedi, jejíž výraz plynule přechází mezi dvěma extrémy "roztomilý Joda" a "zácpa"). Michael Biehn rozhodně potěšil, ač jeho role byla malá. Pomalá, příjemná epizoda s minimem vycpávek, lepší příběh probíhající epizody vs. co nás bude čekat v budoucnu by určitě potěšil, ale ... jen tak dál. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Bojové droidy v tejto epizóde hovoria jazykom Huttov. (ČSFD)
  • Ahsoka povie, že Yoda bol jediným príslušníkom svojho druhu, ktorého poznala. To je zaujímavé, pretože v Rade rytierov Jedi sme mohli vo filme Hviezdne vojny: Epizóda I - Skrytá hrozba (1999) vidieť aj ďalšieho príslušníka tohto druhu - Yaddle. Táto rytierka sa však v ďalších filmoch neobjavila a zdá sa, že zomrela skôr, než sa do chrámu rytierov Jedi dostala Ahsoka. (ČSFD)

Reklama

Reklama