Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se Arkadij (Ray Stevenson), bývalý vůdce revoluce v ruské Sukovii, dozví, že se jeho zrádný bratr Dimitrij (Pierce Brosnan) nachází v ochozech stadionu, na kterém právě probíhá evropské semifinále mezi týmy West Ham United a Dynamo FCC, společně se svými kumpány londýnský stadion Boleyn Ground násilně obsadí. Mezi diváky je i americký válečný veterán Mike Knox (Dave Bautista) se svou neteří Danni (Lara Peake). Když se oba do spiknutí nešťastnou náhodou zapletou, Mike musí zneškodnit Arkadije a jeho těžce vyzbrojený tým. Dokáže to dřív, než se Arkadij dostane k Dimitriji? Osud 35 000 diváků na stadionu – a mnohem většího množství lidí v Rusku – závisí jen na něm. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (112)

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Poctivá bramborová kaše by se měla dát krájet nožem a tahle byla tak hustá, že byla tvrdší, než samotný brambory. Všechno, co je zde vidět, už jsme sice viděli jinde, ale to neznamená, že když nám něco chutnalo, tak si to nedáme znovu v jiné restauraci. A já si tohle menu smrtonosných pastí dal znovu a s chutí. Uznávám, že většina zdejších erudovaných strávníků, navštěvujících převážně polské a jiné kuchyně východních bloků, dají tomuhle soustu dýško v podobě odpadu, ale já si prostě pochutnal. Akce dostatek, solidní rozpočet, humor na odlehčení, dobrá hudba a přítelkyně po mém boku, kerá to dokoukala, co víc si přát? ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Dave Bautista v testosteronem nabitém akčním béčku, jehož námět je silně tuctový, již několikrát omílaný. Nicméně i tak zde tvůrci odvedli vcelku solidní práci a snímek tak nenudí, má spád, relativně dobré akční scény a jako taková akční jednohubka jistě potěší. Vítku bych však měl k efektům, které nejsou nic moc, pak také k některým akčním scénám, které rovněž za moc nestojí. Samotný Bautista sice není kdovíjaký tahoun, svým způsobem však určité charisma má a role obrovského hromotluka mu padne jako ulitá. Záporáci rovněž ujdou, potkat některé na ulici venku, asi bych se moc bezpečně necítil. Pierce Brosnan funguje spíše jen jako velké jméno na plakátech, do děje prakticky nezasáhne a mihne se jen krátce ve finále. Celkově mě snímek Poslední zúčtování bavil a přestože je hodně průměrný, určitě dokáže diváka pobavit a milovníky akčních béček jistě potěší. 5/10. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě to nenudilo. Navíc mám rád thrillery odehrávající se během nějakého sportovního zápasu (Náhlá smrt, částečně Fanatik), a i když tady toho fotbalu zas tak moc není a u některých prostřihů je znát, že se točily na prázdném stadionu a hřišti, u jiných jsem se skvěle pobavil, jak dovedně byly natočené - skok motorkou nad hlavami nic netušících diváků a hráčů nebo skok na fanouškovském transparentu ze střechy na světelnou tabuli. Vůbec se mi líbilo, jak tvůrci důsledně dbali na vnitřní temporytmus příběhu, jak si hlídali i čas na časomíře (který zde hraje důležitou roli) i některé další detaily. Dave Bautista sice vypadá, že se každou chvíli rozbrečí, a ta jeho neteř je jedna z nejošklivějších puberťaček, které jsem kdy ve filmu viděl, ale celý příběh šlape, jak má a moc se mi v rámci žánru líbil, hluchých míst bylo minimálně, a navíc se hlavní hrdina i záporáci chovají tak nějak logicky a rozumově, a každou chvíli má navrch někdo jiný (no považte!). Třešničkou na dortu je účast Pierce Brosnana, který má takové charisma, že tady sice řekne asi tři věty, a jeho role je vlastně štěk, kdy se pasivně nechá tahat z kouta do kouta, ale stejně si všechny tyhle scény ukradne pro sebe. A mimochodem, velmi mne pobavil vtip s Alláhu akbar. :-) ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Final Score je rekapitulácia dejov minulých a písanie si súperov na ruku je túžbou stopnúť film a povedať mladším o existencii Johna. Nemotorný Bautista nedokáže utiahnuť film a znova zvíťazila túžba režiséra uprednostniť muskulatúrneho hrdinu. Pohnútky k ochrane „rodiny“ sú zase v rovine diskutabilných. Východ ako vždy dodáva zlých, ktorých pohnútky sú ale oveľa lepšie a šialenejšie, plán dobrý. Len keby opäť nevsádzal na chodiaci steroidový stroj s akože šibnutou ženskou. Triafať sa nevie nikto, kontaktné súboje majú dobú tuhosť a dravosť, len sú nemotorné. Dodá sa vám taktiež miestny truľko a hodiny priemernej zábavy môžu napredovať. Je ale dobré, že snímok nechce veľa trikov, a zaobstará vám pocit návratu do minulých poctivých rokov. T7m u mňa nespadol na samotné klišoidné dno a poskytol nenútenú, i keď bezvýnimočnú zábavu. (videné 04.07.2019, BDrip) ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Viděli jste Náhlou smrt s JCVD? Tak tohle je to samé akorát o 23 let později ale místo na zimního stadionu je tu fotbalový a nejdu tu o prachy ale o politiku. Docela to šlo ale stejnak jsem se občas nudil a na to, že Dave Bautista je mariňák a vazba mi přišlo, že moc neumí ale střílet mu šlo. Kdo má rád akční B směle do toho, kdo ne tak ruce pryč akorát by jste se spálili. 45% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Vo filme je zápas West Hamu proti fiktívnemu tímu Dynama označovaný ako posledný zápas na štadióne Boleyn Ground. V skutočnosti bol posledným zápasom West Hamu na tomto štadióne 10. mája 2016 ligový súboj proti Manchesteru United, ktorý londýnsky celok vyhral pomerom 3:2. (GTS_PUNK)
  • Zmíněná ruská republika „Sukovia/Sakovya“ ve skutečnosti neexistuje. V Ruské federaci je 22 republik, počítáme-li i ilegálně anektovaný Krym. (Toshio)
  • V úvodu filmu jsou použity záběry z filmu Bunkr smrti (2008), kde je vyobrazen šéf teroristů (Ray Stevenson) jako bojovník revoluce v Rusku. (SsgtJira)

Reklama

Reklama