Reklama

Reklama

VOD (1)

Na Coruscantu podstupují bývalí imperiálové probační program Nové republiky. (Disney+)

Recenze (54)

Bender0101 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda s podtitulem "Napojujeme na sequely s Jonem a Davem". Nejdelší díl (51 minut), v němž dostáváme minimum mandí linky. Letecký souboj na začátku by byl fajn, nebýt neexistující přesnosti Imperiálů, AI dialogu typu "Byli jsme zasaženi", "Interceptory jsou odolnější než stíhačky TIE" a drobného faktu: nikdo neřeší, že tady tahle velká letka kvalitnějších stíhaček vůbec operuje a odkud se vzala, když nemají hyperpohon. Najednou následuje vložka s (velmi naivním) dr. Pershingem a Eliou Kane, která nebyla zahrnuta v prvních dvou dílech, není zvlášť záživná a zápletka na konci je předvídatelná. Čeho se nám dostane přehršel, je totální neschopnost, idiocie a byrokracie Nové republiky prakticky v každém ohledu. Zbavování se všeho Imperiálního (od souborů přes techniku po Destruktory, ovšem krom zařízení na vymývání mozků); Reintegrační centrum pro bývalé Imperiály (nyní humánně označovaní písmenem a dvojčíslem), kam se nikdo za žádnou cenu nechce vrátit; učinění dr. Pershinga třetiřadým úředníkem po představení veřejnosti jako génia v oboru genetiky a v neposlední řadě "léčba" elektrošoky. Celá závěrečná scéna na Coruscantu je nesnesitelně debilní. ("Spoiler": Ještě v epizodě 5 nevíme, jak skončil doktor a proč nebyla Elia zadržena jakožto jediná podezřelá) ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Části s Mandalorianem skvělé, ale nečekaný prostředek mě trochu zviklal. Jako takový mini film to bylo peckovně odvedené, ale divně to napasovali do epizody a nedali člověku ani pojítko se zbytkem dění. Což je škoda, protože samo o sobě to fungovalo skvěle, jen to je tak násilně vnuceno divákovi, až to působí jako úplně jiný seriál, takže nadšení z hodinové epizody brzy opadlo... přesto kvalitní epizoda. ()

Reklama

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7/10. - Epizoda nebyla vyloženě špatná, ale více mě bavila část s Mandem než část na Coruscantě. Část to nebyla vyloženě špatná, ale na mě byla moc zdlouhavá a až moc klišé. Fajn pomrknutí k postavám, co se tu dávno objevili, ale tahle pasáž mohla být zpracována o něco lépe a nemusela být tak dlouhá . Naopak část s Mandem mě dosti bavila, začátečnická přestřelka se zbytky Impéria mě dosti bavila a celková linka "Vykoupení" mi přišla ukončena jaksi rychle. Série jako taková mi nepřijde vůbec špatná, ale je zatím výrazně slabší a přijde mi, že nemá moc stanovený jakýsi směr či poselství. Uvidíme, co si pro nás tvůrci připravili dále. ()

Veskoslav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spousta lidí bude doslova "brečet", že tam není Mando 58685163 minut z 42. Ale toto bylo dost podstatné. Nejenom to ukázalo, co se dělo s důstojníky atd. Impéria, ale také nám to poodhalilo další střípek. Chápu, že mnozí ani netuší, která bije ohledně těchto postav. Ale to už je bohužel jejich smutný problém, že nedávají pozor a tečou jedině tehdy, když tam chodí malý yoda. A ne, většina to fakt nesleduje kvůli nim, většina to sleduje, protože je to kvalitně napsaný a zahraný seriál, který je vysoce nadprůměrný nejenom v rámci SW. ()

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aspoň pro mně zatím jedna z nejbohatších epizod seriálu. Nic proti rozmáchlý mytologii Mandalorianů a spol., ale přízemnější budování postimperiálního světa, tvořící jádro 19. kapitoly, má taky hodně něco do sebe. A dá v pozitivnim smyslu vzpomenout na přístup a kvality Andora. Výborný intermezzo z Coruscantu, kde se konečně pořádně projedeme metrem, skoro se dotkneme nejvyšší hory planety, nahlídneme do institucí a poměrů překrásný Nový republiky, to vše z pohledu zajímavý nejednoznačný vedlejší postavy. Dostane se nám přitom náznaků širšího kontextu příběhu i celkovýho stavu Galaxie – o což nás bohužel sequely do značný míry ochudily a období po pádu Impéria tím pádem zoufale potřebuje (na knihy i komiksy nemám čas). Potěší i hovory o klonování, jeho etičnosti nebo legálnim statutu. Z high fantasy jsme prostě na chvíli čistě v oblasti sci-fi. Kolem a kolem, i něco takovýho jsme měl na mysli v recenzi předchozího dílu, když jsem psal, že by mi vůbec nevadilo, kdyby si všichni víc povídali. Doktor Pershing ja navíc zábavnej protiklad nadživotních drsňáků Mandalorianů. Ale ani o jejich heorický a střemhlavý činy nepřijdeme, protože celý týhle slastný andorovský diverzi předchází neméně slastná, dost našlapaná a skvěle provedená letecká bitva nad Kalevalou. Starbuck, what do you hear? A na závěr se dočkáme i nějakých osudových momentů doprovázených významnými pohledy (nebo teda osudových asi jak pro koho, vívilsí). Různým divákům se asi bude líbit jiná část epizody, já žeru obojí. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama