foto

Ming-Na Wen

  • nar. 20.11.1963 (56 let)
    Coloane Island, Macao

Biografie

Ming-Na Wen se narodila 20. listopadu 1963 v Macau v Číně. Když jí byly čtyři roky, její rodina emigrovala do USA. Usadili se v New Yorku, kde se začala učit anglicky. V devíti letech se s rodinou přestěhovala do Pittsburgu, kde získala titul bakaláře v oboru divadelního herectví na Carnegie Mellon University.

Svou kariéru začala především jako divadelní herečka. Proslavila ji však až postava Jing-Mei Chen v seriálu POHOTOVOST. Kromě tohoto seriálu se objevila například ve filmech THE JOY LUCK CLUB a LÁSKA NA JEDNU NOC. V roce 1998 nadabovala postavu Mulan z animovaného filmu LEGENDA O MULAN, za niž dokonce získala Annie Award, cenu za nejlepší hlas v hlavní roli v celovečerním filmu. V současné době ji můžeme na obrazovkách sledovat v americkém seriálu SPIKNUTÍ, kde hraje agentku Lin Mei.

Před několika lety se ocitla na seznamu padesáti nejkrásnějších lidí světa sestaveném časopisem People. V roce 1990 se provdala za Kirka Aanese, ovšem o tři roky později se rozvedli. Jejím druhým manželem se roku 1995 stal Erich Michael Zee, se kterým žije v Kalifornii.

Nuala

Herecká filmografie

Filmy

2018 Marvel Rising: Secret Warriors
Raubíř Ralf a internet
Swimming
2016 Temnota přichází
2014 April Rain
2012 Super Cyklón
2010 BoyBand
2009 Push
2008 Maturitní ples
2005 Perfection
2004 Legenda o Mulan 2
2002 Teddy Bears' Picnic
2001 Aki's Dream
Final Fantasy: Esence života
1999 Spawn 3: Ultimate Battle
1998 12 Bucks
Killer App (TV film)
Legenda o Mulan
Pokoušet osud (TV film)
Reflections on Ice: Michelle Kwan Skates to the Music of Disney's 'Mulan' (TV film)
1997 Láska na jednu noc
1994 Hong Kong '97
Street Fighter: Poslední boj
Terminal Voyage
Ztracený syn 2 (TV film)
Ztracený syn 4 (TV film)
1993 Klub šťastných žen
Slepý bod (TV film)
1992 Rain Without Thunder

TV seriály

2020 Awkwafina Is Nora from Queens (TV seriál)
Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Epizoda 13 (S07E13)
Epizoda 12 (S07E12)
Epizoda 11 (S07E11)
další epizody (13)
2019 The Mandalorian (TV seriál)
Chapter 5: The Gunslinger (S01E05)
Huangovi v Americe (TV seriál)
Grand-Mahjong (S05E13)
Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
New Life (S06E13)
The Sign (S06E12)
From the Ashes (S06E11)
další epizody (12)
2018 Huangovi v Americe (TV seriál)
Mo' Chinese Mo' Problems (S05E05)
Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
The End (S05E22)
The Force of Gravity (S05E21)
The One Who Will Save Us All (S05E20)
další epizody (17)
2017 Huangovi v Americe (TV seriál)
The Flush (S03E17)
Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Rewind (S05E05)
A Life Earned (S05E04)
A Life Spent (S05E03)
další epizody (19)
2016 Milo a Murphyho zákon (TV seriál)
Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
The Laws of Inferno Dynamics (S04E08)
Deals with Our Devils (S04E07)
The Good Samaritan (S04E06)
další epizody (20)
2015 Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: Double Agent (TV seriál)
Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Maveth (S03E10)
Closure (S03E09)
Many Heads, One Tale (S03E08)
další epizody (22)
Robot Chicken (TV seriál)
Cake Pillow (S08E05)
2014 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
What They Become (S02E10)
Ye Who Enter Here (S02E09)
The Things We Bury (S02E08)
další epizody (22)
2013 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
The Bridge (S01E10)
Repairs (S01E09)
The Well (S01E08)
další epizody (10)
2012 Čas na dobrodružství (TV seriál)
Jake the Dog (S05E02)
Finn the Human (S05E01)
The Lich (S04E26)
Heuréka – město divů (TV seriál)
Vynucené ukončení (S05E03)
Ve skutečnosti (S05E02)
2011 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Hozená rukavice (S02E20)
Blokáda (S02E19)
Epilog (S02E18)
další epizody (7)
Heuréka – město divů (TV seriál)
Obrovský skok (S04E20)
Tenkrát na táboře (S04E18)
O mravencích a lidech (S04E16)
další epizody (5)
2010 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Oživení (S02E10)
Návštěva (S02E09)
Pro dobro všech (S02E07)
další epizody (16)
2009 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Spravedlnost (S01E10)
Život (S01E09)
Země (S01E07)
další epizody (8)
SGU Stargate Universe Kino (TV seriál)
2008 Private Practice (TV seriál)
Let It Go (S02E05)
Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Roe (S05E08)
2007 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Pomoz tatínkovi hledat nehet z prstu na noze (S05E06)
Vidiny (S05E04)
2006 Spiknutí (TV seriál)
2005 Inconceivable (TV seriál)
Robot Chicken (TV seriál)
Kiddie Pool (S01E15)
2004 Batman vítězí (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Dluh (S06E02)
Pohotovost (TV seriál)
Noc před nadílkou (S11E09)
Výstřel do tmy (S11E08)
Běloch s tmavými vlasy (S11E07)
další epizody (13)
2003 Pohotovost (TV seriál)
Smrt a daně jsou jistota (S10E07)
Všeobecný prospěch (S10E06)
Občas to nevyjde (S10E04)
další epizody (15)
2002 Pohotovost (TV seriál)
Zpětný pohled (S09E10)
Nejbližší příbuzní (S09E09)
Řekni mi, co tě bolí (S09E07)
další epizody (21)
2001 Myšmaš Kabaret (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Nikdy neříkej nikdy (S08E04)
Krev, cukr, sex a kouzla (S08E03)
Čím déle zůstaneš (S08E02)
další epizody (12)
2000 Pohotovost (TV seriál)
Nejkrásnější ze všech darů (S07E09)
Starý známý rituál (S07E08)
Zachraň mě (S07E07)
další epizody (22)
1999 Outreach (TV seriál)
1997 Spawn (TV seriál)
1995 The Single Guy (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Domeček z karet (S01E21)
Úplněk o sobotní noci (S01E20)
Láska ztracená při porodu (S01E19)
další epizody (8)
1968 MisteRogers' Neighborhood (TV seriál)
1956 As the World Turns (TV seriál)

Dokumentární

2019 Shanghai de nv er
2014 Marvel Studios: Assembling a Universe
Marvel: 75 Years, From Pulp to Pop! (TV film)
2004 When Star Wars Ruled the World (TV film)
1999 We Served with Pride: The Chinese American Experience in WWII

Host

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(23)