Reklama

Reklama

VOD (1)

Will (Theo James) se Sam (Kat Graham) mají před sebou zářivou budoucnost. Will musí na služební cestu, a když Sam telefonuje, "něco" se během hovoru stane. Západní část amerického pobřeží zmlkla. Telefony, internet, satelity, zpravodajství, Bílý dům i prezident mlčí. Kompletní dopravní infrastruktura kolabuje. Nikdo nechce dát informace, co se vlastně stalo a co se aktuálně děje. Armáda se snaží situaci dostat pod kontrolu, ale všude panuje zmatek. Jenže Will a otec Sam Tom (Forest Whitaker) nechtějí čekat a vyrážejí do neznáma. Mají vůbec šanci Sam najít, když všude vládne bezpráví a chaos? (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

horor2 

všechny recenze uživatele

Normálka - lepší jednohubka. Forest nemá Thea rád, protože je s jeho dcerou Samanthou. Dává mu to už od první vteřiny najevo. Pak něco vypukne, nejde všude proud ani telefony a Whitaker s Jamesem se rozhodnou jet pro Samanthu, protože neví, jestli je v pořádku. Cesta je nebezpečná, potěší klišé v novém obalu, které znáte z jiných filmu + konec s pěkným efektem. Potěšilo a neurazilo. Spokojenost. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Forest Whitaker tomu dosť dáva. Zo začiatku jeho protivnému svokrovi moc palce veru držať nebudete, ale postupne mu preniknete pod drsnú šupku. Nie je to síce zrovna rola roka, ale vďakabohu aspoň za Foresta, lebo bez jeho prítomnosti by to bolo ešte slabšie/horšie. Theo James je slabý, ale niekomu možno bude stačiť ku šťastiu, že sa podobá na zosnulého Paula Walkera. Niektoré epizódy, ktoré hrdinovia zažívajú, a postavy, ktoré stretávajú, majú niečo do seba. Ale tempo je pomalé a rozvláčne. Napriek občasnej akcii, napätiu a konfliktom sa tu toho vlastne zas až tak veľa nestane a to je škoda, hoci niekomu takéto ležérne tempo rozprávania môže vyhovovať, ako mu vyhovovalo napr. v Monsters od Garetha Edwardsa. Je zaujímavé, že sa tvorcovia rozhodli nešpecifikovať unikátnu situáciu, v ktorej sa svet ocitol. Zároveň tým však idú trocha proti sebe, lebo miestami je to taká nuda, až si prajete béčkarských mimozemšťanov. A tí nepriletia, aspoň nie v tomto filme. Chápem, nebol rozpočet a zrejme ani záujem. Tvorcovia sa na katastrofu národného rozmeru chceli pozrieť takto detailne, formou dialógovej road movie. Ale proste je to nuda. Myšlienka, že v prípade „koncu sveta“ (= keď sa zrúti systém, prestanú fungovať bezpečnostné zložky štátu atď.), tak sa z ľudí stávajú monštrá je logická a pravdivá, ale spracovaná rovnako nezáživne, ako zvyšok snímky. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový Postapo road movie Thriller s Theo Jamesem a Forestem Whitakerem. Snaživý Netflix tentokrát celkem zaujal slušnou atmosférou, herci i průběhem byť nic zásadního se zde vyloženě nestane. Theo James hledá svou přítelkyňi a Forest Whitaker jakožto její otec mu pomáhá. Celý film se cestuje v autě zničenou krajinou a samozřejmě narazí na pár pochybných lidí, kterým se nedá věřit a tyhle scény jsou rozhodně nejlepší. Komornější finále se mi líbilo. Ve výsledku se jedná o strávitelnou jednohubku, která neurazí a v subžánru se jedná o lepší průměr. 65% ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná i když poněkud úsporná post-apo od Netflixu, na které mi vadila především jedna věc. Na západním pobřeží USA se cosi stane, přeruší se spojení se zbytkem země a vypadne proud. OK. Druhý den je celá země v chaosu, ozbrojené skupiny zabíjejí kvůli palivu a potravinám, všude požáry, rozbitá opuštěná auta. Ne po roce, ale druhý den! I po čerstvých zkušenostech s chřipkovou hysterií to je sakra brzy. Ale jinak v pohodě. Že není vysvětleno, co se vlastně stalo, budiž, otevřený konec, dejme tomu, ale má tu slušnou atmosféru a po většinu doby to nenudí. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprosto neškodná Road Movie na pozadí neznámé apokalypsy ve které se představí sympatický Whitaker a nesympatický gumák James. Netflix sice sype do filmů slušné rozpočty, ale až na pár přestřelek a celkem povedenou mikro CGI pasáž zničeného města se ničeho nedočkáte. Dialogová nuda o pár postavách. Emoce nebo napětí nehledejte. Navíc konec je opravdu o ničem. Na nudnou neděli ok, ale stihnete u toho ještě pověsit prádlo a vyndat maso z trouby. Doporučuju raději tuhle alternativu https://www.csfd.cz/film/330639-these-final-hours/videa/ , to je postapo jak má být. 55%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Někteří vojáci, kteří hlídají uzavírku dálnice, patří ke Kanadským ozbrojeným složkám. (NiWi)
  • Většina filmu se natáčela v okolí Winnipegu v kanadském státu Manitoba. (zbyshek)

Reklama

Reklama