Reklama

Reklama

VOD (1)

Aby mohl bojovat proti zbytkům Impéria, musí Mandalorian vyhledat pomoc starého nepřítele. (Disney+)

Recenze (59)

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradoxom je, že sa jedná u mňa (zatiaľ) o celkovo najlepšiu epizódu seriálu, a zároveň je to prvá epizóda, kde sa neobjavil náš zelený priatelíček. A nie som tu jediný, kto má takéto pocity z "Chapter 15: The Believer". Presne takto by som si vedel Mandaloriana predstaviť, keby sa dejová linka s Groguom skončila. Ako ja ho mám rád aj seriál je parádny, len už cítim, že by sa to malo posunúť ďalej. Fakt nechcem, aby témou celého seriálu bol Grogu a záležitosti s ním súvisiace. Dúfam, že vo finále ho Mando predá do rúk Ahsoky, čo by bolo skvelou témou pre jej už oficiálne oznámený seriál. Zároveň by sa v tretej sérii "The Mandalorian" mohli riešiť iné veci, napríklad samotní Mandaloriania, ktorých tu už bolo bohato veľa. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle mého názoru naprosto skvělá epizoda. Scéna s transportem mi připomněla westernové vlakové honičky, nebo například loupež coaxia z Solo: A Star Wars Story, scéna v jídelně pak zase nějaké špionážní/válečné filmy, třeba barové sekvence z Tarantinových Panchartů. Příběh nikterak nevázl, Hess sice rozhodně nebyl zrovna nejbystřejší, ale to už tak ve filmech a seriálech bývá, Din konečně otevírá oči a zbavuje se duševních pout, Boba naštěstí nijak nezastiňuje Dina, čehož jsem se trochu obával, no a samozřejmě Bill Burr ukázal, že opravdu umí hrát! Byl jsem velmi mile překvapen. A Fennec Shand, ač měla velice malou roli, byla také výborná. Její všeříkající výrazy při první scéně s Mayfeldem mě opravdu rozesmály. VFX se vrátily na špičku, rozhodně lepší, než byly v minulé epizodě. Akce plynulá, přehledná, výborně natočená. Samozřejmě plus punkt za seismic charger, potěšilo to mé uši. Klobouk dolu před Rickem Famuyiwou, zatím jeho nejlepší epizoda. Jen tak dál. A “jen tak dál” platí i pro Star Wars, tenhle seriál dal značce nový dech a včerejší Disney Investor Day vypadal velice nadějně a slibně. ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vždy super vidět Billa Burra, ten chlap je super. Měl jsem z epizody jiný pocit než celé dosavadní sezóny. Bylo to syrovější, ucelenější, zemitější. Akční složka byla oproti minulé epizodě také značně odlišná. Rodriguez hrál hodně na wow efekt a kašlal na nějaké propojení. Proto to za moc nestálo. Zde přišlo i na správné uchycení. Akce měla cíl, choreografii. Nebylo to jen bezduché naparování. I když ani tady se neobešli bez klasické záchrany na poslední chvílí, tolik mě to nerozčílilo. Dobrá práce a těším se na závěrečné zúčtování. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebylo to špatné, ale ani žádný zázrak, znovu mi to připomnělo SG1 co se týče určité naivity postav - zejména ta zápletka kolem onoho evil imperiálního důstojníka, který má IQ tykve, když nevidí, že je Mando totálně v koncích, když se ho zeptá na jeho TK číslo a celkově jedná opravdu extrémně podezřele, to samé i Mayfeld a jeho proslov ohledně nějaké té krvavé bitvy z minulosti atd. Hned jsi vzpomněl na všechny ty idiotské Goauldy, co vždy naletěli SG1 na všelijaké podobné do očí bijící nesmysly... jako chápu, že tu nesleduju film od Scorseseho či tak něco, ale i tak mi to zkrátka sráží celkovou kvalitu dolů. Jinak fajn oddechová epizoda, nic víc... ()

Dolby.130 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále lepšie a lepšie.Perfektné od začiatku do konca. Celý diel bol napínavý. Vychutnal som si tento diel naplno. Od finále očakávam veľmi veľa lebo táto časť nás na finále dostatočne navnadila. A bol by som rád keby sa tieto postavy objavovali stále ako tým ostali pokope čím dlhšie lebo sa mi na nich veľmi dobre pozerá. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • Boba Fett zničí v závere dve TIE stíhačky pomocou seizmických naloží, ktoré vypustí zo svojej lode Slave I. Rovnakým spôsobom sa jeho „otec“ Jango Fett snažil zbaviť Obi-Wana (Ewan McGregor), ktorý prenasledoval Slave I v Star Wars: Epizóda II - Klony útočia (2002). Zaujímavé je tiež, že sa toho zúčastnil aj Boba Fett, vtedy ešte ako malý chlapec. (ČSFD)
  • Prvá epizóda seriálu, v ktorej sa neobjaví Grogu (známy ako Dieťa alebo Baby Yoda). (ČSFD)
  • Monológ, ktorý v závere epizódy prednesie Din Djarin (Pedro Pascal) Moffovi Gideonovi je rovnaký, aký predniesol Gideon v epizóde The Reckoning (S01E07). (ČSFD)

Reklama

Reklama